OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. június 18. kedd
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)
2023. július 14., péntek 11:46

Szerkezetkész a Siemens Energy új gyártócsarnoka
    Budapest, 2023. július 14., péntek (OTS) - Elérte szerkezetkész állapotát a főváros XV. kerületében épülő, 17.000 négyzetméteres gyártócsarnok a Market Építő Zrt. kivitelezésében. Az új csarnok a Siemens Energy telephelyét fogja bővíteni, az épületben gázerőművek komponenseit fogják előállítani.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20230714_002.jpg

A kétszintes csarnok építési munkálatai 2022 őszén kezdődtek, a gyártóterületen kívül az épületben helyet kap egy tetőszinti zárt gépház, egy 700 négyzetméteres zöldtető, ezen kívül a projekt részét képezi egy fejépület, amely három szinten ad otthont a különböző irodatereknek és öltözőknek.
A csarnokban a gyártási és raktározási funkciók mellett egy képzési központot is kialakítanak.

A kivitelezés során a szakemberek 838 tonna betonacélt építettek be, a helyszínen bedolgozott beton mennyisége 5500 köbméter, ezen felül pedig 1787 db előregyártott vasbeton elem lett beépítve, ami csaknem 10.300 tonnát jelent. Az alapozáshoz mintegy 14.000 köbméter földanyagot kellett mozgatni, és több mint 8.000 fm cölöp került elhelyezésre.

Jelenleg napi 200 fő dolgozik az építkezésen, de a közreműködő Partnerekkel együtt már több mint 950 fő dolgozott eddig az építkezésen, ami összesen 150.000 munkaórát jelent a projekten.

A megvalósítás során kihívást jelent a organizáció, valamint az, hogy az operatív feladatokra felhasználható terület minimális, s egy kifejezetten komplex munkakörnyezetben folyik a megvalósítás.

A bokrétaünnepség kapcsán Jasper Zoltán, a Market Építő Zrt. műszaki igazgatója kifejtette: "Az építkezés az ütemterv szerint halad, büszke vagyok valamennyi kollégámra és dolgozóra, akiknek köszönhetően elérhettük ezt a fontos mérföldkövet, ami egyre közelebb visz minket a befejezéshez. A gyártócsarnok kivitelezése 2023 utolsó negyedévében válhat teljessé."

"Az új gyártócsarnokban egy új termék, gázturbina égőfej gyártását kezdjük meg 2024-ben. Köszönöm partnerünknek, a Market Építő Zrt-nek és minden munkavállalójának, hogy a logisztikai kihívások ellenére és a munkavédelmi előírásokat maximálisan betartva professzionálisan és terv szerint valósítják meg a projektet"- tette hozzá Goszták Árpád, a Siemens Energy Kft. gazdasági igazgatója.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.