OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 30. kedd
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2023. december 19., kedd 15:04

A Nippon Steel Corporation (NSC) felvásárolja a U. S. Steel-t, és együtt a "világvezető képességekkel rendelkező legjobb acélgyártóként" folytatják működésüket (1. rész)
    Tokió és Pittsburg, 2023. december 19., kedd (Business Wire/OTS) - Az NSC egy 40%-os prémiumot képviselő készpénzes tranzakcióban részvényenként 55,00 dollárért felvásárolta a U. S. Steel-t, biztos és azonnali értéket biztosítva a U. S. Steel részvényeseinek - Két gazdag múlttal rendelkező vállalatot egyesít, amelyek kiváló termékeket és szolgáltatásokat kínálnak, és hozzájárulnak a társadalom fejlődéséhez - A világvezető technológiákat gyártási képességekkel ötvözi, melyekkel az Egyesült Államokban és világszerte is jobban tudja szolgálni ügyfeleit - A két globális acélipari innovátor közötti befektetési együttműködés révén megerősíti a diverzifikált és versenyképes acélipart az Egyesült Államokban, mellyel az ügyfelek javát szolgálja - Az érdekelt felekkel való erős kapcsolatok fenntartása iránti elkötelezettsége részeként az NSC tiszteletben tartja az Egyesült Acélmunkások Szakszervezetével (United Steelworkers Union) kötött összes kollektív tárgyalási megállapodást - A globális acélipart a széndioxid-mentesítés és a fenntartható világ felé tereli

    - A U. S. Steel megtartja ikonikus nevét és székhelyét Pittsburghben (PA)
- A tranzakció a U. S. Steel erőteljes stratégiai alternatívák folyamatának csúcspontját képviseli
- Jelentős értéket teremt mind az NSC, mind pedig a U. S. Steel részvényesei számára
- Közös konferenciahívás reggel 8:00-kor (ET-időzóna), hogy megvitassák a tranzakció részleteit

A Nippon Steel Corporation (NSC) (TSE: 5401), Japán legnagyobb acélgyártója és a világ egyik vezető acélgyártó vállalata, valamint a United States Steel Corporation (NYSE: X) ("U. S. Steel"), az alacsony költségű vasérc, a mini acélgyárakban történő gyártás és a kategória legjobb feldolgozási képességeinek terén versenyelőnnyel rendelkező vezető acélgyártó a mai napon bejelentették, hogy végleges megállapodást kötöttek, amelynek értelmében az NSC készpénzes tranzakció keretében részvényenként 55,00 dolláros USD áron felvásárolja a U. S. Steelt, amely mintegy 14,1 milliárd dollár saját tőkeértéket jelent, valamint átvállalja az adósságot, 14,9 milliárd dollár teljes vállalati értékben. Az 55,00 dolláros részvényenkénti vételár 40%-os prémiumot jelent a U. S. Steel részvényeinek 2023. december 15-i záró részvényárfolyamához képest. A tranzakciót az NSC és a U. S. Steel igazgatósága is egyhangúlag jóváhagyta.

Ez a sajtóközlemény multimédia-tartalommal rendelkezik. A teljes tartalmat itt találja: https://www.businesswire.com/news/home/20231218124448/hu/

Az NSC felvásárolta a U. S. Steel-t, ami növeli a világvezető gyártási és technológiai képességeit, és lehetővé teszi számára, hogy bővítse azokat a földrajzi területeket, ahol az NSC jobban ki tudja szolgálni valamennyi érdekelt felét, beleértve az ügyfeleket és a társadalom egészét. A tranzakció még változatosabbá teszi az NSC globális lábnyomát azáltal, hogy jelentősen kibővíti jelenlegi termelését az Egyesült Államokban, amely szélesíti elsődleges földrajzi területeit Japán, az ASEAN-térség és India mellett. Azzal, hogy az NSC felvásárolta a U. S. Steelt, teljes éves nyersacélkapacitása várhatóan eléri majd a 86 millió tonnát, ami felgyorsítja az NSC stratégiai céljának, a 100 millió tonnás globális nyersacél-kapacitásnak éves szinten történő elérését.

Eiji Hashimoto, az NSC elnöke elárulta: "Izgatottak vagyunk, hogy ez a tranzakció két olyan vállalatot hoz össze, amelyek világelső technológiával és gyártási képességekkel rendelkeznek, bizonyítva küldetésünket, hogy világszerte kiszolgáljuk az ügyfeleket, valamint elkötelezettségünket a környezetbarátabb társadalom felépítése iránt az acél széndioxid-mentesítése révén. Az NSC régóta csodálja a U. S. Steelt, mély tisztelettel adózva a fejlett technológiái, a gazdag történelme és a tehetséges munkaerői iránt, és hiszünk abban, hogy közösen képesek leszünk megbirkózni azzal a kihívással, hogy törekvéseinket még magasabb szintre emeljük. A tranzakció az Egyesült Államokban való jelenlétünkre épít, és tiszteletben tartjuk a U. S. Steel összes meglévő szakszervezeti szerződését. Alig várjuk, hogy szorosan együttműködhessünk a U. S. Steel csapatával, hogy összehozzuk vállalataink legjavát, és együtt a "világvezető képességekkel rendelkező legjobb acélgyártóként" folytassuk tovább.

Az NSC ügyvezető alelnöke, Takahiro Mori a következőket mondta: "Úgy véljük, hogy ez a tranzakció a két vállalatunk legjobb érdekeit szolgálja, erős, azonnali értéket biztosítva az U.S. Steel részvényesei számára, miközben javítja az NSC hosszú távú növekedési kilátásait. Erős mérleggel rendelkezünk, és meggyőződésünk, hogy az acélgyártás fejlesztésével képesek vagyunk kiaknázni az NSC és a U. S. Steel egyesítésében rejlő lehetőségeket, hosszú távú értéket teremtve vállalataink érdekelt felei számára, beleértve ügyfeleinket, alkalmazottainkat, beszállítóinkat, közösségeinket és részvényeseinket." (folyt.)



2023. december 19., kedd 15:04

A Nippon Steel Corporation (NSC) felvásárolja a U. S. Steel-t, és együtt a "világvezető képességekkel rendelkező legjobb acélgyártóként" folytatják működésüket (2. rész)
    Tokió és Pittsburg, 2023. december 19., kedd (Business Wire/OTS) -

    
David B. Burritt, a U. S. Steel elnök-vezérigazgatója azt nyilatkozta: "Az NSC bizonyított múltra tekint vissza az acélgyári létesítmények globális felvásárlása, üzemeltetése és befektetése terén, és biztosak vagyunk abban, hogy stratégiánkhoz hűen ez a megoldás valóban mindenki számára a legjobb. Ez a tranzakció felismeri a cégünkben ma rejlő hatalmas értéket, és igazgatótanácsunk átfogó és alapos stratégiai alternatívái folyamatának eredménye. A U. S. Steel alkalmazottai számára, akiknek továbbra is hálás vagyok, a tranzakció hasonló gondolkodású acélipari vállalatokat egyesít, és megingathatatlanul a biztonságra, a közös célokra, értékekre és a gazdag történelemmel alátámasztott stratégiákra összpontosít. Az ügyfelek számára a U.S. Steel és az NSC valóban globális acélipari vállalatot hoz létre, amely egyesített képességekkel és innovációval képes megfelelni ügyfeleink változó igényeinek. A mai bejelentés az Egyesült Államoknak is kedvez - versenyképes, hazai acélipart biztosít, miközben erősíti globális jelenlétünket. Közös széndioxid-mentesítési fókuszunk várhatóan javítja és felgyorsítja azon képességünket, hogy a fenntarthatósági célok elérése érdekében ügyfeleinknek innovatív acélmegoldásokat kínáljunk."

Stratégiai előnyök
 - A "világvezető képességekkel rendelkező legjobb acélgyártóként" folytatjuk együtt. A tranzakció az NSC és a U. S. Steel legmodernebb technológiáit ötvözi, hogy előmozdítsa az innovációt és kiváló minőségű acéltermékeket, például elektromos acélt és autóipari acéllapokat szállítson az ügyfelek számára szerte a világon. Az NSC és a U. S. Steel megosztja egymással a világ vezető technológiáit és gyártási képességeit, hogy az ügyfelek javára az acélgyártás innovációjának és digitális átalakulásának élvonalába kerüljön. A U. S. Steel bizonyítottan innovatív az energiahatékonyság terén, és a Big River Steel Észak-Amerika egyik legfejlettebb, legmodernebb fenntartható üzemét működteti. A tranzakcióból eredő szinergiákat elsősorban a fejlett gyártási technológia és a know-how egyesítése jelenti majd a U. S. Steel és az NSC között, a költséghatékony műveleteket, az energiamegtakarítást és az újrahasznosítást is beleértve. Az NSC technológiája és termékei tovább fejlesztik a U. S. Steel Mined, Melted and Made in America (Amerikában bányászott, olvasztott és gyártott) termékportfóliójának műszaki képességeit, és ezzel jobban támogatja majd az egyesült államokbeli vásárlók növekvő keresletét.
 - Az Egyesült Államokban és világszerte is erősíti a kiváló minőségű acél iránti növekvő kereslet kielégítésének képességét. A U. S. Steel régóta Amerika egyik vezető acélipari vállalata, míg az NSC évtizedek óta szolgálja ki sikeresen az amerikai vásárlókat. A U. S. Steellel együtt az NSC jó helyzetben lesz ahhoz, hogy kiaknázza a jó minőségű acél, valamint az autóipari és elektromos acél iránti növekvő keresletet, és kiváló termékeket és szolgáltatásokat nyújtson. Továbbá az NSC elkötelezett aziránt, hogy kiszolgálja ügyfeleit az Egyesült Államokban, és minden alkalmazási igénynek megfelelő, nagy teljesítményű acéltermékeket szállítson.
 - A globális acélipart a széndioxid-mentesítés és a fenntartható világ felé tereli. Az NSC és a U. S. Steel elkötelezett a 2050-ig történő széndioxid-mentesítés mellett, és felismeri, hogy a fenntarthatósági kihívások megoldása egy acélgyártó létezésének és növekedésének alapvető pillérét képezi. A tranzakció utáni együttműködés kulcsfontosságú területe ennek a célnak a folytatása és az alternatív technológiák ösztönzése a széndioxid-mentesítés terén. Az NSC három áttörést jelentő technológiát fejleszt annak érdekében, hogy 2050-re elérje a szénsemlegességet, ideértve a hidrogén-befecskendezési technológiát a nagyolvasztókba, a kiváló minőségű acélgyártást nagyméretű elektromos ívkemencékben, valamint a hidrogén felhasználását a közvetlen vasredukciós folyamatokban. A U. S. Steel hasonlóan összpontosít szénlábnyomának csökkentésére, többek között arra, hogy meglévő tevékenységei során egyre kevesebb energiát használjon fel, integrálja az elektromos ívkemencék képességeit a lábnyomába, és egy második ultra modern minigyárat épít Arkansasban.
 - Tiszteletben tart minden megállapodást a U. S. Steel és az Egyesült Acélmunkások Szövetsége között: Az NSC komoly múltra tekint vissza a munkahelyi biztonság és a szakszervezetekkel való együttműködés terén. A U. S. Steel az alkalmazottaival kötött valamennyi kötelezettségvállalását, beleértve a szakszervezetekkel kötött összes kollektív szerződést tiszteletben tartja, és az NSC elkötelezett amellett, hogy ezeket a kapcsolatokat megszakítás nélkül fenntartsa.
 - Elkötelezi magát amellett, hogy szoros kapcsolatot tart fenn az érdekelt felekkel, beleértve az alkalmazottakat, ügyfeleket, beszállítókat és közösségeket. Az egyesített munkaerő létfontosságú az Egyesült Államokban és globálisan végzett műveletek szempontjából. A tranzakció lezárását követően a U. S. Steel megtartja ikonikus nevét, márkáját és székhelyét Pittsburghben (PA). Az NSC elkötelezett amellett, hogy fenntartsa a folytonosságot a U. S. Steel beszállítóival, vevőivel, a környező közösségekkel és az U. S. Steel tevékenységét támogató emberekkel ápolt erős kapcsolatokban, valamint hogy produktív tagja legyen ezeknek a közösségeknek. (folyt.)



2023. december 19., kedd 15:05

A Nippon Steel Corporation (NSC) felvásárolja a U. S. Steel-t, és együtt a "világvezető képességekkel rendelkező legjobb acélgyártóként" folytatják működésüket (3. rész)
    Tokió és Pittsburg, 2023. december 19., kedd (Business Wire/OTS) -

    - Jelentős értéket teremt mind az NSC, mind az U. S. Steel részvényesei számára. A tranzakció felgyorsítja az NSC növekedését a "világvezető képességekkel rendelkező legjobb acélgyártóként", amely nagyobb növekedést, jobb jövedelmezőséget és hosszú távú értéket biztosít az NSC részvényesei számára. A készpénzes ajánlat erős értékteremtést és értékbiztonságot is biztosít az U. S. Steel részvényesei számára. Ez a tranzakció az U. S. Steel és igazgatótanácsa által végzett átfogó és alapos stratégiai felülvizsgálat sikeres eredménye. Az 55,00 dolláros részvényenkénti vételár 40%-os prémiumot jelent a U. S. Steel részvényeinek 2023. december 15-i záró részvényárfolyamához képest.

A tranzakció részletei
A tranzakció várhatóan a 2024-es naptári év második vagy harmadik negyedévében zárul majd le az U. S. Steel részvényeseinek jóváhagyásától, a szokásos hatósági jóváhagyásoktól és egyéb szokásos zárási feltételektől függően. Az NSC azt tervezi, hogy a tranzakciót főként bizonyos japán bankoktól származó kölcsönökből finanszírozza, és már biztosította a finanszírozási kötelezettségvállalásokat. A tranzakcióra nem vonatkoznak finanszírozási feltételek.

Tanácsadók
A Citi az NSC pénzügyi tanácsadójaként jár el. A Ropes & Gray LLP az NSC jogi tanácsadójaként jár el. A Barclays Capital Inc., a Goldman Sachs & Co. LLC és az Evercore a U. S. Steel pénzügyi tanácsadójaként jár el. A Milbank LLP és a Wachtell, Lipton, Rosen & Katz a U. S. Steel jogi tanácsadójaként jár el.

Konferencia hívás
Az NSC és a U. S. Steel a mai napon, 2023. december 18-án 8:00 órakor (EST) az Egyesült Államokban (22:00 JST Japánban) konferenciahívást tart, hogy elemzőkkel és befektetőkkel megvitassák a tervezett felvásárlást. A konferenciahívás élő adásának meghallgatásához és a diabemutató eléréséhez látogasson el a U. S. Steel webhelyére, a www.ussteel.com oldalra, és kattintson a "Befektetők" részre. Az ismétlés a hívást követően elérhető lesz a U. S. Steel befektetői kapcsolatok honlapján: https://investors.ussteel.com/.
Tudjon meg többet a tervezett tranzakcióról a következő címen: www.BestDealforAmericanSteel.com.

Amit az NSC-ről tudni érdemes
Az NSC Japán legnagyobb acélgyártója és a világ egyik vezető acélgyártó vállalata. Az NSC globális nyersacél-termelési kapacitása hozzávetőleg 66 millió tonna, és mintegy 100 000 embert foglalkoztat a világon. Az NSC gyártóbázisa Japánban található, és a vállalat további 15 országban van jelen, köztük az Egyesült Államokban, Indiában, Thaiföldön, Indonéziában, Vietnamban, Brazíliában, Mexikóban, Svédországban, Kínában és más országokban. Az NSC körülbelül 40 évvel ezelőtt egy vegyes vállalatot alapított az Egyesült Államokban, és az alkalmazottakkal, szakszervezetekkel, beszállítókkal, ügyfelekkel és közösségekkel való jó együttműködési kapcsolatok kiépítésére összpontosított. A "világvezető képességekkel rendelkező legjobb acélgyártó" vállalatként az NSC világelső technológiákat és gyártási képességeket követ, valamint kiváló termékek és szolgáltatások nyújtásával gazdagítja a társadalmat. További információért látogasson el a következő oldalra: https://www.nipponsteel.com.

Amit a U. S. Steel-ről tudni érdemes
Az 1901-ben alapított U. S. Steel vezető acélgyártó vállalat. A biztonságra való töretlen összpontosításával a vállalat ügyfélközpontú Best for All® stratégiája egy biztonságosabb, fenntarthatóbb jövőt segít elő a U. S. Steel és érdekelt felei számára. Újult hangsúlyt fektetve az innovációra, a U. S. Steel magas hozzáadott értékű acéltermékekkel szolgálja ki az autó-, építő-, készülék-, energia-, konténer- és csomagolóipart. A vállalat emellett fejlett vasérctermelést is folytat, és éves nyersacélgyártási kapacitása nettó 22,4 millió tonna. A U. S. Steel központja a pennsylvaniai Pittsburghben található, és világszínvonalú tevékenységet folytat az Egyesült Államokban és Közép-Európában. További információért látogasson el a következő oldalra: www.ussteel.com.

További információ és hol található
Ez a sajtóközlemény a United States Steel Corporation (a "Vállalat") és az NSC között tervezett tranzakcióhoz kapcsolódik. A tervezett tranzakcióval kapcsolatban a Vállalat a vonatkozó anyagokat be fogja nyújtani az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletéhez ("SEC"), beleértve a Vállalat meghatalmazotti nyilatkozatát a 14A. Függelékben (a "Meghatalmazotti nyilatkozat"). Az előzetes Meghatalmazotti nyilatkozatban szereplő információk nem teljesek, és változhatnak. A végleges Meghatalmazotti nyilatkozatot a Vállalat részvényesei megkapják. A Vállalat a tervezett tranzakcióval kapcsolatban egyéb dokumentumokat is benyújthat a SEC-hez. A jelen sajtóközlemény nem helyettesíti a Meghatalmazotti nyilatkozatot vagy más olyan dokumentumot, amely a SEC-hez a javasolt tranzakcióval kapcsolatban benyújtható. A javasolt tranzakciót megfontolásra a Vállalat részvényesei elé terjesztik. Bármilyen szavazási döntés meghozása előtt kérjük a vállalat részvényeseit, hogy figyelmesen és teljes egészében olvassák el az összes benyújtott vonatkozó dokumentumot vagy a sec-be benyújtani készült dokumentumot, beleértve a meghatalmazotti nyilatkozatot, valamint ezen dokumentumok módosításait, illetve kiegészítéseit amennyiben és amikor azok elérhetők, mert fontos információkat tartalmaznak a vállalatról, az nsc-ről és a javasolt tranzakcióról. (folyt.)



2023. december 19., kedd 15:05

A Nippon Steel Corporation (NSC) felvásárolja a U. S. Steel-t, és együtt a "világvezető képességekkel rendelkező legjobb acélgyártóként" folytatják működésüket (4. rész)
    Tokió és Pittsburg, 2023. december 19., kedd (Business Wire/OTS) -

    A Vállalat részvényesei ingyenes másolatot kaphatnak az előzetes Meghatalmazotti nyilatkozatról és a végleges Meghatalmazotti nyilatkozatról (minden esetben, amennyiben és amikor rendelkezésre állnak), valamint a Vállalattal, az NSC-vel és a tervezett tranzakcióval kapcsolatos fontos információkat tartalmazó egyéb dokumentumokat, amint ezeket a dokumentumokat díjmentesen benyújtják a SEC-hez a SEC honlapján (www.sec.gov). A Meghatalmazotti nyilatkozat és a Vállalat által a SEC-hez benyújtott egyéb dokumentumok másolatai díjmentesen bekérhetők, ha kérelmet nyújtanak be a United States Steel Corporation-nél, 600 Grant Street, Pittsburgh, Pennsylvania 15219, Figyelem: Vállalati titkárság; telefonon 412-433-1121, vagy a Vállalat honlapján: www.ussteel.com.

A Felhívás résztvevői
Az NSC, a Vállalat és igazgatóik, valamint egyes vezető tisztségviselőik és alkalmazottaik résztvevőnek tekinthetők a Vállalat részvényeseitől a tervezett tranzakcióval kapcsolatos meghatalmazott megkeresésében. A Vállalat azon igazgatóira és vezető tisztségviselőire vonatkozó információk, akik a SEC szabályai szerint résztvevőknek tekinthetők a Vállalat részvényeseinek a tervezett tranzakcióval kapcsolatos megkeresésében, beleértve közvetlen vagy közvetett érdekeltségeik leírását értékpapír-állományonként vagy egyéb módon, a SEC-hez benyújtott meghatalmazotti nyilatkozatban kerülnek meghatározásra. Az ezekre a személyekre vonatkozó információkat az egyes társaságok éves meghatalmazotti nyilatkozata és a SEC-hez utólag benyújtott egyéb dokumentumok tartalmazzák, és a benyújtáskor a meghatalmazotti nyilatkozat is tartalmazza. A Meghatalmazotti nyilatkozat és az egyéb anyagok ingyenes másolatai az előző bekezdésben leírtak szerint kérhetők be.

Előretekintő kijelentések
A jelen sajtóközlemény a Vállalattal és az NSC-vel kapcsolatos információkat tartalmaz, amelyek "előretekintő kijelentéseknek" minősülhetnek, ahogyan ezt a kifejezést az 1995. évi zártkörű értékpapír-perek reformtörvénye és más értékpapírtörvények meghatározzák, amelyek kockázatoknak és bizonytalanságnak vannak kitéve. Célunk, hogy az előretekintő kijelentéseket az említett szakaszokban az előretekintő kijelentésekre vonatkozó "biztonságos kikötő" rendelkezések hatálya alá vonjuk. Általában az ilyen előretekintő kijelentéseket a "hisz", a "vár", a "szándékozik", a "becsül", az "előre lát", a "tervez, a "céloz", az "előre jelez", a "célul tűz ki", a "kell", a "terv", a "cél", a "jövő", a "lesz", a "lehet" és hasonló kifejezésekkel vagy jövőbeli időpontok használatával azonosítottuk a jövőbeni működési vagy pénzügyi eredményekről, működési vagy pénzügyi teljesítményről, azon trendekről, eseményekről vagy fejleményekről, amelyek várhatóan a jövőben bekövetkeznek, várható költségmegtakarításokról, potenciális tőkéről, valamint a jövőbeli működési vagy pénzügyi eredményekről általános véleményt nyilvánító nyilatkozatokról, operatív készpénzfejlesztésekről és a globális gazdasági környezet változásairól, valamint a tervezett tranzakcióval kapcsolatos nyilatkozatokról, beleértve a tranzakció befejezésének időpontját. Az ilyen szavak vagy hasonló kifejezések hiánya azonban nem jelenti azt, hogy a kijelentés nem előretekintő. Az előretekintő kijelentések nem történelmi tények, hanem csak a vállalat jövőbeli eseményekkel kapcsolatos várakozásait tükrözik, amelyek közül sok természeténél fogva bizonytalan és lényegét tekintve a vállalat ellenőrzési körén kívül esik. Lehetséges, hogy a Vállalat vagy az NSC tényleges eredményei és pénzügyi helyzete eltérhetnek, esetleg jelentős mértékben is, az ezekben az előretekintő kijelentésekben meghatározott várható eredményektől, fejlesztésektől és pénzügyi helyzettől. A Vállalat vagy az NSC vezetőségének véleménye szerint ezek az előretekintő kijelentések a megfogalmazásuk időpontjában észszerűek. Ugyanakkor óvatosan kell eljárni, és nem szabad túlzottan az ilyen előretekintő kijelentésekre hagyatkozni, mivel ezek a kijelentések csak a megfogalmazásuk időpontjában érvényesek. Ezenkívül az előretekintő kijelentések bizonyos kockázatokat és bizonytalanságokat hordoznak magukban, amelyek miatt a tényleges eredmények jelentősen eltérhetnek a Vállalat vagy az NSC történelmi tapasztalataitól, illetve jelenlegi várakozásainktól vagy előrejelzéseinktől. (folyt.)



2023. december 19., kedd 15:06

A Nippon Steel Corporation (NSC) felvásárolja a U. S. Steel-t, és együtt a "világvezető képességekkel rendelkező legjobb acélgyártóként" folytatják működésüket (5. rész)
    Tokió és Pittsburg, 2023. december 19., kedd (Business Wire/OTS) -

    Ezek a kockázatok és bizonytalanságok többek között a következők lehetnek: a felek azon képessége, hogy a javasolt tranzakciót időben vagy egyáltalán végrehajtsák; a tervezett tranzakcióhoz szükséges kormányzati és hatósági jóváhagyások időzítése, kézhezvétele és feltételei, amelyek a feleket a tervezett tranzakcióval kapcsolatos végleges megállapodás és egyesülési terv felmondására késztethetik (az " Egyesülési megállapodás"); minden olyan esemény, változás vagy egyéb körülmény bekövetkezése, amely az Egyesülési megállapodás megszűnéséhez vezethet; annak lehetősége, hogy a Vállalat részvényesei esetleg nem hagyják jóvá a javasolt tranzakciót; a szükséges részvényesi jóváhagyás megszerzésével kapcsolatos kockázatok és bizonytalanságok; annak kockázata, hogy az Egyesülési megállapodásban részes felek esetleg nem tudják időben vagy egyáltalán nem tudják teljesíteni a tervezett tranzakció feltételeit; a folyamatban lévő üzleti műveletekből eredő vezetési idő megszakadásával kapcsolatos kockázatok a tervezett tranzakció miatt; bizonyos korlátozások a tervezett tranzakció függőben tartama alatt, amelyek befolyásolhatják a Vállalat azon képességét, hogy bizonyos üzleti lehetőségeket vagy stratégiai tranzakciókat hajtson végre; annak kockázata, hogy a tervezett tranzakcióval kapcsolatos bármely bejelentés kedvezőtlen hatással lehet a Vállalat törzsrészvényeinek vagy az NSC törzsrészvényeinek vagy amerikai letéti igazolásainak piaci árára; a tervezett tranzakcióból eredő váratlan költségek vagy kiadások kockázata; a tervezett ügylettel kapcsolatos bármely peres eljárás kockázata; valamint annak kockázata, hogy a tervezett ügylet és annak bejelentése hátrányosan befolyásolhatja a Vállalat vagy az NSC azon képességét, hogy megtartsa ügyfeleit, megtartsa és alkalmazzon kulcsfontosságú személyzetet, valamint kapcsolatokat tartson fenn az ügyfelekkel, beszállítókkal, alkalmazottakkal, részvényesekkel és egyéb üzleti kapcsolataival, illetve működési eredményét és általában az üzleti tevékenységét; annak kockázata, hogy a stratégiai alternatívák felülvizsgálata elvonja a vállalat vezetésének figyelmét. A Vállalat felhívja az olvasók figyelmét a 2022. december 31-én lezárt évre vonatkozó 10-K nyomtatványára, a 2023. szeptember 30-ával végződő negyedévre vonatkozó 10-Q negyedéves jelentésére, valamint a SEC-hez benyújtott egyéb dokumentumokra a Vállalat jövőbeni teljesítményével kapcsolatos egyéb kockázatok tekintetében. Ezek a dokumentumok olyan fontos tényezőket tartalmaznak és azonosítanak, amelyek miatt a tényleges eredmények lényegesen eltérhetnek az előretekintő nyilatkozatokban foglaltaktól. Az NSC előretekintő nyilatkozataihoz kapcsolódó kockázatok közé tartoznak többek között a regionális és globális makrogazdasági feltételek változásai, különösen Japánban, Kínában és az Egyesült Államokban; többletkapacitás és túlkínálat az acéliparban; tisztességtelen kereskedelmi és árképzési gyakorlatok az NSC regionális piacain; alacsony acélárak vagy túlzott vasérckínálat lehetősége; az alapvető nyersanyagok piaci árának jelentős növekedésének lehetősége; a japán jen értékének az amerikai dollárhoz és más főbb külföldi valutákhoz viszonyított leértékelődésének lehetősége; a helyettesítő anyagok piaci részesedésének elvesztése; az NSC képessége a költségek csökkentésére és a működési hatékonyság javítására; annak lehetősége, hogy a tervezett szövetségeket, felvásárlásokat vagy befektetéseket nem hajtják végre, vagy olyan szövetségek, felvásárlások vagy befektetések, amelyek nem járnak a várt eredménnyel; természeti katasztrófák és balesetek vagy előre nem látható események, amelyek megzavarhatják az NSC ellátási láncát, valamint egyéb olyan események, amelyek negatívan befolyásolhatják az NSC üzleti tevékenységét; a CO2-kibocsátással kapcsolatos kockázatok és az NSC széndioxid-semlegességgel kapcsolatos kihívása; a feltörekvő gazdaságokban folytatott üzleti tevékenység gazdasági, politikai, társadalmi és jogi bizonytalansága; a termékeink hibáibó



2023. december 19., kedd 15:06

A Nippon Steel Corporation (NSC) felvásárolja a U. S. Steel-t, és együtt a "világvezető képességekkel rendelkező legjobb acélgyártóként" folytatják működésüket (6. rész)
    Tokió és Pittsburg, 2023. december 19., kedd (Business Wire/OTS) -

    Forrásverzió a businesswire.com címen: https://www.businesswire.com/news/home/20231218124448/hu/

Kapcsolat:
NSC kapcsolattartók
Média
pr_contact@jp.nipponsteel.com
Kayo Kikuchi / +81-3-6867-2977 / kikuchi.26s.kayo@jp.nipponsteel.com
Masato Suzuki / +81-3-6867-2135 / suzuki.s4f.masato@jp.nipponsteel.com
Befektetők
ir@jp.nipponsteel.com
Yuichiro Kaneko / +81-80-9022-6867 / kaneko.yc3.yuichiro@jp.nipponsteel.com
Yohei Kato / +81-80-2131-0188 / kato.rk5.yohei@jp.nipponsteel.com
Általános érdeklődések (U.S.)
Nippon Steel North America, Inc. / +1 (713) 654 7111
U.S. média kapcsolattartók
NSCMedia@teneo.com
Robert Mead / +1 (917) 327 9828 / Robert.Mead@teneo.com
Monika Driscoll / +1 (929) 388 9442 / Monika.Driscoll@teneo.com
Tucker Elcock / +1 (917) 208 4652 / Tucker.Elcock@teneo.com
U. S. Steel kapcsolattartók
Média
Tara Carraro
Vezető alelnök, kommunikációs igazgató
T- 412-433-1300
E- media@uss.com
Kelly Sullivan / Ed Trissel
Joele Frank, Wilkinson Brimmer Katcher
T- 212-355-4449
Befektetők
Emily Chieng
Befektetői kapcsolatokért felelős munkatárs
T - (412) 618-9554
E - ecchieng@uss.com

Forrás: United States Steel Corporation and Nippon Steel Corporation

http://www.businesswire.com/news/home/20231218124448/hu

    
E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.  

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.