Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)
|
|
|
2024. február 22., csütörtök 08:21 |
A The Japan Sake and Shochu Makers Association MOF-díjazottakkal tartott vacsorát Lyonban |
|
Lyon, Franciaország, 2024. február 22., csütörtök (Business Wire/OTS) - A The Japan Sake and Shochu Makers Association (JSS) a Francia Sommelier Egyesülettel együttműködve február 19-én 19 órakor vacsorát adott Franciaországban, a lyoni Institut Lyfe-ban, amely korábban az Institut Paul Bocuse nevet viselte. A szaké és a francia konyha találkozását hét olyan sommelier mutatta be, akik mindannyian nagy szakértelemmel és MOF kitüntetéssel rendelkeznek: a MOF nagy tudású szakembereknek odaítélt díj, akiket méltónak találnak arra, hogy a francia kultúra örökesei legyenek. A vacsorán, amelyen a szeszesitalgyártókat mintegy 40 szakember képviselte, hatféle szakét, köztük habzó és érett fajtákat párosítottak egy desszerttel együtt hatfogásos francia vacsorával. |
Ez a sajtóközlemény multimédia-tartalommal rendelkezik. A teljes
tartalmat itt találja:
https://www.businesswire.com/news/home/20240219029682/hu/
Utsunomiya Hitoshi, a JSS igazgatója így nyilatkozott: "Tudomásunk
szerint a szaké európai exportjának lehetősége az 1878-as párizsi
világkiállításon merült fel. A szakét azonban nem becsülték sokra,
amikor először bemutatták Európában. Az a tény, hogy egy ilyen
csodálatos vacsorát tarthatunk a francia kulináris világ legmagasabb
elismerését jelentő MOF-díjazottakkal, nemcsak a szaké jobb
minőségét bizonyítja, hanem azt is, hogy a szakét ma már sokoldalú
italként ismerik el, amely számos ételhez kínálható. Hálásak vagyunk
ezért a fantasztikus lehetőségért, és köszönjük a Francia Sommelier
Egyesületnek és a MOF-díjazottaknak, köztük Xavier Thuizat-nak a
részvételt."
A szakét jelenleg 75 országba és régióba exportálják. Az export
értéke 2023-ban 41,1 milliárd jen volt. A Franciaországba irányuló
export értéke az elmúlt évtizedben mintegy 3,7-szeresére nőtt,
illetve ugyanezen időszak alatt a szaké exportja összesen
3,6-szorosára emelkedett, ami azt mutatja, hogy a szaké a globális
gasztronómiai közösség által nagyra becsült itallá vált. A JSS
vacsorák alkalmával és mesterkurzusokon továbbra is elősegíti a
szaké megértését és közvetíti a varázsát, mint olyan italnak, amely
remekül illik a különféle konyhák ételeihez.
Forrásverzió a businesswire.com címen:
https://www.businesswire.com/news/home/20240219029682/hu/
Kapcsolat Kérdés esetén lépjen kapcsolatba az alábbi szervezettel: The Japan Sake and Shochu Makers Association E-mail: vs@japansake.or.jp
Forrás: The Japan Sake and Shochu Makers Association
E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven
közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és
összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi
érvénnyel bíró változat.
-------------------------------------------------------------------
Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók
a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül
felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett
anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget,
rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti
szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI
által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a
felelős. © Copyright MTI Zrt.
Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a
(06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus
levelező címen kaphat.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|