OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. július 27. szombat
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2024. június 5., szerda 15:05

Helyben a jövő - ÓE-képzés már Jászberényben is - 2024 szeptemberében indul a gépészüzemmérnök-képzés a Jászság fővárosában
    Budapest, 2024. június 5., szerda (OTS) - Az Óbudai Egyetem Jászberényben gépészmérnöki alapképzés levelező munkarendű szak indításáról egyezett meg az Eszterházy Károly Katolikus Egyetemmel. Az oktatás 2024 szeptemberében indul, a képzésre az idén nyári pótfelvételi eljárás keretében jelentkezhetnek az érdeklődők. Az erről szóló dokumentumot Prof. Dr. Kovács Levente, az ÓE, valamint Dr. Pajtókné Dr. Tari Ilona, a katolikus egyetem rektora írta alá a jászberényi kampuszon. A két intézményvezető 11 helyi cég képviselőjével a jászberényi gépészmérnökhallgatóknak biztosítandó gyakorlati képzésről is szándéknyilatkozatot kötött.

    Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem (EKKE) képzési helyet biztosít az Óbudai Egyetem (ÓE) számára a gépészmérnöki alapképzési (BSc) szakjának oktatásához - tájékoztatott Prof. Dr. Kovács Levente kiemelve, hogy versenyképes gyakorlati tudást kínálnak a jelentkezőknek, akik számára előnyt jelenthet, hogy helyben szerezhetnek diplomát.
Terveink között szerepel, hogy a gépészmérnöki alapképzést nappali munkarendben is elindítjuk, emellett egyetemünk és a katolikus egyetem közös gépészüzemmérnöki (BProf) alapképzési szak alapítását és indítását tervezi - tudatta az ÓE rektora. A szak képzési programját a térség munkaerőpiaci igényeinek figyelembevételével dolgozzák ki, ezzel is segítve a fiatal tehetségek helyben maradását, tudáshasznosítását, közvetve pedig a régió gazdasági fejlődését - tette hozzá Prof. Dr. Kovács Levente kiemelve, hogy az idén szeptemberben induló képzéshez a Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Kar biztosítja az oktatókat.

Dr. Pajtókné Dr. Tari Ilona arra hívta fel a figyelmet, hogy a jászberényi képzési portfólió bővítését a helyi igények hívták életre. Az EKKE rektora megköszönte az Óbudai Egyetem vezetésének, hogy közösen dolgozhatnak azon, hogy a műszaki képzés is meghonosodjon a régióban. Köszönetet mondott a Jászsági Menedzser Klub vezetőjének és az előkészítésben résztvevő tagjainak is. Az itt működő vállalkozások számára szakképzett munkaerőt fog biztosítani a gépészüzemmérnök-oktatás megvalósítása, illetve a jászberényi és a környéken élő fiataloknak is esélyt ad arra, hogy helyben szerezzenek versenyképes diplomát. Dr. Pajtókné Dr. Tari Ilona a jászberényi kampuszbővítésről is tájékoztatást adott megemlítve, hogy az infrastrukturális fejlesztés a műszaki képzést is szolgálja majd.

A helyi vállalkozók nevében Dr. Rédei István, a jászberényi székhelyű CO-OP Star Zrt. elnök-vezérigazgatója üdvözölte a műszaki képzés elindulását a térségben. Dr. Varró Bernadett, a jászberényi kampusz főigazgatója úgy véli, hogy a most elinduló együttműködés eredményeként megszűnhet a környéken a bizonyos ágazatokat sújtó szakemberhiány.

Az ünnepélyes aláírást követően 11 helyi vállalkozás vezetőjével írtak alá szándéknyilatkozatot arról, hogy a szeptemberben induló gépészüzemmérnök képzésnek gyakorlati helyet biztosítanak. Elhangzott, hogy rajtuk kívül még 15 cég jelezte csatlakozási szándékát a programhoz.

Jászberény, 2024. június 5.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.