OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. július 14. vasárnap
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)
2024. június 12., szerda 11:40

Fenntartható, élvonalbeli számítástechnika és kommunikáció - a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológiai és Bionikai Karának projektje spanyol, angol és török egyetemek együttműködésével valósul meg
    Budapest, 2024. június 12., szerda (OTS) - A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológiai és Bionikai Karának Fenntartható, élvonalbeli számítástechnika és kommunikáció c. projektje támogatásban részesült az Innovációs és Technológiai Minisztérium által a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (a továbbiakban: NKFI Hivatal) útján meghirdetett 2019-2.1.7-ERA-NET sz. CHIST-ERA pályázaton, melynek célja az ERA-NET COFUND és EJP COFUND programok közös nemzetközi pályázati felhívásaiban sikeresen szereplő magyar szervezetek támogatása volt. A megvalósítást a CTTC (Spain), Imperial College London (UK) és a Bilkent University (Turkey) konzorciális partnerekhez csatlakozva 2023. január 1-jével kezdte meg a Kar. A hároméves projektidőszakra tervezett szakmai célkitűzéseket és az eddig elért eredményeket az alábbiakban foglaltuk össze:

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20240612_001.jpg

A SONATA egy interdiszciplináris kezdeményezés, amely a növekvő energiaigény csökkentését memrisztív hardver és energia begyűjtési technológiák kombinálásával, valamint új gépi tanulási algoritmusok és fejlett fizikai rétegbeli kommunikációs technikák alkalmazásával igyekszik megoldani. A projekt célja különösen a memóriában történő számítás (in-memory computing) és ezen a tanulás lehetőségeinek kihasználása, valamint egy "over-the-air computation" (OAC) megközelítés alkalmazása az éltanuláshoz, amely a levegőt puszta kommunikációs közegből számítási egységgé alakítja.

Az eddig elért eredmények között szerepelnek áramkör tervezési megoldások memrisztív hardverrel és memrisztív hardver mérése, illetve analízise, amely az elméleti megalapozottságát erősíti a szimulációknak és segítséget nyújthat az eszköz komplex működésének megértéséhez. További terveik között szerepel a memrisztív hardverből úgynevezett keresztvezetékes hálózat (crossbar network) építése, amely a partner intézmények új gépi tanulási megoldásai számára biztosít alkalmazás specifikus áramkört (ASIC).

További információk: https://itk.ppke.hu/chist-era
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.