OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. május 17. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)






2024. április 29., hétfő 10:35

Iraki tanulmányúton járt a Károli Gáspár Református Egyetem delegációja
    Budapest, 2024. április 29., hétfő (OTS) - Az iraki keresztényüldözés tizedik évfordulója alkalmából tett látogatást Irakban a Károli Gáspár Református Egyetem nemzetközi tanulmányok szakos hallgatóiból álló delegáció 2024. április 9-16. között. A tanulmányúton hat hallgató vett részt Wagner Péter biztonságpolitikai szakértő, a Nemzetközi Kapcsolatok és Társadalomtudományok Intézet egyetemi docense vezetésével. Az egyetemi küldöttség az iraki Kurdisztán és a Ninivei-fennsíkon található települések látogatása során az iraki kereszténység jelenlegi helyzetének megismerése céljából utazott a közel-keleti országba. A tanulmányút elsődlegesen a Hungary Helps Ügynökség iraki keresztényeket támogató munkájának megismerését és ennek segítségével a térség keresztény közösségeivel való személyes kapcsolatokat kialakítását tűzte ki célul.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20240429_003.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20240429_004.jpg

A delegáció Kurdisztánt járva több szervezet működésével is megismerkedhetett, a hallgatók betekintést kaptak a Hungary Helps Ügynökség projektjeibe. A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet humanitárius munkáját Dékány Bence, a szervezet iraki képviseletének vezetője mutatta be. A helyi keresztény közösségek megismerése mellett a küldöttség az Erbili Katolikus Egyetemen is látogatást tett. A tanulmányút egyúttal diplomáciai lehetőséget is kínált a hallgatóknak, hogy a keresztény közösségek megismerése mellett tábornokokkal, politikusokkal és magyar katonákkal is találkozzanak, így képviselve az egyetem mellett Magyarországot is. A diplomácia gyakorlatával a Külgazdasági és Külügyminisztérium erbili főkonzulátusán ismerkedtek meg, Tóth Attila főkonzul vezetésével a konzulátus munkatársai meséltek a munkájukról. A katonadiplomácia jelentőségét a csoport az Egyesült Államok által vezetett nemzetközi koalíció Erbilben működő katonai bázisán tanulmányozhatta, ahol a magyar kontingens tagjai meséltek a térség biztonsági helyzetéről. A tanulmányút során többek között a kurdisztáni Erbilben, a keresztények lakta Alqosh és Tell Aszkuf településeken, továbbá Dohuk városában tett látogatást a delegáció. A kutatóút során a 2014-ben népirtás áldozatává vált jezidi népcsoport zarándokközpontját, Lalish szent helyeit is megtekinthették.

A kutatóút kiváló lehetőséget adott az egyetem hallgatóinak arra, hogy tanulmányaikba illeszkedően gyakorlati tapasztalatokat gyűjtsenek a Közel-Kelet viszonyairól. Az utazás során számos kutatási téma fogalmazódott meg a hallgatók részéről: az Iszlám Állam okozta károk felszámolásában szerepet játszó civil szervezetek, vagy Irak külföldi befolyásoltsága, de a török elnyomás ellen harcoló törökországi kurd terrorszervezet, a PKK - valamennyi téma izgalmas szakmai munkára ad lehetőséget a jövőben.

A kutatóút a Hungary Helps Ügynökség és a Károli Gáspár Református Egyetem támogatásával valósult meg.

KRE Kommunikációs Osztály
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.