OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 28. vasárnap
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2023. november 29., szerda 10:09

Abu Dhabi Fejlett Technológiák Kutatótanácsa bemutatja az AI71-et: az új mesterséges intelligencia (AI) vállalat úttörő decentralizált adatellenőrzését vállalatok és országok számára (1. rész)
    Abu Dhabi, Egyesült Arab Emírségek, 2023. november 29., szerda (Business Wire/OTS) - Az AI71 a világranglista élén álló Falcon generatív mesterséges intelligencia modellre épül -    Az új vállalat a több területet átfogó mesterséges intelligencia fejlesztések területére lép be, az orvosi, az oktatási és a jogi ágazatokra fog koncentrálni - A mesterséges intelligencia (AI) gyors fejlődésének korszakában Abu Dhabi Fejlett Technológiák Kutatótanácsa (ATRC) újabb merész lépést tesz az új mesterséges intelligencia vállalat, az AI71 elindításával. Az entitás a Technológiai és Innovációs Intézet (TII) Falcon generatív mesterséges intelligencia modelljeire épül, és a több területen átívelő specializációkra fog összpontosítani, miközben példátlan AI-adatellenőrzési lehetőségeket kínál azoknak a vállalatoknak és országoknak, amelyek a nagyobb adatvédelem érdekében saját üzemeltetést szeretnének.

        Ez a sajtóközlemény multimédia-tartalommal rendelkezik. A teljes tartalmat itt találja: https://www.businesswire.com/news/home/20231128522399/hu/

Az új mesterséges intelligencia vállalatot számos miniszter és vezető multinacionális technológiai vállalat képviselőinek jelenlétében őfelsége (H.H.) Khaled bin Mohamed bin Zayed Al Nahyan sejk, Abu Dhabi koronahercege és Abu Dhabi Végrehajtó Tanácsának elnöke mutatta be.

Míg az ATRC Technológiai Innovációs Intézete fejlesztette ki a Falcon 7B, 40B és 180B nagy nyelvi modelleket (LLM), az ATRC VentureOne leányvállalata lesz az, amely az AI71-et több területen is piacra dobja, kezdve az orvosi, az oktatási és a jogi szektorokkal. Az anonimizált adatok hatalmas tárházaihoz való hozzáférés lehetővé tétele ezekben a vertikumokban - amelyek gazdag és változatos demográfiai jellemzőket képviselnek -, az AI71 kritikus fontosságú különbséget mutat a mai komoly mesterséges intelligencia piacokhoz képest, nevezetesen az Egyesült Arab Emírségek magasan digitalizált és viszonylag kiforrott e-infrastruktúráját.

Egy olyan korszakban, amikor az innováció gyakran túlszárnyalja a szabályozási kereteket, az Egyesült Arab Emírségek kormányának gyors döntéshozatali struktúrája egyedülálló helyzetbe hozza az új vállalatot a felelős mesterséges intelligencia fejlesztések globális kiaknázásához, megkerülve az ilyen fejlesztésekhez gyakran társuló hosszadalmas folyamatokat.

Partnerségek és együttműködések révén az AI71 lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy bevezessék mesterséges intelligencia modelljeit, valamint a kiemelkedő generatív AI-teljesítmény biztosítása érdekében hozzáférjenek a kifinomult adattárolókhoz. Ennél is fontosabb, hogy az AI71 biztosítja az adatok decentralizált tulajdonjogát, lehetővé téve az ügyfelek számára, hogy megőrizzék saját adataik irányítását. Ez az ajánlat új szabványokat állít fel az adatvédelem és a biztonság terén, és megkülönböztető eszközként szolgál az olyan mesterséges intelligencia projektek számára, ahol az adatszuverenitás kritikus fontossággal bír. Ez a mesterséges intelligencia hozzáférhetőségének mindent megváltoztató lehetősége, főként a vállalkozások, a nagyvállalatok és a külföldi kormányzati szervek számára, akik szeretnék megőrizni adataik bizalmas jellegét.

Az AI71 innovációt támogató, a társadalom egészét átfogó megközelítésre épül majd, illetve arra a feltevésre, hogy a kreatív innováció előmozdítása érdekében a mesterséges intelligencia technológiájának nem szabad csupán néhányak kezében maradnia, hanem több ember számára kell elérhetőnek lennie. Az új mesterséges intelligencia vállalat Abu Dhabi és a tágabb értelemben vett Egyesült Arab Emirátusok, mint komoly AI-versenyző ajánlásának elmélyítésére koncentrál, ezzel jelezve az ország tudásgazdaságának felnőtté válását.

Őexcellenciája (H.E.) Faisal Al Bannai, a Fejlett Technológiák Kutatótanácsának (ATRC) főtitkára elmondta: "Az Egyesült Arab Emírségekben az együttműködés több, mint gyakorlat - beágyazódik a DNS-ünkbe. Az AI71 középpontjában álló Falcon generatív mesterséges intelligencia modelljeink felhatalmazzák a fejlesztőket, a vállalatokat és az országokat, és autonómiát biztosítanak számukra saját adatsorsuk irányításához. Az Egyesült Arab Emírségek központosított adatkészleteihez való hozzáféréssel, a mesterséges intelligencia modelljeink különböző ágazatokban történő szándékos kereskedelmi forgalomba hozatala AI71 útitervünk kulcsfontosságú elemeként szolgál. Miközben feltárjuk ezt az utat, határozottan elkötelezzük magunkat az örökké nyílt forráskódú Falcon AI modellek mellett, mert csak ezeknek az értékes adatforrásoknak a demokratizálásával válhatunk valóban az egész társadalom javára."

Az AI71 élvonalbeli szakterületei közül az első az orvosi területre összpontosít majd, és arra törekszik, hogy átalakítsa a diagnózis és a döntéshozatal képességeit, jelentősen megváltoztatva a pontosságot és az egyes betegekre fordított időt.

Az oktatási és jogi ágazatok is értéket fognak nyerni a mesterséges intelligencia integrációjából és fejlesztéseiből - minden terület számára árnyalt előnyöket biztosítva, amelyek a társadalmi fejlődés előmozdításához új megoldásokhoz vezetnek. (folyt.)



2023. november 29., szerda 10:09

Abu Dhabi Fejlett Technológiák Kutatótanácsa bemutatja az AI71-et: az új mesterséges intelligencia (AI) vállalat úttörő decentralizált adatellenőrzését vállalatok és országok számára (2. rész)
    Abu Dhabi, Egyesült Arab Emírségek, 2023. november 29., szerda (Business Wire/OTS) -

    Az AI71 hét partnerrel működik együtt az ökoszisztémában. Ezek magukban foglalják az Abu Dhabi Kormányzati Engedélyezési Minisztériumát, amely a digitalizálás segítségével több mint 30 kormányzati szervet központosít; a Mesterséges Intelligencia, Digitális Gazdaság és Távmunka Alkalmazások Hivatalát, a szélesebb körű elfogadás támogatásához; a World Wide Technology-t az integrált helyszíni AI-megoldások közös fejlesztéséhez; a CNTXT-t, az adatcímkézési és annotációs szolgáltatások nyújtásához; a Hub71-et a technológiai és mesterséges intelligencia induló vállalkozások vonzásához és méretezéséhez; a PwC közel-keleti ágát az ügyfelek használati eseteinek kezelésére; és az AWS-t a számítástechnikai teljesítmény biztosítására.

Mivel a mesterséges intelligencia a belátható jövőben befolyásolni fogja életünket és munkánkat, az újonnan alapított vállalat arra törekszik, hogy az iparági kereslet alapján bővítse kínálatát a vállalkozások számára, és megkönnyítse a mesterséges intelligencia széles körű elterjedését a tágabb gazdaságban. Az AI71 lehetőséget kínál arra, hogy egy lépéssel a változás előtt járjon, és egy AI-első ökoszisztémát alakítson ki az Egyesült Arab Emírségekben és azon túl.
Míg az AI71 hatást gyakorol a vállalatokra, az iparágakra és kormányokra, a VentureOne új specializációkat vezet be, hogy megfeleljen a különböző ágazatok egyre növekvő keresletének.

*Forrás: AETOSWire

Forrásverzió a businesswire.com címen: https://www.businesswire.com/news/home/20231128522399/hu/

Kapcsolat
Jennifer Dewan, Kommunikációs főigazgató
jennifer.dewan@tii.ae.


Forrás: Advanced Technology Research Council


E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.