OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 30. kedd
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2023. december 15., péntek 09:23

A Mary Kay szerepvállalási utazása tovább folytatódik: a márka elfogadja a nők szerepvállalásának alapelveit az ázsiai és csendes-óceáni térségben (1. rész)
    Dallas, 2023. december 15., péntek (Business Wire/OTS) - A Mary Kay Inc., a nők szerepvállalásának globális szószólója a Női Vállalkozók Napján bejelentette, hogy az ázsiai és csendes-óceáni térségben hivatalosan is aláírta a Women's Empowerment Principles (WEP), azaz a nők szerepvállalásának alapelveit. A Mary Kay Inc. 2019 márciusában tette meg az első lépést a nők szerepvállalásának terén, amikor a WEP-fórum globális aláírójává vált a nők helyzetével foglalkozó bizottság (CSW63) oldalán.

        Ez a sajtóközlemény multimédia-tartalommal rendelkezik. A teljes tartalmat itt találja: https://www.businesswire.com/news/home/20231214147174/hu/

Ahogy a Mary Kay fennállásának 60. évfordulóját ünnepli, a vállalat csatlakozik a WEP-alapelvekhez, hogy az ázsiai és csendes-óceáni térségben tovább erősítse vezető pozícióját a női vállalkozói tevékenység terén, ahol ez egyet jelent a páratlan üzleti lehetőséggel, a támogató munkahely előmozdításával, valamint a vállalati társadalmi felelősségvállalás (CSR) kezdeményezései révén a közösség gazdagításával.

A WEP-alapelvek holisztikus keretrendszert biztosítanak a vállalatok számára a nemek közötti egyenlőség és a nők szerepvállalásának előmozdítása érdekében a munkahelyen, a piacon és a közösségben, és emellett pozitív eredményeket hoznak a társadalom és az üzleti élet számára. A UN Women és a UN Global Compact által 2010-ben elindított WEP-alapelvek a nemzetközi munkaügyi és emberi jogi normákon alapulnak, és abban a felismerésben gyökereznek, hogy a vállalkozások érdekeltek és egyben felelősséggel is tartoznak a nemek közötti egyenlőségért, valamint a nők szerepvállalásáért.

Nyilatkozatában Wendy Wang, a Mary Kay ázsiai és csendes-óceáni régióért felelős elnöke elárulta:

"A Mary Kay 2019-ben megkezdett globális WEP-utazásának folytatásaként a mai napon a vállalat megerősíti azon elkötelezettségét az ázsiai-csendes-óceáni térségben, hogy segít felgyorsítani a nemek közötti szakadékok megszüntetését a munkahelyen, a piacon és a közösségen belül. A nők szerepvállalása túlmutat a nők szakmai sikerein - holisztikus szemléletre, a mérhető előrehaladás és hatás irányába mutató ütemtervre, valamint az összes érdekelt fél bevonására van szükség, beleértve a magánszektort is - és a WEP-alapelvek éppen ezt teszik. A Mary Kay-nél az élet különféle területeiről érkező nők számára biztosítjuk a megfelelő eszközöket, mentorálást és oktatást, hogy olyan döntéseket hozhassanak, amelyek saját maguk, családjuk és közösségeik számára teljes és tartalmas élethez vezetnek."

Az ázsiai és csendes-óceáni régióban működő Mary Kay számára a WEP-alapelvek mérföldkövének megünneplésére a Mary Kay China nemrégiben tette közzé első Mary Kay China Empowering Women Impact Report hatásjelentését: "Thinking Like A Woman" (Nőként gondolkodni) címmel. A jelentés működőképessé teszi a 7. "Mérés és jelentés", illetve a 6. "Közösségi kezdeményezések és érdekképviselet" alapelvet.

WEP akcióban:

A jelentés a vezetés, a piac, a munkahely és a közösségi munka többféle megközelítésén keresztül mutatja be a Mary Kay China munkáját és eredményeit a nők szerepvállalása terén a siker érdekében. A jelentés jövőbeli kiadásai a Mary Kay ígéretét és hatását fogják bemutatni az ázsiai és csendes-óceáni térség többi országában, ahol a vállalat működik. A 7 WEP-alapelvet magában foglaló jelentés a következő eredményeket emeli ki:

A nők szerepvállalásának hosszú távú vezetője és globális szószólója
     -    A Mary Kay ázsiai és csendes-óceáni régiója a WEP aláírója lesz.
     -    Megvalósítja az "All For Her" fejlesztési stratégiát, hogy teljes körű támogatást nyújtson a független szépségtanácsadóknak.

A nők felhatalmazása az üzleti életben
     -    2022-től 2023 márciusáig 1 327 082 független szépségtanácsadó vett részt különböző képzéseken.
     -    2020 és 2022 között a Mary Kay több mint 80 millió RMB-t (kínai jüan) fektetett be a digitális szerepvállalásba, hogy a szépségtanácsadók számára online és offline üzleti eszközöket fejlesszen ki.

Kiváló munkahely nők számára
     -    2022-ben a Mary Kay China vezetősége és alkalmazottai körében egyaránt 57% volt a nők aránya, míg az előléptetett alkalmazottak 64%-a nő volt.    
     -    2022-ben a Mary Kay China alkalmazottainak 93%-a vett részt a projektmenedzsmenttel, a piaci trendekkel és a vezetéssel kapcsolatos képzéseken, ami fejenként átlagosan 1,6 képzést, 6 óra képzési időt és 1500 RMB képzési befektetést jelentett.

A közösség gazdagítása
     -    2023 áprilisáig összesen 257 117 nő részesült előnyben a Mary Kay China CSR programjaiból.
     -    2022-ben a Mary Kay China 1267 független szépségtanácsadója és alkalmazottja több mint 9000 órányi önkéntes szolgálatot végzett különböző minőségben: nem egészségügyi önkéntesként szolgáltak egy ajak- és szájpadhasadék-sebészeti központban, közösségi takarítást végeztek, vagy éppen ingyenes szépségórákat tartottak jótékonysági célokra. (folyt.)



2023. december 15., péntek 09:23

A Mary Kay szerepvállalási utazása tovább folytatódik: a márka elfogadja a nők szerepvállalásának alapelveit az ázsiai és csendes-óceáni térségben (2. rész)
    Dallas, 2023. december 15., péntek (Business Wire/OTS) -

    Amit a Mary Kay-ről tudni érdemes

Akkor is. Most is. Mindörökké. Mary Kay Ash, egyikeként azoknak a nőknek, akiknek sikerült áttörni a nők vezető pozíciókba kerülését akadályozó, sokszor "láthatatlan" korlátokat, egyetlen cél teljesítését tűzte ki az általa megálmodott és 1963-ban, Texasban létrehozott szépségápolási cég elé: gazdagítani a nők életét. Ez az álom szolgált alapul annak a globális vállalatnak a felépítéséhez, amely több mint 35 országban több millió független szépségápolási tanácsadó munkatárs közreműködésével értékesíti termékeit. 60 éve a Mary Kay lehetőséget ad a nőknek, hogy képzés, mentorálás, érdekképviselet és innováció révén meghatározhassák saját jövőjüket. A Mary Kay elkötelezett a szépségápolási termékek tudományos alapjait biztosító kutatásokba való befektetés és innovatív bőrápolási és dekorkozmetikai termékek, táplálékkiegészítők, illetve illatszerek előállítása iránt. A Mary Kay hisz abban, hogy bolygónkat meg kell őrizni a jövő generációi számára, védelmezni kell a rákbeteg és a családon belüli erőszakot elszenvedő nőket, valamint arra kell buzdítani a fiatalokat, hogy kövessék álmaikat. További információért látogasson el a marykayglobal.com weboldalra, kövessen minket a Facebook-on, az Instagram-on, a LinkedIn-en vagy az X-en (korábbi nevén Twitter).

Forrásverzió a businesswire.com címen: https://www.businesswire.com/news/home/20231214147174/hu/

Kapcsolat
Mary Kay Inc. vállalati kommunikáció
marykay.com/newsroom
972.687.5332 vagy media@mkcorp.com


Forrás: Mary Kay Inc.


E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.