2022. december 16., péntek 15:42

Teljes gőzzel előre ("STEAM"): A Mary Kay hat ösztöndíjat ítél oda a STEAM-pályákon tevékenykedő, globális úttörő eredményeket elérő fiatal nők számára (1. rész)
    Dallas, 2022. december 16., péntek (Business Wire/OTS) - A globális támogatási program és társadalmi kampány azon fiatal nőkre hívja fel a figyelmet, akik a világot a tudomány és az innováció segítségével, valamint a nemi normák megkérdőjelezésével igyekeznek megváltoztatni - A nők fokozottabb szerephez juttatásában és az innovatív tudományokban globális vezetőként ismert Mary Kay Inc. bejelenti a 2022-es "Fiatal nők a STEAM-pályákon" (Young Women in STEAM) című támogatási program hat nyertesét, akik világszerte óriási mértékben járultak hozzá a STEAM - tudomány, technológia, mérnöki tudományok, művészetek és matematika - területeihez.

        Ez a sajtóközlemény multimédia-tartalommal rendelkezik. A teljes tartalmat itt találja: https://www.businesswire.com/news/home/20221215005718/hu/

2020-ban a Mary Kay azzal a céllal indította útjára a "Fiatal nők a STEAM-pályákon" című támogatási programot és társadalmi kampányt, hogy segítsen megváltoztatni a "tudomány arcáról" kialakult felfogást, és hogy a fiatal nőket a STEAM-pályákra bátorítsa. Az UNESCO, az Egyesült Nemzetek Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete (United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization) szerint a nők továbbra is komoly kisebbségben vannak a tudományos területeken, és még mindig alulreprezentáltak a számítástechnika, a digitális információtechnológia, a mérnöki tudományok, a matematika és fizika területén.

"A Mary Kaynél olyan fiatal nőket ünneplünk, akik felsőfokú tanulmányaikat és karrierjüket a STEAM-pályákra építik, miközben továbbra is segítünk csökkenteni a nemek közötti szakadékot és megkülönböztetést a tudományos és kapcsolódó területeken" - árulta el Dr. Lucy Gildea, a Mary Kay Inc. termékekért és a tudományos innovációért felelős igazgatója. "Nem titok, hogy a nők alulreprezentáltak a STEAM-iparágakban, és ezen szeretnénk változtatni azáltal, hogy olyan hathatós támogatást biztosítunk a fiatal nők számára, amellyel tovább ösztönözzük őket a STEAM-területeken való pályafutásuk folytatására. A 2022-es Fiatal nők a STEAM-pályákon ösztöndíjasaink a világ számos pontján végeznek úttörő munkát, és a tudományon, illetve az innováción keresztül segítenek megoldani az emberiség legösszetettebb problémáit. Büszkék vagyunk arra, hogy hozzájárulásukat elismerhetjük, és e figyelemre méltó fiatal nők támogatásával folytatjuk a Mary Kay állhatatos küldetését, hogy világszerte gazdagabbá tegyük a nők életét."
A Mary Kay 2022-es Fiatal nők a STEAM-pályákon című támogatási programjának nyertesei kiemelt figyelmet kapnak a vállalat globális közösségimédia-csatornáin, és 2500 USD összegű támogatásban részesülnek jelenlegi, illetve jövőbeli STEAM-törekvéseik segítésére.

A 2022-es Fiatal nők a STEAM-pályákon című pályázat nyertesei:

     -    Angela Busheska, 20 (Macedónia) - A társadalmi vállalkozó és kutató-innovátor akkor határozta el, hogy STEAM-pályára lép, amikor 7. osztályban csatlakozott a matematika olimpiai csapathoz, ahol beleszeretett a problémák megoldásába. Az EnRoute alkalmazás egyik kifejlesztőjeként Busheska a felhasználókat egy fenntarthatóbb életmód kialakítására vezeti rá azáltal, hogy gépi tanulási algoritmusok segítségével ösztönzi őket a gyors divat jelenségétől való elhatárolódásra. Arra buzdítja a fiatal nőket, hogy csatlakozzanak a STEAM-pályákhoz, és alig várja, hogy az emberiség a STEAM-technológiákkal még inkább a társadalom javát szolgálja.

     -    Fengyun Chen, 17 (Kína) - Projektjei a fizikával és a tiszta energiának a környezeti fenntarthatóságban betöltött szerepével foglalkoznak. 2017-ben Chen megalapította a Yun Energy-t, egyfajta tudományos és technológiai innovációs szövetséget, amely évente 20 000 ember számára nyújt tudományos felvilágosító és fizika tanfolyamokat. Az édesapjával folytatott 30 napos kutatómunka eredménye vezetett többek között a geotermikus energiából nyert energia és a levegő 3.0 által működtetett vízelosztó eszköz feltalálásához. Úgy véli, a STEAM-oktatással a diákok számára lehetőség nyílik arra, hogy kreativitásukra és képzelőerejükre támaszkodva gyakorlati kísérletezés útján jöjjenek rá praktikus megoldásokra.

     -    Farzana Alam Eshita, 23 (Ausztrália) - Építőmérnökként és az ausztráliai Monash Egyetem kitüntetett hallgatójaként Eshita végzős egyetemi évében a röntgen-komputertomográfia segítségével a három tengely mentén terhelt homoksávokban a nyírósávok kialakulását vizsgálta. Jelenlegi projektjei közé tartozik az ausztrál szabványoknak megfelelő nagy közúti projektek tervezése, valamint egy mérföldkőnek számító sportkomplexum kialakítása, amely az építészeti és várostervezési kiválóság egy remek példája. Eshita úgy véli, hogy a nők számára a STEAM-pályák számos előnnyel kecsegtetnek: nemcsak az önbizalom növelésére van mód, hanem út nyílik a problémamegoldó képességek fejlesztésére, és új oktatási és foglalkoztatási lehetőségek kidolgozására.

     -    Aruna Sherma, 20 (Németország) - Projektje az MRI-vizsgálatokhoz egy alternatív kontrasztanyag kifejlesztésén alapul, amellyel a hagyományos kontrasztanyag, a gadolínium kiváltható. Fizikushallgatóként Sherma négy különböző laboratóriumban dolgozott a kontrasztanyag kifejlesztésén, majd egy sor, a Hamburgi Egyetemen végzett teszttel igazolást nyert, hogy kontrasztanyaga biológiailag kompatibilis, és az MRI-vizsgálatoknál a hagyományosan használt kontrasztanyaghoz képest már kisebb dózisban is erősebb hatást fejt ki. Bár a STEAM-tantárgyak sokak számára ijesztőek lehetnek, úgy hiszi, hogy a sokszínűség minden területen fontos, és meggyőződése, hogy a nők legalább annyira képesek alakítani a jövőt a technológia és a kutatás terén, mint a férfiak. (folyt.)



2022. december 16., péntek 15:42

Teljes gőzzel előre ("STEAM"): A Mary Kay hat ösztöndíjat ítél oda a STEAM-pályákon tevékenykedő, globális úttörő eredményeket elérő fiatal nők számára (2. rész)
    Dallas, 2022. december 16., péntek (Business Wire/OTS) -

    
     -    Jingyuan Xu, 31 (Németország) - Az energiaátalakítás szakértője és a fenntartható energia bajnoka a németországi Karlsruhe-i Műszaki Egyetem (Karlsruhe Institute of Technology) tudományos munkatársa. Xu kutatásai a fenntartható energiára épülő technológiákra összpontosítanak, és céljuk, hogy gazdaságos megoldásokat kínáljanak a hűtés, fűtés és energiaellátás terén. Xu eltökélt, hogy tudásával és szakértelmével hozzájáruljon a globális primerenergia-felhasználás minimalizálásának és a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésének megoldásához. Véleménye szerint a STEAM-pályákon dolgozó nők révén javul a csapatszellem, és az inkluzivitással járó sokszínűséggel a tudományok is jobbá válnak. Arra sarkallja a fiatal lányokat, hogy bátran válasszák a STEAM-területeket, és hallgassanak a szívükre, hogy az úttörő tudományokkal ők maguk is a világ javát szolgálhassák.

     -    Eizelle Yee, 30 (Fülöp-szigetek) - Környezetvédőként, építészként és vállalkozóként, Yee alapító tagja a Pocket Gardennek, egy közterület-tervező kollektívának, amelyet önkéntesek csoportja indított el, és akik közösen hoznak létre és terveznek megosztható zöldterületeket a Fülöp-szigeteken. Úgy véli, hogy a nőknek éles szemük van a részletekhez, ami segít a művészet és a tudomány szervezett "egybeformálásában". Ami a STEAM-kezdeményezéseket illeti, úgy érzi, a különböző kultúrák és hagyományok összeegyeztetése a befogadásról tanúskodó, látványos alkotásoknak adhat teret a tudomány, a technológia, a mérnöki tudományok, a művészetek és a matematika területén.

A Fiatal nők a STEAM-pályákon című támogatási programmal kapcsolatban további információért látogasson el a https://newsroom.marykay.com/ weboldalra.


Amit a Mary Kayről tudni érdemes

Mary Kay Ash, egyikeként azoknak a nőknek, akiknek elsőként sikerült áttörni a nők vezető pozíciókba kerülését akadályozó, sokszor "láthatatlan" korlátokat, egyetlen cél teljesítését tűzte ki az általa megálmodott és 1963-ban létrehozott szépségápolási cég elé: hogy a nők életét gazdagabbá tegye. Ez az álom szolgált alapul annak a ma már több milliárd dolláros bevételt elérő vállalatnak a felépítéséhez, amely mintegy 40 országban több millió független szépségápolási tanácsadó munkatárs közreműködésével értékesíti termékeit. Vállalkozásfejlesztő szervezetként a Mary Kay elkötelezett aziránt, hogy képzés, mentorálás, érdekképviselet, hálózatépítés és innováció révén támogassa a nők szerepvállalását. A Mary Kay elkötelezett a szépségápolási termékek tudományos alapjait biztosító kutatásokba való befektetés és innovatív bőrápolási és dekorkozmetikai termékek, táplálékkiegészítők, illetve illatszerek előállítása iránt. A Mary Kay hisz abban, hogy ha ma cselekszünk életünk gazdagítása érdekében, azzal egy fenntartható jövőt biztosíthatunk, és szerte a világon együttműködik különféle szervezetekkel az üzleti kiválóság elérésének elősegítése, a rákkutatások támogatása, a nemek közti egyenlőség előrevitele, a családon belüli erőszak áldozatainak védelme és a közösségi életterek szépítése céljából, és arra törekszik, hogy támogatásával a gyermekek megvalósíthassák álmaikat. További információkért látogasson el a marykayglobal.com internetes címre, és kövessen minket a Facebookon, Instagramon, illetve a LinkedIn-en, vagy a Twitteren.

Forrásverzió a businesswire.com címen: https://www.businesswire.com/news/home/20221215005718/hu/

Kapcsolatok
Mary Kay Inc. Vállalati kommunikáció
marykay.com/newsroom
972.687.5332 vagy media@mkcorp.com


Forrás: Mary Kay Inc.


E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.



Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.