OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2024. március 22., péntek 11:30

Példaértékű az Óbudai Egyetem innovációs ökoszisztémája
    Budapest, 2024. március 22., péntek (OTS) - "Olyan ökoszisztémát hoztunk létre, amelyben a különböző oktatási szinteken egymásra épül az innovációs kultúra elsajátításának folyamata" - jelentette ki Prof. Dr. Kovács Levente az Egyetemi Kutató és Innovációs Központ (EKIK) Innovációs Irodája által szervezett Egyetemi Innovációs Napján március 21-én. "Az egyetemek kulcsszerepet játszanak Magyarország innovációs teljesítményének erősítésében. A tudás hasznosítását szolgáló technológiatranszfer-tevékenység fejlesztését kívánja segíteni a Nemzeti Innovációs Ügynökség a TTC (Technology Transfer Company) projekt keretében" - emelte ki Barabás Réka, a Nemzeti Innovációs Ügynökség (NIÜ) tudáshasznosítási igazgatója.

    A hazai rendszerben az Óbudai Egyetem egyedi és önálló úton kezdett el haladni, és a befektetői egyetem modelljét valósítja meg. A tudományos eredményeken keresztül az akadémia, az ipar, a kormányzat, a civil társadalom és a saját egyetemi közösségünk közötti együttműködést hangsúlyozva biztosítja a tudásalapú társadalom megvalósítását - jelentette ki Prof. Dr. Kovács Levente.

- A szellemi tulajdon védelme, az oltalmazáshoz kapcsolódó jogok megszerzése, azok minél szélesebb körben való hasznosítása nélkülözhetetlen katalizátorai az innovációs folyamatnak. A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala több platformon is segítséget nyújt a jogkeresőknek az információ átadástól az egyetemi oktatáson és céltréningeken keresztül a szellemivagyon-diagnózisig - fejtette ki Dr. Zábori Zoltán, a hivatal főosztályvezetője.

Barabás Réka, a Nemzeti Innovációs Ügynökség tudáshasznosítási igazgatója kiemelte, hogy a Kulturális és Innovációs Minisztériummal a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatallal közösen indítottak el egy olyan pilotprojektet, amelynek célja az egyetemekre és a kutatóhálózatokra is átültethető technológiatranszfer modell kialakítása. Ennek legfontosabb eleme 100 százalékos tulajdonában álló technológiatranszfer cégek indítása az egyetemeken. Idén öt egyetemen (köztük az Óbudai Egyetemen) indul el minisztériumi forrásból a projekt, a NIÜ szakmai koordinációjával.

A tudáshasznosítás és a kutatás szolgálatában, az innováció, valamint az alkalmazott kutatás előtérbehelyezésének céljával jött létre az Óbudai Egyetemen az Egyetemi Kutató és Innovációs Központ (EKIK) 2013-ban Az EKIK Kutatóközpontjai: Bejczy Antal iRobottechnikai Központ, BioTech Kutatóközpont, Élettani Szabályozások Kutatóközpont, Kiberorvosi Kompetencia Központ, Egészségügyi Közgazdaságtan Kutatóközpont, Precíziós Gazdálkodási Kutatóközpont. Főbb kutatási területei: Deep Tech, egészségügyi informatika, szenzorika, Big Data adatelemzések, modellezés és szabályozáselmélet, biotechnológia.

Budapest, 2024. március 22.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.