2022. december 1., csütörtök 09:25

Az ANANDA Scientific bejelentette, hogy az FDA jóváhagyta kísérleti gyógyszerének klinikai vizsgálatát, amelynek során igyekeznek feltárni a szociális szorongásos zavar kezelésének lehetőségeit
    New York & Greenwood Village, Colorado, 2022. december 1., csütörtök (Business Wire/OTS) - Az ANANDA Scientific Inc., egy kutatásorientált biofarmakológiai vállalat ma bejelentette, hogy az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatósága (FDA) jóváhagyta egy fejlesztés alatt álló új gyógyszer klinikai vizsgálatát. A vizsgálat tárgya a Nantheia™ A1002N5S elnevezésű, kannabidiolt (CBD) tartalmazó kísérleti gyógyszer, amely az ANANDA szabadalmaztatott Liquid Structure™ gyógyszerbeviteli technológiájával készült. Az új készítmény áttörést jelenthet a szociális szorongásos zavar gyógyításában. A klinikai vizsgálatot a Nemzeti Egészségügyi Intézet égisze alatt működő Országos Kiegészítő és Integratív Egészségközpont (HCCIH) finanszírozza, a vizsgálatnak pedig a New York-i Egyetem Grossman Orvostudományi Kara ad majd otthont. (klinikai vizsgálat kormányzati azonosítója: NCT05571592

        Ez a sajtóközlemény multimédia-tartalommal rendelkezik. A teljes tartalmat itt találja: https://www.businesswire.com/news/home/20221129005224/hu/

A klinikai vizsgálat két kutatásvezetője Prof. Dr. Naomi Simon, pszichiátria professzor és a New York-i Egyetem Grossman Orvostudományi Karán zajló Szorongás, stressz és elhúzódó gyász program igazgatója, valamint Dr. Esther Blessing PhD, a New York-i Egyetem Grossman Orvostudományi Karának pszichiátriai adjunktusa. Ez a kettős-vak, placebo-kontrollos vizsgálat a Nantheia™ A1002N5S hatását vizsgálja a placebóval kezelt csoport eredményeivel szemben egy 21 napos kezelési időszak során. A kísérlet elsődleges eredményességi mutatói között szerepel a trieri szociális stresszteszt által kiváltott szorongás szintjében beállt változás és egy idegrendszeri képalkotó biomarkerre gyakorolt hatás.

"Nagy örömünkre szolgál, hogy előreléphetünk ebben a fontos vizsgálatban, amelynek célja, hogy új, bizonyítékalapú kezelési módszereket fejlesszünk ki a szociális szorongásos zavar, e nagy érzelmi megrázkódtatást okozó és kevés figyelmet kapó betegség gyógyítására" - nyilatkozta Dr. Simon.

Dr. Blessing megjegyezte: "Izgatottan várjuk, hogy továbblépjünk a klinikai vizsgálati szakaszba, mert a korábbi fázisokban a CBD ígéretes eredményeket hozott a szorongásos betegségek kezelése terén."

"Nagy örömmel dolgozunk ismét együtt Dr. Simonnal és Dr. Blessinggel ebben a fontos vizsgálatban, amely rengeteg ember életében hozhat változást" - jelentette ki Sohail R. Zaidi, az ANANDA vezérigazgatója. "Szeretnénk tovább tökéletesíteni kísérleti stádiumban lévő gyógyszerünk, a Nantheia A1002N5S alkalmazását egy olyan területen, amelyen javarészt kielégítetlenek az egészségügyi szükségletek."


AMIT AZ ANANDA SCIENTIFIC VÁLLALATRÓL TUDNI ÉRDEMES
Az ANANDA egy piacvezető, kutatásorientált biofarmakológiai vállalat, amely élenjáró magas színvonalú klinikai vizsgálatokban értékeli az orvosi javallatokat egyebek mellett a poszttraumatikus stressz szindróma, a gyöki fájdalom, a szorongás és az opioidokkal kezelt betegségek terén (Sínai-hegy és Kaliforniai Egyetem). A hatékony és minőségi gyógyszerek előállítására szakosodott vállalat szabadalmaztatott gyógyszerbeadási technológiát alkalmaz (amelynek licencét a jeruzsálemi Lyotropic Delivery Systems (LDS) Ltd biztosítja), amelynek köszönhetően a kannabinoidok és a növényi vegyületek biológiailag hasznosítható, vízoldható és eltartható hatóanyagokká alakíthatók.

Forrásverzió a businesswire.com címen: https://www.businesswire.com/news/home/20221129005224/hu/

Kapcsolatok
ANANDA Scientific médiakapcsolatok | Christopher Moore | 813 326 4265 | media@anandascientific.com


Forrás: ANANDA Scientific Inc.


E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.



Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.