OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2023. január 25., szerda 09:02

Idén ősszel megnyílik a Mori Building által épített Toranomon Hills Station Tower (1. rész)
    Tokió, 2023. január 25., szerda (Business Wire/OTS) - Az új felhőkarcoló jelentős mértékben javítani fogja a Tokió központját a világgal összekötő közlekedési csomópont, a Toranomon Hills megközelíthetőségét, és nemzetközi közlekedési és üzleti központként szolgál majd - Japán vezető városfejlesztő vállalata, a Mori Building Co., Ltd. ma bejelentette, hogy idén ősszel megnyitja kapuit a 49 emeletes Toranomon Hills Station Tower. A Mori Building a Toranomon-negyed 1. és 2. kerületének rehabilitációjával foglalkozó egyesület égisze alatt zajló projekt egyik fő kivitelezője. A Toranomon Hills-i metróállomással szoros szimbiózisban épülő Toranomon Hills-i torony révén a teljes Toranomon Hills-i negyed - amely mind ez idáig szédületes iramban bővült és fejlődött új nemzetközi közlekedési és üzleti központtá - szinte "városi rangra" emelkedik majd, hiszen mérete és hatása vetekedni fog Roppongi Hills-ével.

        Ez a sajtóközlemény multimédia-tartalommal rendelkezik. A teljes tartalmat itt találja: https://www.businesswire.com/news/home/20230123005238/hu/

A Toranomon Hills Station Tower egy több célra kialakított, 266 méter magas felhőkarcoló, amelynek a föld feletti része 49 emeletből, a föld alatti része pedig 4 emeletből áll. Mivel az épület magában foglalja majd a tokiói Hibija metróvonal Toranomon Hills állomását, a felhőkarcolót egy hatalmas alapterületű, forgalmas pláza és a Szakurada-dori sugárút (Japán 1. számú főútja) felett átívelő, 20 méter széles gyalogos átjáró egészíti ki, amely elvezet egészen a Toranomon Hills-i Mori-toronyt övező ovális térhez. A helyi többszintű - a föld alatt, a talaj szintjén és a föld felett zajló - közlekedés hálózatának megerősítésével és kibővítésével a torony jelentősen növeli Toranomon Hills közlekedési csomópontként betöltött szerepét, a gyalogos forgalom nagy mértékű javításával pedig az egész negyednek lendületet ad majd.

A Station Tower világszínvonalú irodáknak ad otthont, az állomáshoz tartozó plázában kiskereskedelmi egységek találhatók, illetve itt nyitja meg kapuit egy Tokióban debütáló szálloda is. A felhőkarcoló legfelső szintjén kap helyet a TOKYO NODE névre keresztelt interaktív kommunikációs létesítmény, amely több termet, galériát, éttermet, egy uszodát és egyéb olyan tereket foglal magában, amelyek különböző területeket átfogva új értékeket, ötleteket és üzleti lehetőségeket teremtenek, hogy megosszák a kreativitást az egész világgal.

A Toranomon Hills Station Tower 2023 őszére tervezett átadásával a Toranomon Hills területe 7,5 hektárra bővül, épületeinek teljes alapterülete pedig 800 000 m2 lesz. A környék folyamatos fejlődésen megy keresztül, és hamarosan olyan városi infrastruktúrával, út-és metróhálózattal ellátott, többfunkciós komplexum válik belőle, amelynek hatása vetekedik a Mori Building forradalmi Roppongi Hills-i épületegyüttesével.

Az állomás és környékének integrált fejlesztése révén megvalósuló nyitott és nyüzsgő előcsarnok

Az állomás 2000 m2-es előcsarnoka három emeletes, átrium stílusú, árkádokkal körülvett tér, amely összehangolt módon kínál egymást kiegészítő városi és közlekedési funkciókat.

Az állomás előcsarnoka és az állomáshoz tartozó, vásárlási és egyéb élményeket kínáló pláza, illetve a közeli létesítmények közötti közvetlen átjárók biztosítják a teret a reggeltől estig folyamatosan áramló embertömegnek.

20 méter széles, nagyméretű gyalogos átjáró a főútvonal felett

A Szakurada-dori sugárút (Japán 1. számú főútja) felett átívelő, 20 méter széles, nagyméretű gyalogos átjáró elvezet egészen a Toranomon Hills-i Mori-toronyt övező ovális térhez. A magasban húzódó és a Station Towert keresztülszelő átjáró a kelet-nyugati irányú gyalogos forgalom fő útvonala, amely keresztezi a kerületeket és a főútvonalat. Az átjáró a terület gyalogos és járműforgalmának elválasztásával biztonságos városi területeket hoz létre, és térként is funkcionál majd a Toranomon Hills-i lakosok számára.

Interaktív kommunikációs létesítmény, amely összeköti Tokiót a világgal: TOKYO NODE

A Toranomon Hills Station Tower legfelső emeletei (a 45-49. emelet és részben a 8. emelet) adnak otthont a TOKYO NODE elnevezésű, 10 000 m2 területű, interaktív kommunikációs létesítménynek.

Fő csarnoka és három galériája külön-külön és egybenyitva, egyetlen összefüggő térként is használható. Az épület tetején egy tetőkert, egy uszoda és két étterem fogadja majd a látogatókat. Az éttermek menüjét világszínvonalú séfek állítják össze; a grillétterem Kej Kobajasi felügyelete alatt működik majd, aki elsőként nyert ázsiai séfként három Michelin-csillagot Párizsban. A 8. emeleten kialakított laboratórium pedig hozzájárul ahhoz, hogy a létesítmény - a hagyományos konferencia- és bankett-termekkel szöges ellentétben - a kommunikáció és a tudásmegosztás funkcionális és egyedi tereként szolgáljon.

Emellett a TOKYO NODE információterjesztő platformként is szolgál majd a teljes Toranomon Hills-negyed számára, lehetővé téve, hogy Toranomon Hills "kommunikációs központtá" fejlődve nagy tapasztalattal rendelkező és befolyásos szakembereket vonzzon a világ minden tájáról, hogy nemzetközi szinten megosszák üzleti elképzeléseiket és újításaikat. (folyt.)2023. január 25., szerda 09:02

Idén ősszel megnyílik a Mori Building által épített Toranomon Hills Station Tower (2. rész)
    Tokió, 2023. január 25., szerda (Business Wire/OTS) -

    Új irodatér, amely összeköti egymással az embereket
Teret ad az eltérő igényeknek és az új munkavégzési módoknak

A 9., 10. és 15-44. emeletet (összesen 32 emeletet) elfoglaló irodák mintegy 107 000 m2 bérelhető területet kínálnak, ebből a hagyományos irodai alapterület körülbelül 3400 m2, ami magában foglal oszlopok nélkül kialakított tereket is, amelyek mélysége faltól az ablakig körülbelül 18,5 méter, így képesek eleget tenni a nemzetközi vállalatok különböző munkavégzési módok iránti és egyéb igényeinek.
Emellett nyolc találkozási pontot alakítottak ki átriumokból és lépcsőházakból, amelyek a felső és alsó emeleteket kötik össze, és amelyek elősegítik a munkavállalók közötti kommunikációt és együttműködést, dinamikusabb és kreatívabb munkahelyeket hozva létre.

Kiskereskedelmi egységek, amelyek támogatják a globális szereplők munkáját és életét

A kiskereskedelmi létesítményeknek fenntartott, nagyjából 14 400 m2 -t kitevő épületrész kilenc emeletet foglal majd el (B2-7. emelet), és mintegy 80 üzletnek ad majd otthont, amelyek megkönnyítik a globális szereplők, azon belül az irodai alkalmazottak és a helyi lakosok munkáját és életét.

Az éttermeket, élelmiszerboltokat és egyéb üzleteket felvonultató piactér (27 üzlet, mintegy 3000 m2-en) reggeltől estig, pontosabban 7 órától 23 óráig fogadja majd várhatóan nagy számú látogatóit. Az éttermek kiváló minőségű ételeket kínálnak majd megfizethető áron, a menüiket zömmel elismert séfek és cukrászok állítják össze, akik között akadnak Michelin-csillaggal vagy Bib Gourmand minősítéssel jutalmazottak is.

Hotel Toranomon Hills: Tokió első "Unbound Collection by Hyatt" márkanév alatt működő szállodája

A felhőkarcoló 1. és 11-14. emeletén kap helyet a 205 vendégszobával felszerelt Hotel Toranomon Hills. A szálloda standard szobáinak mérete 27 m2 és 34 m2 között mozog. A szálloda a "The Unbound Collection by Hyatt" márkanév alatt üzemel, amely az "Independent Collection" részeként debütál Tokióban.

A "Toranomon városi nappalijaként" működő hotel széles vendégkör fogadására készül a városra nyitott éttermével, kávéházával és társalgóival.

A szálloda kávéházában és éttermében felszolgálásra kerülő minden ételt és italt személyesen Sergio Herman felügyeli. A holland származású és már hosszú ideje Michelin-csillaggal rendelkező séf első alkalommal vállalt munkát Japánban.

A világ vezető építészeinek, dizájnereinek és művészeinek közreműködésével

     -    Dizájn: Shohei Shigematsu (OMA)

A Toranomon Hills Station Tower dizájnja OMA első nagyszabású építészeti projektje Tokióban.
Az úgynevezett "AKTIVITÁSI SÁV" koncepcióján, vagyis a Sintora-dori sugárúttól az Akaszaka/Toranomon-negyedig húzódó városi tengelyen alapuló dizájn szimbolikus helyet hozott létre annak érdekében, hogy az emberek találkozhassanak a tengely mentén.
     -    Szállodadizájn (belsőépítészet): Space Copenhagen

A szálloda belső terét a Space Copenhagen, egy dán belsőépítészeti vállalat tervezte, amelynek ez az első munkája Japánban.

Az épület több nemzetközi környezetvédelmi tanúsítványt kapott
A Toranomon Hills-negyed megkapta a LEED program ND kategóriájának legmagasabb minősítését, az előzetes Platinum tanúsítványt.

A Station Tower irodái és kiskereskedelmi üzlethelyiségei a BD+C:CS kategóriában megkapták az előzetes Platinum tanúsítványt és az előzetes WELL tanúsítványt, az épület befejezését követően pedig várhatóan elnyerik a legmagasabb szintű Platinum tanúsítványt. Ezzel a felhőkarcoló - Azabudai Hills után - Japán második legnagyobb előminősített ingatlanává vált.

Emellett az építkezés végeztével a Station Tower teljes mértékben RE100-kompatibilis megújuló energiával működik majd.

Forrásverzió a businesswire.com címen: https://www.businesswire.com/news/home/20230123005238/hu/

Kapcsolatok
International Media Inquiries
Saori Asano
Public Relations, Mori Building Co., Ltd.
Tel.: +81 (0)3 6406 6606
Fax: +81 (0)3 6406 9306
E-mail: koho@mori.co.jp

Weber Shandwick Japan
Reina Matsushita (tel.: +81 (0)80 2375 0295)
Mayuko Harada (tel.: +81 (0)90 9006 4968)
Masashi Nonaka (tel.: +81 (0)80 1037 7879)
E-mail: moribldg@webershandwick.com


Forrás: Mori Building Co., Ltd.


E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.