OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)




2024. március 28., csütörtök 16:05

Több mint 32 kilométernyi vízvezeték tisztul meg Észak-Pesten
    Budapest, 2024. március 28., csütörtök (OTS) - A Fővárosi Vízművek április 4. és 12. között végzi észak-pesti főnyomóvezetékeinek öblítését, melynek során összesen mintegy 32 kilométernyi cső tisztul meg a IV., a XIII., a XIV., a XV. és a XVI. kerületben. Az éves ütemterv szerinti tavaszi tisztítási munkák az ivóvízellátás biztonságának fenntartását szolgálják, egyúttal a nyári, magasabb vízfogyasztásra való felkészülés részei.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20240328_004.jpg

Összesen több mint 32 kilométernyi vezeték tisztul meg 2024. április 4. és 12. között Budapest észak-pesti kerületeiben. A Fővárosi Vízművek éves ütemterv alapján végzi csőhálózatának öblítését, ennek részeként kerül sorra három észak-pesti főnyomóvezeték is. A munkálatok idején időszakosan nyomáscsökkenést, vízzavarosodást, a magasabb épületek felső emeletein pedig vízhiányt tapasztalhatnak a IV., a XIII., a XIV., a XV. és a XVI. kerületben élők.

Az öblítés során a szakemberek előbb minden vezetéket leválasztanak az észak-pesti főnyomóvezetékekről, így megakadályozva a mosáskor keletkező zavaros víz átjutását a csőhálózat más részeibe. Ezután több ürítő láncszerű nyitásával 1 m/s-nál nagyobb áramlási sebességet idéznek elő az adott vezetékben, ami felszaggatja a cső falán képződött lerakódásokat. Amikor egy ürítőn már tiszta az elfolyó víz, lezárják azt, majd láncszerűen megnyitják a következő ürítőket is. Az öblítési munkákat először ellenirányban végzik, majd a víz folyásának megszokott irányában is megismétlik.

A műveletek végére három öntöttvas, illetve acél vezeték tisztul meg, amelyek névleges átmérője 800, illetve 1000 milliméter. Ezek a Káposztásmegyeri Főtelepről szállítják a megtermelt vizet, és a belőlük kiágazó gerincvezetékek révén közvetlenül vesznek részt a IV., a XIII., a XIV., a XV. és a XVI. kerület elosztóhálózatának megtáplálásában, valamint közvetetten további kelet-pesti területek, az újpesti lakótelepi emelt zóna és a belvárosi kerületek ellátásához is hozzájárulnak.

A tavaszi takarítási munkálatok nélkülözhetetlenek az ivóvízbiztonság fenntartásához és a nyári időszakban várható megemelkedett vízfogyasztás zavartalan kiszolgálásához.

Fővárosi Vízművek
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.