2022. november 29., kedd 12:11

Jótékonysági est a hazai árvák és nagycsaládosok megsegítésére a Károli Gáspár Református Egyetemen, Balázs János zongoraművész közreműködésével.
    Budapest, 2022. november 29., kedd (OTS) - A Károli Gáspár Református Egyetem a Magyar Református Szeretetszolgálattal és az Új Társadalom Szalonnal közös jótékonysági estet rendez 2022. december 15-én a Károlyi-Csekonics-palotában Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész közreműködésével. A rendezvény célja, hogy a belépőjegyek árából befolyt összegből árvákat és nehéz körülmények között élő nagycsaládokat támogassanak a Magyar Református Szeretetszolgálaton keresztül.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20221129_001.jpg

A Károli Gáspár Református Egyetem vezetése szívügyének tekinti, hogy példát mutasson hallgatói, munkavállalói és partnerei számára, hangsúlyozva a társadalmi felelősségvállalás fontosságát. Az Új Társadalom Szalon együttműködése a kapcsolatok szélesítése terén további lehetőséget kínál a támogatók elérésében. A nemes célkitűzéssel az adventi időszakban a jótékonysági esten a zene és irodalom nyelvén szólítják meg a hallgatóságot, neves közreműködők segítségével szolgálják a karitatív célokat. A belépőjegyekből és adományokból befolyt összeggel ugyanis a Magyar Református Szeretetszolgálaton keresztül magyarországi árvákat, valamint nehéz anyagi helyzetben lévő többgyermekes nagycsaládokat támogatnak a szervezők. A céladományt még karácsony előtt eljuttatja a segítségre szorulókhoz az egyház karitatív szervezete, amely évek óta végzi nélkülözhetetlen szolgálatát a gyermekvédelmi- és támogatási területen is.

A jótékonysági koncert kiemelt fellépőjeként Magyarország egyik legelismertebb zongoraművésze, Balázs János Kossuth-, Liszt- és Prima-díjas érdemes művész juttatja el a zene nyelvén a rendezvény üzenetét a hallgatóság szívéhez. Balázs János egyike a legkeresettebb és legsikeresebb zongoraművészeknek, a világ neves koncerttermeinek állandó szereplője. Nemcsak kiváló előadóművész, de környezetére figyelő ember és édesapa is. Fiatal kora ellenére az élet minden területén bizonyította, hogy kivételes tehetségével és példaértékű helytállásával, ma már a magyar zenei élet meghatározó személyisége. Művészi hitvallása, hogy a zene a határok és generációk, stílusok és tévhitek között bont le falakat, összeköt és érzelmeket generálva gyógyítja a lelkeket, jobbá és szebbé teszi napjainkat, tanít és felszabadít. A jótékonysági esten fellép Pápai Erika Jászai Mari-díjas színművész és Nemcsák Károly Érdemes- és kiváló művész, a József Attila Színház igazgatója, műsorvezető Szabó Anett. A szervezők a fellépő művészek és partnerek támogatását a koncertet követő állófogadás keretében köszönik meg a La Fiesta Party Service együttműködésével.

A jótékonysági est házigazdájaként köszöntőt mond a rendezvényen Trócsányi László, a Károli Gáspár Református Egyetem rektora, Czibere Károly, a Magyar Református Szeretetszolgálat elnöke, a vendégeket köszönti az Új Társadalom Szalon alapítója Bencsik Dávid, valamint Bán Teodóra, a Károli Gáspár Református Egyetem közkapcsolati főigazgatója.

A 2022. december 15-én 18 órától, a Károlyi-Csekonics-palotában megrendezésre kerülő jótékonysági estre már megvásárolhatók a támogatói jegyek a https://www.jegy.hu/program/jotekonysagi-gala-142397/913551 oldalon.

A hazai árvák és nagycsaládok megsegítésére, az egyéni adományok eljuttatására nyújt lehetőséget a Károli Gáspár Református Egyetem erre a célra elkülönített alszámlája: 11705008-20492223

További információ az egyetem honlapján: www.kre.hu
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.



Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.