2023. július 18., kedd 16:33

Izrael hivatalosan elismeri Marokkó szuverenitását Nyugat-Szahara felett
    Budapest, 2023. július 18., kedd (OTS) - Benjamin Netanyahu, Izrael Állam miniszterelnöke  VI. Mohamed marokkói uralkodónak címzett levelében ismertette döntését a nyugat- szaharai területek szuverenitásának hivatalos elismeréséről.

    Az izraeli miniszterelnök hangsúlyozta, hogy e hivatalos elismerés minden jelentős aktusban és dokumentumban megjelenik majd Izrael Állam részéről.

Továbbá kiemelte, hogy a döntést továbbítani fogják az ENSZ-nek, regionális és nemzetközi szervezeteknek, valamint az izraellel diplomáciai kapcsolatban lévő országoknak.

Ezentúl a miniszterelnök tájékoztatta az uralkodót arról, hogy Izrael fontolóra veszi egy konzulátus létesítését Dakhla városában jelen állami döntés megerősítéseként.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.