OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2024. március 1., péntek 18:05

Lakhatási Szakmai Fórum
    Budapest, 2024. március 1., péntek (OTS) - A Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Magyar Református Szeretetszolgálat által alapított MR Közösségi Lakásalap Közhasznú Nonprofit Kft. és a Városkutatás Kft. közös szervezésében valósulhatott meg 2024. február 27-28. között az első Lakhatási Szakmai Fórum.

    A Fórumra a magyarországi megyei jogú városok önkormányzatai és a fővárosi kerületi önkormányzatok, illetve a hazai lakhatásszakmai civil szervezetek szakemberei kaptak meghívást. A rendezvényen, amelynek a Máltaiak Befogadás Háza adott otthont, mintegy kilencvenen vettek részt. A második napon a résztvevők külföldi szakemberekkel és megoldásokkal is megismerkedhettek.

Magyarországon az elmúlt tíz évben számos olyan újszerű kísérlet született, amely a szociális és megfizethető lakások elérését célozta meg olyan családok számára, akik a nyílt lakáspiacon nem, vagy csak nagy áldozatok árán tudtak volna megoldást találni. Ezek a kísérletek, bár voltak közös vonásaik, egyedi megoldásokat alkalmaztak. Mivel a megfizethető és fenntartható lakás a társadalom széles csoportjait érintő kérdés, és az utóbbi évtizedek egyik talán leglényegesebb kihívása, a szervezők fontosnak tartották, hogy ezek a megoldáskísérletek mind szélesebb szakmai körben elterjedjenek, és a jó gyakorlatok, fenntartható fejlesztések elfoglalják a helyüket a lakhatásról szóló közös szakmai gondolkodásban, tervezésben.

A Fórum nem titkolt célja, hogy ez a fajta szakmai együttműködés a jövőben egy rendszeres és folyamatos közös szakmai platformon folytatódjon.

Amint az ismert, a A Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Magyar Református Szeretetszolgálat által alapított MR Lakásalap Nkft., küldetésének megfelelően, kiemelt figyelemmel kíséri a lakhatási válságba került családok sorsát. A személyes élethelyzeteket alaposan megvizsgálva, azokra, a Társaság birtokában lévő ingatlanok hasznosításával, egyedi megoldásokat igyekszik találni. Az MR Lakásalap Nkft. fenntartható modelljének szerves része a sérülékeny csoportokba tartozó bérlők sajátos ügyfélgondozása, mentorálása, támogatása is. A Szervezet kifejezett és vállalt célja, hogy a családok gazdaságos és fenntartható lakhatásának hosszú távú biztonságát erősítse. Az MR Lakásalap Nkft. olyan lakásállománnyal rendelkezik, amely, a Társaság lehetőségeinek határain belül, a lakhatási nehézségekkel küzdő állampolgárok helyzetének akut vagy hosszabb távú megoldását támogathatja. Az MR Lakásalap Nkft. jelenleg többezer háztartás lakhatásáról gondoskodik az egész országban. Meglévő ingatlanportfoliójának kezelése mellett, a Társaság kiemelt feladatának tekinti, hogy a hazai bérlakásrendszer fejlesztésében aktív szerepet vállaljon. Az MR Lakásalap Nkft. más szakmai partnerekkel együttműködve, modellértékű közösségi lakhatási koncepciók kidolgozásán és gyakorlatba ültetésén dolgozik folyamatosan. A Fórum ezeknek a céloknak a megvalósítását is hivatott volt támogatni.

Az 1989-ben alapított Városkutatás Kft. egy nemzetközileg elismert független kutató, tervező és tanácsadó műhely. Tapasztalt szakemberekből (közgazdászokból, szociológusokból, tervezőkből) álló multidiszciplináris csapatuk a városfejlesztés különböző oldalaival, ezen belül a szociális és megfizethető lakhatási megoldásokkal is foglalkozik.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.