OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 30. kedd
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2023. december 14., csütörtök 15:11

A NIQ bemutatja a NIQ Labs-t, amely ösztönzi az innovációt és támogatja az iparág vezető tehetségeit (1. rész)
    Chicago, 2023. december 14., csütörtök (Business Wire/OTS) - Troy Treangen vezető termékmenedzser kerül a NIQ Labs élére, úttörő innovációt hozva a csomagolt fogyasztási cikkek (CPG) iparágába - A NIQ gyorsított innovációja a generatív mesterséges intelligencián alapuló "NIQ Ask Arthur" 2024-es bevezetésével

    A világ egyik vezető, adatelemzési megoldásokkal foglalkozó vállalata, a NIQ örömmel jelenti be a NIQ Labs létrehozását, amely úttörő kezdeményezésként célul tűzte ki a stratégiai összeolvadások és felvásárlások révén szerzett csúcsteljesítmény és képességek kollektív erejének kiaknázását. A NIQ teljesítménynövelő befektetéseivel támogatott fenntartható növekedés iránti elkötelezettségének innovációs motorjaként a NIQ Labs úttörő szerepet tölt be az iparági kihívások leküzdését célzó ötletek és megoldások terén. Az elmúlt két évben a NIQ több mint 1 milliárd dollárt fektetett be új adatokra és képességekre épülő működési beruházásokba, hogy a fogyasztói vásárlási szokásokról teljes képet (Full View™) alkosson az ügyfelek problémáinak megoldása és a növekedéshez vezető utak feltárása érdekében. A beruházásokkal a NIQ Labs az adateszközök széles körét éri el, olyan intuitív üzleti intelligenciára épülő eszközöket alkalmazva, amelyek részletes piaci betekintést és előrejelző elemzést kínálnak, köszönhetően a generatív mesterséges intelligenciának (GenAI) és a hiteles adattudománynak.

A NIQ Labs bemutatásával a vállalat büszkén jelenti be az első új, átalakító, generatív mesterséges intelligenciára épülő, "NIQ Ask Arthur" elnevezésű eszközt, amely a "Discover" felületen lesz elérhető. Ez a forradalmi megoldás lehetővé teszi a felhasználók számára a mesterséges intelligenciával támogatott globális keresést, és személyre szabott ajánlásokat is kaphatnak a fő teljesítménymutatók és a folyamatos elemzés eredménye alapján. Azzal, a hogy a "NIQ Ask Arthur" a mesterséges intelligencia segítségével ad betekintést a jelentésekbe, leegyszerűsíti az összetett adatok értelmezését és megkönnyíti a megalapozott döntéshozatalt. Az AI-vezérelt beszélgetésnek köszönhetően lehetőség nyílik az alaposabb elemzésre, hatalmas adathalmazok között kalauzolja el a felhasználókat és hasznos információkat szolgáltat. A "NIQ Ask Arthur" átírja a játékszabályokat, átformálja az adatokra épülő döntéshozatalt, valamint bizonyítja a NIQ elkötelezettségét a legmodernebb elemzési megoldások iránt, amelyek sikerre vezetik a vállalkozásokat napjaink dinamikus környezetében. A "NIQ Ask Arthur" a NIQ Labs létrehozásával garantálja az adatok biztonságát, és az elérhető legjobb modelleket és eszközöket használja a jelenlegi gyorsan fejlődő technológiai környezetben.

"A "NIQ Ask Arthur" bevezetése izgalmas mérföldkő a NIQ Labs számára és a Discover felületen. Ez a csúcstechnológiás, a generatív mesterséges intelligencia által vezérelt eszköz forradalmasítja az adatközpontú innovációt és az adatfeltárást, lehetővé téve a felhasználók számára az AI-alapú globális keresést, továbbá személyre szabott ajánlásokat is kaphatnak, és ezáltal másképpen tudják felhasználni a kapott eredményeket, mint eddig" - mondta el Troy Treangen, a NIQ vezető termékmenedzsere. "A "NIQ Ask Arthur" még jobban megerősíti elkötelezettségünket az iránt, hogy a legmodernebb analitikai megoldásokat kínáljuk, egyszerűsítsük a komplex adatokat, továbbá használható információkkal lássuk el a döntéshozókat. Ez több mint egy eszköz: mindent megváltoztat, átformálja az adatvezérelt döntéshozatal jövőjét és bizonyítja a NIQ elkötelezettségét az innováció iránt napjaink dinamikus üzleti környezetében."

A NIQ Labs-et annak felismerése hívta életre, hogy minden felvásárlás nagyon sok speciális és technikai erőforrást rejt magában. Azért, hogy a NIQ partnereinek képességeit ki lehessen aknázni és maximalizálni lehessen az ügyfelek értékelését, a NIQ Labs olyan lenyűgöző csapatot fog össze, amely körülbelül 400, kivételes szaktudással rendelkező mérnökből, adatokkal foglalkozó és műszaki szakemberből áll. Ez a szakértő csapat adja a NIQ célzott innovációs motorját, amely belső, iparági és ügyfélspecifikus kihívások megoldására összpontosít élvonalbeli technológiai megoldásokat használva. Ez a csapat együttműködik körülbelül 3000 mérnökkel és 700 adatokkal foglalkozó szakemberrel, akik a NIQ tágabb üzleti tevékenységeiben dolgoznak.

"A vállalkozói szellemiséget szem előtt tartó, agilis NIQ Labs célja a mesterséges intelligencia és az újonnan megjelenő technológiák kihasználása" - mondta Jim Peck, a NIQ elnök-vezérigazgatója. Legfontosabb célunk a méretezhető innováció támogatása a NIQ ökoszisztémán belül. Ezen küldetés szerves részét képezi az adatkezelés iránti elkötelezettség. Azzal, hogy kiemelten foglalkozunk az adatok integritásával és biztonságával, megbízható alapot adunk a mesterséges intelligencia felhasználásához, ami várhatóan példa nélküli innovációt hoz az iparágban. Személyre szabott megoldásaink lehetővé teszik a szervezetek számára, hogy megalapozott döntéseket hozzanak, az adatokat tekintve következetesek legyenek és megvédjék az érdekelt felek érdekeit. A NIQ megoldásaival az üzleti vállalkozások a következetlenségek csökkenését, a hibák minimalizálását és az adatok értékének növelését tapasztalják. Az átlátható folyamatok és a költséghatékony koordináció iránti elkötelezettségünk lehetővé teszi ügyfeleink számára, hogy sikeresek legyenek egy adatvezérelt világban, elősegítve az innovációt és a növekedést." (folyt.)



2023. december 14., csütörtök 15:11

A NIQ bemutatja a NIQ Labs-t, amely ösztönzi az innovációt és támogatja az iparág vezető tehetségeit (2. rész)
    Chicago, 2023. december 14., csütörtök (Business Wire/OTS) -

    A Troy Treangen által vezetett NIQ Labs vezetői csapatát olyan szakemberek erősítik, mint Xavier Facon, Mark Flynn, John Forese, a Data Impact társalapítója, Ludovic Gallen, valamint Dana James, Dennis Madura és a Foxintelligence alapítója és vezérigazgatója, Edouard Nattee. Az ő sokrétű szakértelmük erőforrásként szolgál, amelynek köszönhetően a NIQ Labs-t úttörő eredményeket érhet el. Ez a dinamikus csapat innovatív tanácsadói szemlélettel az alábbi öt kulcsfontosságú pillérre helyezi a hangsúlyt:

     -    Generatív mesterséges intelligencia: Ez a pillér stratégiailag arra helyezi a hangsúlyt, hogy a mesterséges intelligenciával támogatott technológiákat körülbelül 700 adatokkal foglalkozó szakember segítségével bevezesse a NIQ ökoszisztémában. A NIQ két évtizedes, a mesterséges intelligencia és gépi tanulás terén betöltött vezető szerepére építve a generatív mesterséges intelligencia bevezetése olyan új technológiák korszakát nyitja meg, amely technológiákkal erősíthetők a front-end képességek, ezzel is hozzájárulva az ügyfelek sikeréhez. Arra válaszul, hogy az ügyfelek intelligens, helyzetfüggő segítséget keresnek a komplex üzleti környezetben való eligazodáshoz, a NIQ generatív mesterséges intelligenciára épülő pillére olyan alapvető megoldásokat kínál, amelyek irányt mutatnak a sikeres és megvalósítható stratégiák felé.
     -    Globális e-kereskedelem: A NIQ Labs forradalmi megközelítése várhatóan úttörő szerepet játszik majd a globális e-kereskedelem mérésében és a vásárlói analitikában. A csapat célja a mérési módszerek újbóli meghatározása, fejlett fogyasztói iOS és Android alkalmazások fejlesztésére összpontosítva. Ezek az alkalmazások túlmutatnak az egyszerű adatgyűjtésen, és elmélyülve a bonyolult feldolgozásban és a mélyreható elemzésben, eddig nem látott iparági szabványokat hoznak létre.
     -    Termék-hozzárendelés: A NIQ Labs-en belül a termékkódolás pillért olyan szakértő vezeti, aki széleskörű tapasztalataival előmozdítja az innovációt. Ez a vezetés kulcsszerepet játszik abban, hogy a "termékismeretek" kihasználásával egységesítsük a NIQ egyedi koncepcióját a nyomon követett termékek mérésére és aktiválására vonatkozóan, biztosítva a folyamatos növekedést.
     -    Kiskereskedelmi/elektronikus kiskereskedelmi média: A NIQ Labs előremutató kezdeményezése ötvözi a fejlett technológiát és a stratégiai információkat, amivel újra meghatározható a kiskereskedelmi környezet. Ennek a vezető szerepnek köszönhetően egyedülálló a fogyasztói elkötelezettség, és innovatív lehetőségeket állnak a márkák rendelkezésére, hogy célközönségükkel kapcsolatban lépjenek. A kiskereskedelmi média pillére új mércét állít fel a reklámozásban adatvezérelt stratégiák alkalmazásával, a márka láthatósága és ügyfélközpontú eredmények érdekében.
     -    Előremutató információk: A NIQ Labs oly módon fejleszti megoldásait és elemzéseit, hogy stratégiai irányítás mellett integrálja a mesterséges intelligenciára épülő képességeit. Ennek a kezdeményezésnek az a célja, hogy a generatív mesterséges intelligencia segítségével átalakítsa a vásárlói felméréseket, úttörő elemzési módszereket vezessen be, és használja a hatalmas adattárakban rejlő intelligenciát, ezáltal a NIQ-et az innováció és a hatékonyság élvonalába helyezze az előremutató információk terén.

A NIQ a mesterséges intelligencia és a gépi tanulás innovatív alkalmazásával több mint 90 országban támogatja a kiskereskedelem és a gyártás területén tevékenykedő ügyfeleket. Több mint 1,4 millió üzletre van hatással, és több billió adatot kezel, hogy használható információkhoz jusson. A vállalat agilitása és gyors bevezetési stratégiái figyelemre méltó technológiai fejlődést tettek lehetővé. Az elmúlt évben a NIQ Discover felülete rendkívüli növekedésen ment keresztül, felhasználói száma a 2023. januári 2500-ról mára 40 000-re nőtt 71 országban, ami jól mutatja a NIQ technológiai terjeszkedésének hatalmas méreteit. A technológia gyors bevezetésének, a felhasználói elkötelezettség fokozásának és a globális jelenlét megteremtésének képessége jól mutatja a NIQ páratlan agilitását és az innovációt a technológiai iparágban. Ezek a fejlesztések megkönnyítik az információk áramlásának felgyorsulását a különböző iparágakban, különböző csatornákon keresztül és termékekről, és példátlan mértékű betekintési gyorsaságot biztosítanak a teljes kép (Full View™) nyújtása érdekében.

A NIQ Labs-ről és úttörő munkájáról további információkat talál a NIQ's AI Hub weboldalon (https://nielseniq.com/global/en/landing-page/artificial-intelligence-what-is-ai-and-why-does-it-matter/). (folyt.)



2023. december 14., csütörtök 15:11

A NIQ bemutatja a NIQ Labs-t, amely ösztönzi az innovációt és támogatja az iparág vezető tehetségeit (3. rész)
    Chicago, 2023. december 14., csütörtök (Business Wire/OTS) -

    Amit a NIQ-ról tudni érdemes

A NIQ a fogyasztói szokások kutatásával foglalkozó, világszinten vezető vállalat, amely a legteljesebb képet nyújtja a fogyasztók vásárlási magatartásáról, valamint új növekedési utakat tár fel. 2023-ban a NIQ és a GfK egyesülése összehozta az iparág két vezető vállalatát, amelyek globális kiterjedése páratlan. A kiskereskedelem holisztikus megértését és a legátfogóbb fogyasztói információk összegyűjtését a legkorszerűbb platformokon fejlett elemzések segítik, ezáltal a NIQ teljes képet (Full View™) biztosít.
A NIQ az Advent International portfóliótársasága, amely több mint 100 piacon van jelen és a Föld népességének több mint 90%-át fedi le. További információért kérjük, látogasson el a NIQ.com weboldalra.

Forrásverzió a businesswire.com címen: https://www.businesswire.com/news/home/20231213693431/hu/

Kapcsolat
Média
Gillian Mosher
Vice President, Kommunikáció
(gillian.mosher@NIQ.com)

Forrás: NIQ


E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.