OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2022. december 1., csütörtök 10:19

Az Arm bejelentette, hogy felveszi Paul E. Jacobst és Rosemary Schoolert a vállalat igazgatótanácsába (1. rész)
    Cambridge, Anglia, 2022. december 1., csütörtök (Business Wire/OTS) - A mai napon az Arm bejelentette, hogy felvette igazgatótanácsába Dr. Paul E. Jacobst, az XCOM Labs elnök-vezérigazgatóját, aki korábban a Qualcomm Inc. vezérigazgatói és ügyvezető elnöki posztját töltötte be, és Rosemary Schoolert, aki ezt megelőzően az Intel adatközpontért és mesterséges intelligencián alapuló értékesítésért felelős alelnöke és ügyvezető igazgatója volt. Mindketten széles körű tapasztalatot szereztek a részvénytársaságok működéséről a technológiafejlesztéstől kezdve az üzleti stratégián át a vállalatirányításig, amiből jelentős előnyt kovácsolhat a tőzsdei bevezetésére készülő Arm.

    "Paul és Rosemary egyedi rálátásukkal és kiterjedt tapasztalataikkal bővítik és színesítik igazgatótanácsunkat, miközben páratlan értéket biztosítanak az Arm számára történelmének ebben a sorsfordító pillanatában" - nyilatkozta Rene Haas, az Arm vezérigazgatója.

Haas hozzátette: "Paul elképesztő mennyiségű tapasztalatot szerzett a csúcstechnológiák kifejlesztése terén, és lenyűgöző növekedési szakaszon vezette keresztül a Qualcomm vállalatot, Rosemary pedig kivételes vezetői képességekről tett tanúbizonyságot miközben kitűzte és elérte a stratégiai célkitűzéseket, ösztönözte az innovációt és ápolta az ügyfélkapcsolatokat számos üzletágban az Intelnél eltöltött hosszú életpályája során. Örömmel várom, hogy immár Paul és Rosemary segítségével megerősítsük a félvezetők piacán betöltött vezető szerepünket, és felkészüljünk a tőzsdei belépésre."

"Azóta dolgozom együtt az Armmal, hogy a vezeték nélküli internet és az első okostelefonok megjelentek a piacon" - árulta el Paul E. Jacobs. "Az informatika mindent átható jelenléte új lehetőségeket teremt, amelyeket ha megragadunk, az Arm piacvezetővé válhat. Izgatottan várom, hogy részt vehessek az Arm igazgatótanácsának munkájában, és ezzel a világszínvonalú csapattal közösen hozzájáruljak a technológia következő forradalmi újításaihoz."

"Az Arm arra hivatott, hogy vezető szerepet töltsön be a félvezető- és számítógépiparban" - állítja Rosemary Schooler. "Egész karrierem során ügyfelekkel dolgoztam, hogy közös erővel megoldjuk legösszetettebb technológiai kihívásaikat. Nagyon izgalmas számomra, hogy csatlakozhatok az Arm csapatához, és alig várom, hogy segíthessek a vállalatnak világszerte bővíteni kapcsolt informatikai hálózatát."

Paul E. Jacobs

Dr. Paul E. Jacobs az elnök-vezérigazgatója az általa 2018-ban alapított, csúcsteljesítményű vezeték nélküli technológiák és alkalmazások kifejlesztésére szakosodott XCOM Labs vállalatnak. Az XCOM-nál töltött évei előtt Dr. Jacobs a Qualcomm Inc. vezérigazgatójaként és ügyvezető elnökeként tevékenykedett, ahol a vállalat erőfeszítéseit arra összpontosította, hogy olyan úttörő mobiltechnológiai alapmegoldásokat fejlesszenek ki és vezessenek be a piacra, amelyek katalizátorként segítették a vezeték nélküli internet és az okostelefonok fejlődését. Vezérigazgatói regnálása alatt a Qualcomm bevétele a négyszeresére, piaci tőkéje pedig a kétszeresére növekedett. Dr. Jacobs rendkívül termékeny feltaláló, a vezeték nélküli technológiák és eszközök terén több mint 80 bejegyzett és bejegyzés alatt álló amerikai szabadalom fűződik a nevéhez.

Dr. Jacobs jelenleg a Dropbox, Inc. és a FIRST igazgatója. A villamosmérnöki és informatikai alapdiploma megszerzését követően elvégezte a villamosmérnöki kar mesterképzését, majd villamosmérnöki és informatikai doktori diplomát szerzett a Kaliforniai Egyetemen (a Berkeley-n). Dr. Jacobs alapította a Berkeley Jacobs Dizájninnovációs Intézetét, emellett tagja az Egyesült Államok Mérnöki Akadémiájának és az Amerikai Művészeti és Tudományos Akadémiának.

Rosemary Schooler

Rosemary Schooler több mint 30 éves tapasztalattal a háta mögött a nemzetközi technológiai iparág elismert vezetője. Legutoljára az Intel Corporation adatközpontért és mesterséges intelligencián alapuló értékesítésért felelős alelnöki és ügyvezető igazgatói pozícióját töltötte be. Az Intelnél töltött 33 éves pályafutása alatt a vállalat IoT-üzletágában irányította és felügyelte az értékesítést és a vállalati stratégiát. Ezenkívül az Intel számos beágyazott erőforrásokkal, eszközök internetes hálózatával, hálózatépítéssel és adattárolással foglalkozó induló innovatív vállalkozásában töltött be alelnöki és ügyvezető igazgatói pozíciót. Ennek keretében foglalkozott eredménykimutatásokkal, architektúrával, termékfejlesztéssel és az ügyfélkapcsolatok sikerre vitelével. Hálózatépítői szerepkörében Rosemary olyan ágazatformáló kezdeményezéseket vezetett, mint a hálózati funkciók virtualizálása (NFV), támogatva az adatsík-fejlesztőkészlethez (DPDK) hasonló technológiák kifejlesztését.

Rosemary Schooler támogatta az ipari erőfeszítéseket (például az automatikus közelkörzeti tájékoztatószolgálatot és a TIA-t), valamint a nonprofit kezdeményezéseket (mint a nők technológiai szerepvállalását elősegítő nemzeti központ, NCWIT). Korábban betöltötte a Cloudera független igazgatói posztját, jelenleg pedig a Zurn Water Solutions igazgatótanácsának tagja. Rosemary Schooler a Penn Állami Egyetem kerámia szakirányán szerzett mérnöki és technikusi alapdiplomát. (folyt.)



2022. december 1., csütörtök 10:20

Az Arm bejelentette, hogy felveszi Paul E. Jacobst és Rosemary Schoolert a vállalat igazgatótanácsába (2. rész)
    Cambridge, Anglia, 2022. december 1., csütörtök (Business Wire/OTS) -

    
Amit az Arm vállalatról tudni érdemes

Az Arm által kifejlesztett technológia alapjaiban határozza meg az informatika jövőjét. Energiahatékony processzoraink és szoftverplatformjaink több mint 240 milliárd chipet szereltek fel fejlett számítástechnikai megoldásokkal. Technológiáink biztonságosan működtetik az érzékelőktől kezdve az okostelefonokon át a szuperszámítógépekig terjedő termékek széles skáláját. Több mint 1000 technológiai partnerünkkel karöltve biztosítjuk a mesterséges intelligencia széles körű használatát, a kiberbiztonság terén pedig a chipektől a felhőalapú tárolásig megteremtjük a bizalom alapját a digitális világban. A jövő az Arm megoldásaira épül.

Minden információ a jelenlegi helyzetet tükrözi, az információk pontosságáért nem vállalunk felelősséget és nem teszünk ezzel kapcsolatban semmiféle nyilatkozatot. E dokumentum a forrás feltüntetése mellett és módosítás nélkül szabadon terjeszthető. Az Arm az Arm Limited (vagy leányvállalatainak) bejegyzett védjegye. Minden márkanév vagy terméknév tulajdonosának védjegye. © 1995-2022 Arm Group.

Forrásverzió a businesswire.com címen: https://www.businesswire.com/news/home/20221130005046/hu/

Kapcsolatok
Media
Arm External Communications
Kristen Ray
kristen.ray@arm.com

Investor Relations
Arm IR
Ian Thornton
ian.thornton@arm.com


Forrás: Arm


E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.