OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 30. kedd
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2024. január 24., szerda 09:52

A Tokió Toyosu negyedében található teamLab Planets múzeum a Google éves keresési rangsorában a világ 5 legnépszerűbb múzeuma között szerepel. (1. rész)
    Tokió, 2024. január 24., szerda (Business Wire/OTS) - A látogatók márciustól a "Cseresznyefa-virágzás a térben" tematikájú műalkotásokat tekinthetik meg./A múzeum a Honichi Lab népszerű turistacélpontokról készített rangsorának első helyén áll - A Tokió Toyosu negyedében található teamLab Planets TOKYO DMM (teamLab Planets) a Google 2023-as éves keresési rangsorában a világ 5 legnépszerűbb múzeuma között szerepel (*1). Ebben a rangsorban azok a múzeumok találhatók, amelyekre 2023-ban a legtöbben kerestek rá a Google Maps-en világszerte. Ezek között a teamLab Planets az egyetlen japán múzeum, és százéves múltra visszatekintő neves múzeumok és művészeti galériák mellett foglal helyet.

        Ez a sajtóközlemény multimédia-tartalommal rendelkezik. A teljes tartalmat itt találja: https://www.businesswire.com/news/home/20240119137901/hu/

Google Maps: A legnépszerűbb múzeumok
     1.    Louvre, Párizs, Franciaország
     2.    The British Museum, London, Egyesült Királyság
     3.    Musée d'Orsay, Párizs, Franciaország
     4.    Natural History Museum, London, Egyesült Királyság
     5.    teamLab Planets, Tokió, Japán
     6.    Rijksmuseum, Amszterdam, Hollandia
     7.    Prado, Madrid, Spanyolország
     8.    Van Gogh Múzeum, Amszterdam, Hollandia
     9.    American Museum of Natural History, New York, Egyesült Államok
     10.    Anne Frank Ház, Amszterdam, Hollandia

A múzeum a Honichi Lab népszerű turistacélpontokról készített rangsorának első helyén áll.

A teamLab Planets az első helyet szerezte meg a beutazó turisták körében népszerű úticélok rangsorában, amelyet Japán vezető, beutazó turizmussal foglalkozó közponja, a Honichi Lab (Visit Japan Lab) készített és tett közzé 2023. december 15-én (*). Az egyedi nézőpontot kínáló Honichi Lab rangsora értékeli és összeállítja a Japán 47 prefektúrájában található 4700 turistalátványosságnak Google Map értékelését.

A rangsor első tíz helyezettje a következő:
     1.    teamLab Planets TOKYO DMM
     2.    Kijomizudera
     3.    Kiotói Szamuráj Ninja Múzeum
     4.    Fusimi Inari-nagyszentély
     5.    Tokyo Skytree
     6.    Dötonbori
     7.    Szenszódzsi
     8.    Nara Park
     9.    Kyoto Nishiki Market
     10.    Tokyo Tower

"Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy Japán számos turisztikai látványossága között mi is elismerésben részesülünk. A jövőben is nagy figyelemmel hallgatjuk meg látogatóink véleményét, amelyet az értékeléseikben és visszajelzéseikben fogalmaznak meg. A "teljes testtel elmerülni" koncepciót követve elkötelezetten fejlesztjük tovább az általunk kínált élményt, hogy a világ minden tájáról hozzánk érkező látogatók átéljék múzeumunk egyedülálló művészetét." - teamLab Planets.

A látogatók márciustól a "Cseresznyefa-virágzás a térben" tematikájú műalkotásokat tekinthetik meg.

Tavasszal a teamLab Planets látógatói megcsodálhatják a két hatalmas kiállítótermet beborító cseresznyevirágokat. A "Lebegés a szálló virágok világában" elnevezésű műalkotás, amely az év nagy részében szétszórtan ábrázolja a nyíló virágokat, ezen rövid időszak alatt cseresznyevirágokkal borítja be az egész teret.

Egy másik, a "A koi pontyok és az emberek vízfelszínre festett közös alkotása" címet viselő műalkotásban a látogatók mezítláb sétálnak a vízben. A víz felszínén úszó koi pontyok cseresznyevirágokká változnak át, amikor emberekkel ütköznek. Ezek a cseresznyevirágokat ábrázoló műalkotások 2024. március 1-től (péntek) 2024. április 30-ig (kedd) tekinthetők meg.

A műalkotásról készült videó: Lebegés a szálló virágok világában (Floating in the Falling Universe of Flowers) - https://www.youtube.com/watch?v=FzJ5svgIueQ

A műalkotásról készült videó: A koi pontyok és az emberek vízfelszínre festett közös alkotása - a végtelenség élménye (Drawing on the Water Surface Created by the Dance of Koi and People - Infinity) - https://www.youtube.com/watch?v=SsRNptTOniw

A múzeumot körülbelül minden tizedik, a világ 198 országából és régiójából Japánba látogató külföldi turista felkeresi.

2023 januárja és decembere között 198 országból és régióból (Japánt nem számítva) mintegy 2,5 millióan keresték fel a teamLab Planets múzeumot. A külföldi turisták a múzeum összes látogatójának mintegy 70%-át tették ki (*3). Felmérések szerint a Japánba érkező külföldi turisták közül körülbelül minden tizedik látogatott el a teamLab Planets múzeumba (*4), amely nemzetközi szinten is nagy elismerést kapott. A múzeum 2023-ban, Japánban elsőként, elnyerte a turizmus Oscar-díjaként emlegetett World Travel Awards-on az "Ázsia legnagyobb turisztikai látványossága" címet.

A teamLab Planets koncepciója

A többi emberrel együtt, teljes testével elmerülve, testével észlelve váljon eggyé a világgal.

A teamLab Planets egy múzeum, ahol vízben sétálunk, és egy kert ahol eggyé válunk a virágokkal. A múzeum 4 nagy művészeti térből és 2 kertből áll, amelyeket a teamLab alkotói közösség hozott létre.

Mezítláb járva, teljes testünkkel elmerülünk a hatalmas műalkotásokban, más emberekkel együtt. A műalkotások a jelenlétünkkel változnak, elmosódik a határok érzékelése az egyén és az alkotás között. A többi ember is változásokat idéz elő a műalkotásban, elmosva a határokat köztük és az alkotás között, folytonosságot hozva létre az egyén, a művészet és a többi ember között. (folyt.)



2024. január 24., szerda 09:53

A Tokió Toyosu negyedében található teamLab Planets múzeum a Google éves keresési rangsorában a világ 5 legnépszerűbb múzeuma között szerepel. (2. rész)
    Tokió, 2024. január 24., szerda (Business Wire/OTS) -

    *1 Ezek voltak a legnépszerűbb múzeumok a világon a Google éves keresési adatai alapján artnet. 2023. december 20.
*2 Népszerű turisztikai látványosságok külföldieknek! A második helyen: Kijomizudera, és az első helyen? Japán 4700 turisztikai úticéljából választott TOP 30-as lista [2023 1 | Honichi Lab (Visit Japan Lab). 2023. december 15.
*3 A "teamLab Planets" hivatalos jegyértékesítő oldalának vásárlási adatai országonként (2023. március 1. és 2023. augusztus 31. között)
*4 Csodálatos Japán / A tokiói digitális művészeti múzeum elvarázsolja a külföldi turistákat - The Japan News The Japan News, Yomiuri Shimbun, 2023. augusztus 5.

teamLab Planets TOKYO DMM
6-1-16 Toyosu, Koto-ku, Tokyo
https://maps.app.goo.gl/QVs4a34HD9qnvjUo8

Nyitvatartás
Minden nap: 09:00 - 22:00
*Utolsó belépés: egy órával zárás előtt
*A nyitvatartási idő változhat. A legfrissebb információkért kérjük, keresse fel weboldalunkat.

Jegyek    
Februárig
[Minden nap]
Felnőtt (18 éves kortól)    3800 japán jen
Diák                    2300 japán jen
Gyermek (4 és 12 év között)    1300 japán jen
3 éves korig            Ingyenes
Kedvezményes jegy fogyatékkal élők számára    1900 japán jen
      
Márciustól
[Hétfő-péntek]
Felnőtt (18 éves kortól)    3800 japán jen
Diák                    2800 japán jen
Gyermek (4 és 12 év között)    1500 japán jen
3 éves korig            Ingyenes
Kedvezményes jegy fogyatékkal élők számára    1900 japán jen
      
[szombaton, vasárnap, ünnepnapokon és speciális időszakokban]    
*Speciális időszak: március 21. (csütörtök) - április 5. (péntek) április 30. (kedd)
Felnőtt (18 éves kortól)    4200 japán jen
Diák                    2800 japán jen
Gyermek (4 és 12 év között)    1500 japán jen
3 éves korig            Ingyenes
Kedvezményes jegy fogyatékkal élők számára    2100 japán jen

Zárva: február 8. (csütörtök); március 6. (szerda); április 10. (szerda)
Jegyek kaphatók:
https://teamlabplanets.dmm.com

Weboldal & SNS
planets.teamlab.art  Instagram  Facebook  X (Twitter)
#teamLabPlanets

Étterem és múzeumi bolt
Vegan Ramen UZU Tokyo teamLab virágüzlet

Média
Sajtóanyag
Figyelemfelkeltő videó
A PLANETS Co., Ltd.-ről
Alapítva: 2017-ben. Üzemeli és kezeli a teamLab Planets TOKYO létesítményeit.
Címe: Tokyo Nihonbashi Tower 10F, 2-7-1 Nihonbashi, Chuo-ku, Tokió
Képviseli: Takumi Nomoto

A teamLab-ről

A teamLab (alapítás éve: 2001) egy különféle művészeti és tudományágakat képviselő szakemberekből (művészek, programozók, mérnökök, számítógépes animációval foglalkozó szakemberek, matematikusok és építészek) álló, nemzetközi alkotói közösség, melynek alkotásai sajátságos világgá olvasztják össze a művészeteket, a tudományt, a technológiát és a természeti környezetet, és amelynek célja az egyén és a világ közti kapcsolatok és újfajta érzékelés felfedezése a művészet eszközeivel.

Ahhoz, hogy az emberek megértsék az őket körülvevő világot, felbontják azt különálló egységekre, amelyeket határok választanak el egymástól. A teamLab szeretné átlépni ezeket a határokat, amelyek korlátok közé szorítják a világról alkotott képünket, az egyén és a világ közti kapcsolatokat, és az idő képviselte folytonosságot. Minden egy végtelen, törékeny és egyben csodálatos, határtalan áramlat részeként létezik.

A teamLab számos kiállítást mutatott be a világ minden részén, ideértve többek közt New Yorkot, Londont, Párizst, Szingapúrt, a Szilikon-völgyet, Pekinget és Melbourne-t. A teamLab múzeumai és nagyszabású állandó kiállításai között említhetjük a teamLab Borderless és a teamLab Planets tokiói kiállítást, a shanghaji teamLab Borderless,, a makaói teamLab SuperNature és a pekingi teamLab Massless kiállítást, és a tervek között szerepel továbbiak megnyitása is Abu-Dzabiban, Hamburgban, Dzsiddában és Utrechtben.

A teamLab alkotásai megtalálhatók a következő múzeumok állandó kiállításában: a Los Angeles-i Museum of Contemporary Art; a Sydney-ben taláható Art Gallery of New South Wales; az Adelaide-ban található Art Gallery of South Australia; a San Francisco-i Asian Art Museum; a New York-i Asia Society Museum; az isztambuli Borusan Contemporary Art Collection; a Melbourne-ben található National Gallery of Victoria; valamint a Helsinkiben található Amos Rex.
A teamLabet képviseli a Pace Gallery, a Martin Browne Contemporary és az Ikkan Art.
teamlab.art  Instagram  Facebook  X (Twitter)  YouTube

Forrásverzió a businesswire.com címen: https://www.businesswire.com/news/home/20240119137901/hu/

Kapcsolat
PLANETS Co., Ltd.
PR-osztály
E-mail: pr-info@planets.art
Interjú: https://forms.gle/fAtnDKLpQKFME6XR9

Forrás: PLANETS Co., Ltd.

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.