OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2023. október 20., péntek 16:00

Média Építészeti Díjra jelölték a Közlekedési Múzeum "Bringára váltva" c. kiállítását
    Budapest, 2023. október 20., péntek (OTS) - A "Bringára váltva" november 5-ig várja a látogatókat az Északi Járműjavító Dízelcsarnokában, ugyaneddig van lehetőség a közönségszavazáson a kerékpározás népszerűsítésére szavazni. A kiállítás Vannay Architecture építésziroda tervei alapján készült, több mint 100 kerékpár történetén keresztül mutatja be a kétkerekűek műszaki és feltörekvő kulturális fejlődését, valamint a kerékpározást, mint versenysportot.

    A Média Építészeti Díj célja, hogy megerősítse a legkiválóbb alkotások jelenlétét a nemzetközi és a magyar szakmai közéletben, továbbá megismertesse a nagyközönséggel a legizgalmasabb magyar épületeket, terveket és épített környezeteket. A díjat, amelyet az Építészfórum két alapító főszerkesztője hozta létre, idén 19. alkalommal fogják átadni.

A Közlekedési Múzeum 2023-as időszaki kiállítását épített környezet kategóriában jelölték a Média Építészeti Díjra, a közönségszavazás az Építészfórum honlapján érhető el. Az eredményhirdetés november 10-én lesz díjátadó gála keretében.

Látogatását követően, Dombóvári János építész a következő sorokkal értékelte a "Bringára váltva" c. tárlatot:

"A koherens és feszes struktúrájú installáció egésze már-már Ai Weiwei kerékpáros szobrait idézi, ám azokkal ellentétben nem a beszűkülést és elmúlást, hanem éppen ellenkezőleg, a kerékpáros kultúra újrafelfedezését és gazdagodását hirdetve.
És persze nem szoborszerű tárgyként, hanem egylényegű szövetként lakja be a hatalmas teret - a feszítőpászmák és betonvasak egyszerre kötik a határoló felületekhez és elegánsan el is tartják azoktól. Nem tűnik tehát elveszettnek: pragmatikus magabiztossággal tölti ki a kijelölt csarnokrészt." /Építészfórum.hu, 2023.09.21./

Közönségszavazás november 5-ig: https://epiteszforum.hu/szavazas/med-2023-kozonsegdij
További információk a "Bringára váltva" c. kiállításról: https://azeszaki.hu/hu/a-kiallitasrol

Képek a kiállításról (Szikora Zsombor, MMKM): https://drive.google.com/drive/folders/1EIvJ03ajdObxN8jVVu-b2Qmkg36HxOsn?usp=sharing
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.