OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 28. vasárnap
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)




2024. március 7., csütörtök 11:46

"Rajongásig szeretünk és kifulladásig élünk" - A szívek királynője, EVITA a Margitszigeti Színházban
    Budapest, 2024. március 7., csütörtök (OTS) - A Margitszigeti Szabadtéri Színház idei szezonjának kiemelt eseménye lesz Andrew Lloyd Webber zeneszerző és Tim Rice szövegíró egyik legsikeresebb és legnépszerűbb musicalje, az EVITA. Az előadás és a Madonna címszereplésével készült film sikeréhez hozzájárult, hogy egy valós személy életét, hamisítatlan történetét fogalmazta színpadra és a mozivászonra a kiváló szerzőpáros.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20240307_002.jpg

A musical egy páratlan élet és egy kivételes karrier igaz történetét meséli el, monumentális képekkel és hatalmas zenei élménnyel. A darab 1980-as első magyarországi bemutatója a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon volt. Idén nyáron ismét visszatér a musical, mely az emberi sorsok megható ábrázolásának, valamint nagyhatású zenéjének köszönhetően a musicalek legnagyobb klasszikusai közé tartozik. A frissen készülő darab a Margitszigeti Színház és a Győri Nemzeti Színház közös produkciója, melynek bemutatója július 5-én lesz a Margitszigeten, valamint július 6-án is látható lesz majd más szereposztással. A főbb szerepekben: Horváth Mónika, Gadó Anita, Szemenyei János, Pesák Ádám, Csengeri Attila, Nagy Balázs és Kocsis Dénes látható majd.

ELŐADÁS: https://margitszigetiszinhaz.hu/margitszigeti-programok/andrew-lloyd-webber-tim-rice-evita-musical/

Evita életét számtalanszor feldolgozták
A törvénytelen gyerekként született, szegénysorból jött lány színésznői karrierjét feladva lett Juan Perón, argentin elnök felesége. First Lady-ként férje 1946-os elnökválasztáson aratott elsöprő győzelmében már óriási szerepe volt. Házastársa oldalán kulcsszerepet játszott a kampányban, fáradhatatlanul járta a vidéket és Perónt éltető szónoklatokat tartott. Az emberek úgy érezték, Evita egy közülük és sokat tesz sorsuk jobbra fordításáért. Az egyszerű emberekre delejes erővel ható, ambiciózus asszony vitte keresztül a nők szavazati jogának törvénybe iktatását.

Argentína megelevenedik a Margitszigeten
Azoknak, akik már jártak Argentínában, biztosan felejthetetlen élményt adott az utazás. Az ország történelmi események, politikai fordulatok kiszámíthatatlan óriása, egy hely, amely egyedi módon őrzi és kínálja a kalandot. Webber musicalében átélheti ezt mindenki. Nem véletlenül tett meg mindent Madonna annak érdekében, hogy ő lehessen Evita. Madonna a filmforgatás alatt szinte eggyé vált, teljes valójában azonosult a szereppel. De vajon örökké Madonna marad már Eva Perón? A Margitszigeti Színház megdönteni ugyan nem kívánja a mítoszt, de a szereposztás minden bizonnyal erős, és eredeti élményben részesíti majd a Argentína és a legendás nőalak tisztelőit.

Rajongói ma is szentként tisztelik
Az asszony Éva Perón egész életében attól rettegett, hogy nevét elfelejtik, de félelme alaptalannak bizonyult, ma is az egyik legismertebb argentin személyiség, rajongói ma is szentként tisztelik. 2002-ben múzeuma nyílt, arcképe nemcsak a százpezós argentin bankjegyen látható, hanem bélyegeken is visszaköszön, és megjelent a Time magazin címlapján is. 31 méter magas, 24 méter széles és 15 tonnás vasportréja az argentin egészségügyi és szociális minisztériumot díszíti, mivel az épület balkonján állva tartotta utolsó beszédét. Nevét város (Ciudad Evita) is őrzi Buenos Aires közelében.

Személyes varázsereje maradandó nyomot hagyott
Munkássága és személyes varázsereje maradandó nyomot hagyott a történelemben és a popkultúrában is. Sorsa telis-tele van izgalmas és sokszor ellentmondásos kérdésekkel. Akárhogy nézzük, Evita valódi, hamisítatlan és felejthetetlen legenda, és nem csak a róla készült musical és filmek miatt. Eva Perón a legnagyobbak közé tartozik, még élete sötét foltjaival együtt is. Egy karizmatikus női vezető, aki sok ember számára példakép a mai napig. Nem véletlenül készült róla film és musical is, melyek egy kivételes nő életébe küzdelmébe, sikereibe és nagyságába nyújtanak betekintést,

Érdemes lesz ezt átélni a Margitszigeti Szabadtéri Színpad nézőterén ülve is!

www.margitszigetiszinhaz.hu
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.