OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2023. január 10., kedd 11:25

Az Óbudai Egyetem is bemutatkozik az Educatio kiállításon
    Budapest, 2023. január 10., kedd (OTS) - A felvételi előtt álló fiatalok teljes körű tájékoztatást kaphatnak az Óbudai Egyetem (ÓE) képzéseiről, a most induló új szakokról a 23. EDUCATIO Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon, melyet január 12-től 14-ig rendeznek meg a Hungexpo területén. Az ÓE standján többek között a Cruzr robot fogadja a látogatókat, akivel beszélgetni szelfizni is lehet majd, és kívánságra tánccal is szórakoztatja a megjelenteket.

    A háromnapos felsőoktatási seregszemlén az Óbudai Egyetem saját standon várja azokat az érettségi és felvételi előtt álló diákokat, akiket érdekel a műszaki pálya. A továbbtanulni szándékozók megismerhetik a hét kar képzéseit, az elhelyezkedési lehetőségeket, a karrierutakat a műszaki, az informatikai és a gazdasági pályán. A rendezvényen oktatók és hallgatók nyújtanak információt a szakokról, a gyakorlatorientált képzésről, az egyetem kimagasló ösztöndíjrendszeréről, a kollégiumi elhelyezési lehetőségekről és saját tapasztalataikról.

Az oktatás "gyakorlati, kézzel fogható" eredményeiből is tartanak bemutatót. A látogatók megismerkedhetnek az idegen nyelvi képzésekkel is. A felvételire készülők kérdéseket tehetnek fel az egyetem 5 felsőoktatási szakképzési szakjáról 18 alap- és 13 mesterszakjáról, amelyek közül több angol nyelven is felvehető. Tájékozódhatnak a duális és kooperatív képzési formákról, a különböző munkarendben folyó képzésekről.

Az új tanévtől új szakok is indulnak. Az Alba Regia Műszaki Karon geoinformatikus, és mérnökinformatikus mesterképzés, a Keleti Károly Gazdasági Kar kihelyezett képzéseként pedig vállalkozásfejlesztés mesterképzés Székesfehérváron. Minderről bővebben Dr. habil Rácz Ervin oktatási rektorhelyettes tart előadást január 13-án 10 órától, a kiállítás színpadán.

Magyarország egyik legnagyobb felsőoktatási intézményében mintegy 12 ezer hallgató végzi tanulmányait budapesti és több vidéki campuson. A magyar mérnökök egyharmada az Óbudai Egyetemen szerzi meg diplomáját, és a tanulmányaik befejezését követően szinte azonnal el tudnak helyezkedni szakterületükön.

Az Óbudai Egyetem az A pavilon HF23-as standhelyen várja az érdeklődőket mindhárom napon, 10-től 17 óráig. A regisztráció ingyenes, de a belépéshez szükséges: www.educatioexpo.hu/regisztracio. A kiállítás ideje alatt az egyetem online standdal is jelentkezik, melyre később is visszalátogathatnak (az Educatio honlapján lesz majd elérhető: www.educatioexpo.hu/nyitolap#home. Az érdeklődők részletes információkat találhatnak a https://felveteli.uni-obuda.hu oldalon is.

Budapest, 2023. január 10.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.