OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 28. vasárnap
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)




2024. március 7., csütörtök 11:06

Régi-új igazgató és új művészeti vezető a Miskolci Szimfonikus Zenekar élén.
    Miskolc, 2024. március 7., csütörtök (OTS) - Újabb 5 éven keresztül Szászné Pónuzs Krisztina vezetheti a Miskolci Szimfonikusokat, azaz folytatódhat a korábbi években megkezdett aprólékos építkezés mind művészetileg, mind a Zenekar és közönsége fiatalítását illetően.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20240307_001.jpg

A Miskolci Szimfonikus Zenekar művészeti vezetője a 2024/25-ös évadtól az igen fiatal, ennek ellenére rendkívül elismert, páratlan tehetségű karmester, Török Levente.

Török Levente 1993-ban született zenész családba. Már a bécsi Zeneakadémia elvégzése közben dolgozott a bécsi Állami Operaházban és olyan világhírű zenei fesztiválok asszisztense volt mint a baden-badeni Fesztivál (Berlini Filharmonikusok, Sir Simon Rattle) vagy a wels-i Wagner Fesztivál (Ralf Weikert- többek között a zürichi Operaház volt főzeneigazgatója).

Karmesteri karrierjét Németországban bontakoztatta ki, ahol először a regensburgi Színház vezénylő korrepetítora, majd az ulmi Színház és a Mecklenburgi Állami Színház, Schwerin első karmestere volt.

2021-ben megnyerte az 1. Nemzetközi Karmesterversenyt Llíriában, Valenciában, melynek köszönhetően idén például a Spanyol Állami Tv és Rádiózenekarral adja elő Bartók: Concerto-ját. Fiatal kora ellenére számos országban vezényelt már: többek között 2019-ben Velencében, 2023-ban pedig az izlandi Operaházban mutatkozott be.
A legtöbb hazai szimfonikus zenekart dirigálta már. A Magyar Állami Operaháznak is visszatérő vendége, eddigi legkiemelkedőbb produkciója a 2023 decemberében megszületett Tosca-produkció volt.

Török Levente, akinek a zenekar muzsikusai példátlan többséggel szavaztak bizalmat, az együttes reményei szerint új lendületet, fiatalos frissességet visz a Miskolci Szimfonikusok életébe.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.