2022. december 20., kedd 12:17

Nem mindegy, mi van a csomagban - Egy Starjobs-történet
    Budapest, 2022. december 20., kedd (OTS) - A kollagén csomagolás váratlan akadályokba is ütközhet, a Starjobs Magyarország Kft. is szolgál egy tanulságos esettel.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20221220_001.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20221220_002.jpg

A történet 2015-ben kezdődött: ekkor merült fel a Starjobs Magyarország Kft. vezetőiben a gondolat, hogy a megváltozott munkaképességű (MMK) munkavállalókat nagyobb létszámban, már ne csak egyszerű adminisztrációs munkakörben foglalkoztassák, hanem kifejezetten erre alkalmas termelő egységet hozzanak létre. 2017-ben 3-5 fővel meg is kezdődött a munka a társaság Forgách utcai telephelyén. Kapacitásban és létszámban folyamatosan gyarapodva azóta több telephelyet is kinőttek. A Starjobs 2018-ban vált akkreditált foglalkoztatóvá, létrehozva a MMK munkavállalók foglalkoztatását célzó központot, a jelenlegi, véglegesnek gondolt, több épületből álló telephelyet pedig Budapest X. kerületében, a Szacsvay utcában vásárolták meg 2020-ban.

Nyomdaipari munkák mellett az itt dolgozók az élelmiszer-csomagolással is foglalkoznak, amivel kapcsolatban Lőrincz Krisztina, a Starjobs rehabilitációs tanácsadója egy tanulságos történettel is szolgált. Növényi eredetű élelmiszereket "szinte bárhol, bárki" csomagolhat, a por alapú állati eredetű termékek csomagolása azonban sokkal komplexebb engedély megszerzéséhez és szigorú feltételekhez kötött, amelyek teljesülését az illetékes hatóság negyedévente ellenőrzi. A Starjobs ezt 2020-ban a saját kárán tanulta meg. A szóban forgó komplex engedélyt az ugyancsak állati eredetű - bár "kinézetre" ártatlannak tűnő - por alapú kollagén csomagolásához is meg kell(ett volna) szerezni, mivel a növényi eredetű élelmiszercsomagoláshoz alkalmas engedély nem terjed ki a kollagén csomagolása. A társaság a büntetést tanulópénznek tekintette, és késedelem nélkül pótolta a hiányosságot. Az új telephelyen két helyiséget már a komplex elvárásoknak megfelelően alakítottak ki, a Starjobs pedig felkerült a HU-számmal rendelkező üzemek országos listájára és azóta a hatósági ellenőrzéseken rendre kitűnőre vizsgázva végzi a hal-, marha-, sertéskollagének, tojásporok és egyéb állati eredetű, por alapú élelmiszerek kis kiszerelésű csomagolását - fejezte be a történetet Simonyi Zsolt üzemvezető.

A Starjobs Magyarország Kft. mint Rehabilitációs Akkreditációs Tanúsítvánnyal rendelkező munkáltató, a MMK személyek foglalkoztatását kiemelt jelentőségű területként kezeli. A megváltozott munkaképességet még mindig sokan összekeverik a fogyatékossággal és emiatt tartanak az alkalmazásuktól - mondja Lőrincz Krisztina -, pedig sok munkatársunk van, akiken egyáltalán "nem látszik", hogy tartós egészségkárosodással élnek, csupán a 8 órás terhelést nem bírnák, de részmunkaidőben ugyanolyan jól teljesítenek, mint bármelyik másik egészséges munkavállaló. A Starjobsnál kiemelt figyelmet kapnak azon munkavállalók is, akik már hosszú ideje nem dolgoztak, őket empatikus csoportvezetők, speciális segítők is támogatják. A több évi munkaerőpiaci inaktivitás után a munka világába való visszatérés gyakran az életük gyökeres átalakulását jelenti, van, aki a szó szoros értelmében az utcáról került a Starjobshoz, és ma már rendezett körülmények között, albérletben lakik, tartozásait pedig sikerült visszafizetnie és több mint 3 éve lojális munkatársuk. A fogyatékossággal élő és megváltozott munkaképességű munkavállalóknak sokáig kellett küzdeniük a negatív megkülönböztetéssel, napjainkban azonban ez a hozzáállás kezd megváltozni, és ennek a folyamatnak mi is aktív részesei kívánunk lenni - hangsúlyozza Megyeri Péter ügyvezető.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.



Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.