2018. április 27., péntek 15:34

Gasztroangyal, A madárszikla és a Szerelem a közmédia hétvégi műsorán
    Budapest, 2018. április 27., péntek (OTS) - Válogatott műsorokkal készül a közmédia a hosszú hétvégére: gasztronómiai utazások, mesék, filmek, koncertfilmek, szórakoztató műsorok, ismeretterjesztés és kulturális tartalmak várják a nézőket. Hétfőn A magyar film napját ünnepli a közszolgálati média.

    
Szombaton a Gasztroangyal 17 órától kezdődik a Duna Televízió képernyőjén. Borbás Marcsiék ezúttal a híres orosházi kenyér nyomába erednek, meglátogatják a szegedi Gabonakutató Állomást és felkeresik a tótkomlósi malmot. A Családi vakációt 20.35-től láthatják a Duna nézői Chevy Chase főszereplésével. Az Ízörzők a létavértesi kukóleves, a krumplis dübbencs, az öreg lebbencs és egyéb hagyományos ételek fortélyainak néz utána 19.20-tól a Duna World csatornán.

Grimm meséiből: A békakirályfival várja a kicsiket és a nagyokat az M2 gyerekcsatorna 14.50-től a képernyők elé. Az MR2 Akusztik+ a Müpából a Kerekes Band koncertfilmjét tűzi műsorára 22.45-től az M2 Petőfi TV műsorán. A Veszedelmes labdacsok című krimi-paródiát Gobbi Hilda és Latinovits Zoltán főszereplésével 18.15-től láthatják az M3 retrocsatorna nézői. A madárszikla című ismeretterjesztő film a különleges madarak megfigyeléséről szól és 17 órától vetíti az M5 oktatási, kulturális és ismeretterjesztő csatorna.

Vasárnap a bűnügyek megoldójaként ismert Brown atya ötödik évadának első részét 18.35-től tűzi műsorára a Duna Televízió. A Magyarország, szeretlek! vetélkedőjében 19.40-től Szigetköz-Győr-Pannonhalma térsége és Bükk térségének csapatai mérik össze képességeiket, majd 21.15-től Michael Caine főszereplésével A nagy alakítás című ír-német-angol vígjátékot láthatják a Dunán. Az Öt kontinens ezúttal is a szórványmagyarság identitásának őrzésével és a magyar kultúra külföldi népszerűsítésével foglalkozik 18.55-től a Duna World műsorán.

Grimm meséiből: A császár új ruháját 14.50-től vetíti az M2 gyerekcsatorna. Az Asszonyok a teljes idegösszeomlás szélén című Pedro Almodóvar által rendezett filmet 21.10-től tűzi műsorára az M2 Petőfi TV filmklubja. A Disznóvágás című magyar kisjátékfilm egy jegyben járó pár kalandjait mutatja be 23.10-től szintén az ifjúsági csatornán. A Lovagias ügy című vígjátékot Perczel Zita és Kabos Gyula főszereplésével 19.45-től láthatják az M3 csatorna nézői. Ezt követően a Színész és változó világ című műsor Perczel Zita portréját mutatja be 21.15-től ugyanezen a csatornán, amellyel a színésznő 100. születési évfordulójára emlékezünk. A Méhek nyomában című magyar természetfilm a világszerte megcsappant méhállomány problémájával foglalkozik 18 órától az M5 csatornán.

Hétfőn a Sorsok útvesztője című török drámasorozat első része 18.35-től látható a Duna Televízió műsorán. Az intrikával, cselszövéssel, illetve izgalmas fordulatokkal és érzelmi viharokkal tarkított sorozatot ezentúl minden hétköznap ugyanebben az időpontban követhetik a csatorna nézői. A Virágbolti rejtélyek: Különös krizantémok című kanadai-amerikai vígjátékot 20.25-től tűzi műsorára a Duna Brooke Shields főszereplésével. Tilos a szerelem címmel Törőcsik Mari és Avar István főszereplésével 11.05-től vetít magyar vígjátékot a Duna World.

A Lóci játszik 22.40-től az M2 Petőfi TV Akusztik című zenés műsorában látható. Tolnay Klári és Huszti Péter színészi játékával 20.10-től követhetik nyomon a nézők a Sosem lehet tudni című magyar tévéjátékot az M3 csatornán.

Hétfőn A magyar film napját az M5 csatorna is megünnepli: a Makk Károly által rendezett Szerelem című filmet 20.40-től Törőcsik Mari és Darvas Iván főszereplésével tekinthetik meg. A Cannes-i díjazott film a magyar filmtörténet egyik legkiválóbb alkotása. 22.20-tól Mi volt ez az egész? címmel a pécsi filmszemlékről láthatnak dokumentumfilmet. A film készítője, Enyedi Ildikó a magyar filmgyártás egyik nagy korszakáról és a legendás filmszemlékről beszélget a magyar filmtörténet nagyjaival.

Május 1-én, kedden Brenner János szombathelyi boldoggá avatását 10.45-től közvetíti a Duna Televízió. A népszerű online területhódító kvízjáték televíziós változata, a Honfoglaló 19.30-tól várja a nézőket minden hétköznap. Kodály katonája - Szőnyi Erzsébet zeneszerző portréját 10.10-től tűzi műsorára a Duna World.

A Kukori és Kotkoda című magyar rajzfilmsorozattal kezdi műsorát minden reggel 5 órától az M2 gyerekcsatorna, hogy aztán egészen 20.15-ig reklámmentes, biztonságos, színvonalas meséket és rajzfilmeket sugározzon kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A Holnap tali - A premier ifjúsági kalandfilmet 21 órától vetíti az M2 Petőfi Tv. A Pygmaliont Gombos Katalin és Gyabronka József főszereplésével 20.20-tól tűzi műsorára az M3 retrocsatorna és a filmből kiderül, lehetséges-e valakiből hat hónap alatt úrinőt faragni. A Mutasd meg, hol élsz! című műsor keddi adása a görög kolostori létet mutatja be 19.35-től az M5 csatornán.

Legtöbb műsorunk az interneten keresztül is követhető, illetve korlátozott ideig visszanézhető a www.mediaklikk.hu oldalon.

     MTVA Sajtóosztály

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.



Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.