2022. november 24., csütörtök 11:55

Bölcsődét avattak az Óbudai Egyetemen
    Budapest, 2022. november 24., csütörtök (OTS) - Bölcsődei szolgáltatással bővült az Óbudai Egyetem munkavállalókat és hallgatókat segítő támogatási rendszere - jelentette be Prof. Dr. Kovács Levente rektor. Az Óbudai Egyetem 2021-ben sikeresen indult a Miniszterelnökség Magyarország területén családi bölcsődei és munkahelyi bölcsődei férőhelyek kialakításának és fejlesztésének támogatására kiírt pályázatán. Az elnyert 24 millió forintból a 2019-ben felújított Kandó Kálmán Kollégium földszintjén alakították ki a nyolc gyermek ellátását biztosító helyiségeket.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20221124_001.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20221124_002.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20221124_003.jpg

A támogatáson felül az egyetem önerőből finanszírozta a bölcsőde szakmai előkészítő feladatait, valamint a tavaszra megvalósuló játszókert kialakításához is saját forrással járul hozzá - tájékoztatott Prof. Dr. Kovács Levente. Az állam gyermekenként évi közel egymillió forintos ellátási díjjal járul hozzá a költségekhez.

Az Óbudai Egyetem 2017 óta Családbarát Munkahelyként széles körű szolgáltatásokat nyújt munkavállalóinak, hallgatóinak és családjuknak - emelte ki a rektor, aki elmondta, hogy a munka és a magánélet összeegyeztethetőségét szolgáló családbarát intézkedésekkel példát kívánnak mutatni.

A bölcsőde kialakításakor az elsődleges cél a gyermekek megfelelő fejlődésének biztosítása volt. Nagy hangsúlyt fektetnek az egészséges életmód biztosítására, a hatékony energiagazdálkodásra és a szakmailag megfelelő játékok beszerzésére.
A munkahelyi bölcsőde fenntartását és üzemeltetését az Óbudai Egyetem Nonprofit Kft. végzi - ismertette a rektor kiemelve, hogy az egyetem saját erőforrásait felhasználva szervezte meg a kivitelezést sok tapasztalatot gyűjtve, és ezek átadására szívesen állnak más felsőoktatási intézmények rendelkezésére.

Budapest, 2022. november 24.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.