OTS Üzleti Sajtószolgálat
2023. november 29. szerda
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2023. július 18., kedd 12:55

Automatizált szállítópályát adott át a Magyar Posta a békéscsabai logisztikai üzemében
    Budapest, 2023. július 18., kedd (OTS) - A Magyar Posta kiemelt célja, hogy az ország legnagyobb postai szolgáltatójaként és csomaglogisztikai vállalataként, maradéktalanul megfeleljen a 21. századi ügyféligényeknek. A tavaly több int duplájára bővített békéscsabai üzemben most átadott automatizált szállítópálya jelentősen gyorsítja a csomagok feldolgozását, ami tovább emeli a szolgáltatásminőséget. A fejlesztéssel együtt a Posta megduplázta a békéscsabai üzemben foglalkoztatottak számát, így a korábbi 50 fő helyett már mintegy 100 embernek ad munkát a Társaság.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20230718_002.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20230718_003.jpg

A Magyar Posta az MPL+ Csomaglogisztika Modernizációs és Infrastruktúra Fejlesztési Program részeként folyamatosan újítja meg a postai logisztikai infrastruktúrát, informatikai megoldások beépítésével automatizálja a működést.
"A cél, hogy a Magyar Posta versenyképesebb és hatékonyabb szereplő lehessen hosszú távon is, és az évről évre töretlenül növekvő csomagmennyiséget a kiugró időszakokban is rugalmasan tudja kezelni." - hangsúlyozta dr. Láng Géza, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium, állami vagyonért és postaügyért felelős helyettes államtitkára az új, automatizált szállítópálya ünnepélyes avatásán.

A békéscsabai üzembe telepített halszálka kialakítású szállítópálya óránként akár 2500 darab küldemény feldolgozására is képes, amely során a gép a csomagok hitelesített tömeg- és térfogatmérését, valamint azonosítását és irányítását is elvégzi. A pálya 7 méter hosszú, 14 méterre kihúzható teleszkópos szalagja lehetővé teszi, hogy a kamionból közvetlenül történjen az ömlesztett küldemények ki- és bepakolása, így nincs szükség egyéb anyagmozgató eszközökre, ami jelentősen gyorsítja a munkát.

dr. Balczó Barnabás, a Magyar Posta Zrt. elnök-vezérigazgatója kiemelte: "A legfontosabb feladatunk, hogy az ügyfeleknek a legmagasabb színvonalú postai szolgáltatásokat nyújtsuk. Ennek érdekében év végégig mintegy 300, még nem gépesített postát teszünk informatikával támogatottá, amiből 30-at most júliusban alakítunk át. Ennek érdekében dolgozunk azon, hogy a postai szolgáltatások a legkisebb településeken is minél nagyobb számban legyenek elérhetők, erre hoztuk létre az új partneri programunkat, melynek keretében vállalkozásokkal, önkormányzatokkal működünk együtt. És e cél érdekében modernizáljuk folyamatosan logisztikai hálózatunkat is, melynek egy újabb fontos mérföldköve a békéscsabai depó automatizált szállítópályájának üzembe helyezése."

2023-ban Kaposváron, Füzesabonyban, Zalaegerszegen, Szombathelyen, Hatvanban, Nagykanizsán, Békéscsabán és Veszprémben épít ki automatizált csomagfeldolgozási rendszert a vállalat.

A vállalat egy éve közvéleménykutatást indított az MPL házhoz szállítással kapcsolatos ügyféltapasztalatokról. A megkeresésre már több mint 1 millió visszajelzés érkezett a vállalathoz, amely alapján a megkérdezettek a szolgáltatást 10 pontból 9,5 pontra értékelték.

A társaság július 1-jétől október 31-ig új, időgarantált csomagkézbesítési akciót indított, melyben garantálja, hogy az MPL Üzleti csomagként postázott küldeményeket a feladást követő munkanapon kézbesíti a címzetteknek. Amennyiben mégsem sikerül a csomagot másnap kézbesíteni, vagy a kézbesítést megkísérelni, úgy a Posta a csomag szállításának alapdíját a címzett bankszámlájára utalja.

A Magyar Posta arra törekszik, hogy mind a lakossági, mind az üzleti ügyfelek számára a legmagasabb színvonalon nyújtsa szolgáltatásait.

Magyar Posta Zrt.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.