OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)








2023. november 17., péntek 10:31

"A segítség az eszköz, a tudás lehetőség. A gondoskodás a szeretet átadása." - Az ózdi hátrányos helyzetű gyerekek komplex felzárkóztatását célzó program támogatására szervez adománygyűjtést a Károli Gáspár Református Egyetem
    Budapest, 2023. november 17., péntek (OTS) - A Károli Gáspár Református Egyetem a Magyar Református Szeretetszolgálattal közösen jótékonysági adománygyűjtő estet szervez 2023. december 14-én 18 órai kezdettel a Károlyi-Csekonics-palota Báltermében. A szervezők a jótékonysági esten felajánlott adományokat az ózdi szegregátumokban élő hátrányos helyzetű gyerekek digitális és komplex felzárkóztatásának elősegítését célzó Válaszút program támogatására ajánlják fel.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20231117_002.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20231117_003.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20231117_004.jpg

A Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány 2018 óta működtet Ózdon egy digitális felzárkóztató programot, melynek lényege, hogy a leszakadó térség fiataljai számára segítő kezet nyújtson. A Válaszút elnevezésű program célja, hogy a hátrányos helyzetű térségekben élő fiatalok (7. osztálytól 12. osztályig) számára az intézményrendszeren kívüli, de azzal szorosan együttműködő innovatív fejlődési lehetőségeket és fejlesztő szolgáltatásokat biztosítson. A fiatalok az évek során digitális eszközöket - laptopokat, tableteket - kaptak használatra, ezzel is elősegítve digitális felzárkózásukat. A programnak köszönhetően olyan különleges tapasztalatokra tehettek szert, mint például a robotika, programozás vagy a 3D nyomtatás technológiája. Tanulmányi nehézségeik esetén önkéntes mentorok - jellemzően egyetemista hallgatók - segítették őket a felzárkózásban. A Válaszút program finanszírozása 2023 végén lejár, így a megkezdett munka folytatásához és a fiatalok további kíséréséhez, támogatásához elengedhetetlen a financiális háttér megteremtése!

A Károli Gáspár Református Egyetem társadalmi szolgálatának tekinti, hogy felhívja a figyelmet a hátrányos helyzetűek problémáira, kiemelt hangsúlyt fektetve az oktatás területén jelentkező nehézségek enyhítésére: az egyetem ennek szellemében csatlakozott 2021-ben a kortárs mentorálási tevékenységen alapuló Tanítsunk Magyarországért programhoz, melynek keretében az egyetem szerepet vállal a kistelepülésen élő, hátrányos helyzetű gyermekek mentorálásában, elősegítve olyan készségek, képességek és társadalmi minták elsajátítását, amelyek hosszú távon segíthetik tanulmányaik sikeres befejezését és munkaerőpiaci elhelyezkedésüket.

Trócsányi László rektor a minőségi oktatást, tehetséggondozást, mentorálást érintő számos intézkedése mellett az egyetem vezetőségével összhangban külön hangsúlyt fektet az egyetem hallgatóinak szemléletformálására, a társadalmi problémák iránti érzékenyítésre. A Magyarországi Református Egyház zászlóshajójaként működő intézmény az elmúlt időszakban is számos kezdeményezést indított, mellyel nemes ügyek mellett kiállva az összefogás erejére hívta fel a figyelmet.

Az orosz-ukrán háború kirobbanása után a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola közösségének megsegítésére szerveződött adománygyűjtés, a szíriai földrengés károsultjainak támogatására az egyetem alapításának harmincadik évfordulójának jubileumi rendezvénysorozatában került sor a Zeneakadémián. 2022 decemberében a magyarországi árvákat és nehéz körülmények között élő nagycsaládokat támogatta az intézmény a Magyar Református Szeretetszolgálattal közös szervezésű rendezvényén a Károlyi-Csekonics-palotában.

A december 14-i jótékonysági rendezvény meghívott művészei a zene és az irodalom nyelvén szólnak a résztvevőkhöz. A jótékonysági est kiemelt fellépője Gyöngyösi Ivett zongoraművész és kamarazenész, számos nemzetközi verseny győztese. Gyöngyösi Ivett hét éves korában kezdett zongorázni, négy évvel később felvételt nyert a Zeneakadémia Kivételes Tehetségű Gyermekek Képzőjébe. Első zongoraversenyét kilenc évesen nyerte, 18 évesen már nemzetközileg elismert zongoraművésszé vált, fiatal kora ellenére számtalan kitüntetés birtokosa és nemzetközi zongoraverseny győztese. Az első Virtuózok című televíziós tehetségkutató nyertese, a Virtuózok karitatív nagyköveteként szívesen zongorázik jótékony céllal jó ügyeket szolgálva.

A jótékonysági esten fellép Márkus Luca színművész, a Vígszínház társulati tagja, Kautzky Armand Jászai Mari-díjas magyar színművész, érdemes művész. A rendezvényen a Károli Gáspár Református Egyetem első tehetségkutató versenyének hallgatói is előadásaikkal gazdagítják az eseményt.

A jótékonysági est regisztrációhoz kötött. Részvétel esetén kérjük, 20.000 Forinttal segítse és támogassa a Magyar Református Szeretetszolgálat és a Károli Gáspár Református Egyetem kezdeményezését. Az adomány összege a helyszínen kihelyezett bankkártya-terminálon keresztül vagy készpénzben is elhelyezhető. Regisztráció: www.kre.hu/jotekonysagi-est

Ha szívesen támogatja a kezdeményezést, de személyesen nem tud részt venni az eseményen, adományát a Magyar Református Szeretetszolgálat bankszámlájára is átutalhatja: 10702019-85008898-51100005 Közlemény: Jótékonysági koncert.

Közkapcsolati és Kommunikációs Igazgatóság
sajto@kre.hu
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.