2023. január 17., kedd 09:00

Spanyol Szuperkupa-bajnokokat koronázott a Barcelona Rijádban
    Rijád, Szaúd-Arábia, 2023. január 17., kedd (Business Wire/OTS) - A Barcelona nyerte a spanyol Szuperkupa bajnoki címét vasárnap egy Rijádban megrendezett történelmi mérkőzésen. A katalán klub 3-1-re verte a címvédő Real Madridod Szaúd-Arábia fővárosában, Rijádban, a Fáhd Király Nemzetközi Stadionban.

        Ez a sajtóközlemény multimédia-tartalommal rendelkezik. A teljes tartalmat itt találja: https://www.businesswire.com/news/home/20230116005226/hu/

Elsőként a Barcelona játékosa, Gavi talált a kapuba a 33. percben, majd röviddel a félidő vége előtt Lewandowski megduplázta a Barca előnyét. A csapat biztos győzelmet jelentő harmadik gólját Pedri szerezte a 69. percben. A 93. percben Benzema rúgott egy szépítő gólt a Real Madridnak, túl későn ahhoz, hogy változtasson az eredményen.

Szaúd-Arábia küldetésének tekinti, hogy nemzetközi tornákat és sporteseményeket vonzzon az országba, és a spanyol Szuperkupa sikeres megrendezésével bebizonyította, hogy a királyság a legkiemelkedőbb és legnépszerűbb eseményeket is képes zökkenőmentesen lebonyolítani és a nemzetközi sportesemények központjává válni.

A királyság e prominens esemény mellett számos nemzetközi tornát és sporteseményt rendez a 2022. évi Diriyah-szezonban. A Sportminisztérium által szervezett és az "Életminőség" program egyik kezdeményezéseként zajló Diriyah-szezon célja, hogy a leglátványosabb és legnagyobb kaliberű nemzetközi sportesemények megrendezése révén elérje a királyság "Vision 2030" elnevezésű programjának céljait, és egy lebilincselő eseménysorozattal felejthetetlen élményt szerezzen a Diriyah-szezon látogatóinak.

*Forrás: AETOSWire

Forrásverzió a businesswire.com címen: https://www.businesswire.com/news/home/20230116005226/hu/

Kapcsolat
Dany Abadie - ügyvezető igazgató
dany.abadie@squidnomad.com

Forrás: Saudi Arabia Ministry of Sport


E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.  

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.



Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.