2023. január 12., csütörtök 10:36

Megnyílt a "Hajj Expo 2023" a mekkai kormányzó védnökségével
    Dzsidda, Szaúd-Arábia, 2023. január 12., csütörtök (Business Wire/OTS) - Haddzs és Umra Miniszter: Szaúd-Arábia a modern technológiát használja a zarándokok jobb kiszolgálása érdekében - Ő Királyi Fensége, Khaled Al-Faisal herceg, a Két Szent Mecset őrzőjének tanácsadója és a mekkai régió kormányzója és Ő Királyi Fensége, Faisal bin Salman bin Abdulaziz Al Saud, Medina tartomány kormányzója megnyitotta a haddzs és umra zarándoklatokkal foglalkozó, 2023-as "Hajj Expo" konferenciát és kiállítást. A Dzsiddában második alkalommal megrendezett "Hajj Expo" rendezvényen 81 előadó szólalt fel a köz- és a magánszférából, valamint a több, mint 57 országból érkező, vallásügyi miniszterekből, haddzs-küldetések vezetőiből és felsőbb hatóságok képviselőiből álló magas szintű küldöttségekből.

        Ez a sajtóközlemény multimédia-tartalommal rendelkezik. A teljes tartalmat itt találja: https://www.businesswire.com/news/home/20230111005429/hu/

Őexcellenciája, Dr. Tawfiq bin Fawzan Al-Rabiah, Haddzs és Umra Miniszter üdvözölte a nagyra becsült vendégeket, és kijelentette, hogy Szaúd-Arábiában kiemelt fontosságú annak biztosítása, hogy a zarándokok biztonságosan tudják teljesíteni a haddzs és az umra zarándoklatokat a szolgáltatások digitális elérhetőségének fokozásával. "Ez egy történelmi kötelezettségvállalás és megtiszteltetés a Két Szent Mecset kormánya számára, ami büszkeséggel töltheti el" - mondta.

Al-Rabiah ismételten hangoztatta a Minisztérium arra vonatkozó szándékát, hogy gazdagítsa a haddzs és az umra élményét a szolgáltatások és megoldások fejlesztése révén, valamint továbbfejlesztett szabályokkal és eljárásokkal. Méltatta a részt vevő hatóságok elkötelezettségét és üdvözölte a haddzs-megállapodások előzetes aláírását, amelyek véleménye szerint "bizonyítják, hogy a lelkesedés lankadatlan a zarándokok és az umra zarándoklatot teljesítők jobb kiszolgálása iránt."

Az eseményen számos megállapodás és szándéknyilatkozat született kulcsfontosságú szervezetek között, különösen a General Authority for Awqaf (GAA - Awqaf főhatóság), a Saudi Conventions and Exhibitions General Authority (SCEGA-szaúdi konferenciák és kiállítások főhatósága), a King Salman Global Academy for Arabic Language (KSAA - Szalman király globális arab nyelvi akadémia), a Saudi Standards, Metrology and Quality Organization (SASO - szaúdi szabványügyi, méréstani és minőségügyi szervezet), valamint a média- és banki tudatosság bizottsága szaúdi bankok számára (Media and Banking Awareness Committee for Saudi Banks) között. Aláírtak több, mint 57 szolgáltatási megállapodást a haddzs-ról a zarándokok számával, a zarándokok érkezésére vonatkozó meghatározott tervekkel, az egészségügyi követelményekkel és az eljárási utasításokkal kapcsolatban.

A Hajj Expón megvitatták a haddzs-szolgáltatások minőségének javítását 10 vitaindító ülés, 13 panelbeszélgetés és a "Hajj Talks" keretében, valamint 36 workshopot és kapcsolódó eseményeket, illetve tevékenységeket szerveztek, beleértve az iszlám kiállítást, a haddzs és umra kihívási területet, valamint a startup zónát.

A Hajj Expo célja a szolgáltatások és megoldások integrált és fenntartható ökoszisztémájának kiépítése a zarándokok élményének fokozása, a jövőbeli irányok előrejelzése és további együttműködések, megállapodások, valamint helyi és nemzetközi kezdeményezések lehetőségeinek megteremtése érdekében amellett, hogy bemutatja Szaúd-Arábia erőfeszítéseit a zarándokoknak nyújtott szolgáltatások fenntartható fejlődésének fokozásáért.

*Forrás: AETOSWire

Forrásverzió a businesswire.com címen: https://www.businesswire.com/news/home/20230111005429/hu/

Kapcsolat
Hussein Nasrallah
pr@digitect.com

Forrás: Minister of Hajj and Umrah


E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.



Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.