OTS Üzleti Sajtószolgálat
2023. november 29. szerda
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2023. július 12., szerda 12:45

118 év után ismét megjelent Kogutowicz Manó fő műve, a Magyarország vármegyéinek kézi atlasza
    Budapest, 2023. július 12., szerda (OTS) - Kiss Gábor, a TINTA Könyvkiadó igazgató-főszerkesztője 2023. július 12-én a kiadó szerkesztőségi irodájában tájékoztatta az érdeklődőket a magyar kartográfia csúcsteljesítményének ismételt megjelentetéséről.

    A magyar térképészet legnagyobb alakja volt Kogutowicz Manó (1851-1908), aki több száz térképet rajzolt és adott ki. Élete fő művének a kiemelkedő szakmaisággal összeállított Magyarország vármegyéinek kézi atlaszát tekintette. A nagyméretű atlasz 1905-re lett teljesen kész. A kiadvány 65 térképlapja Magyarország áttekintő térképét és a magyar vármegyék színezett esztétikus térképeit tartalmazza.

A TINTA Könyvkiadó és a Pytheas Könyvmanufaktúra hosszas és gondos digitális előkészítő munka után jelentette meg közösen a Magyarország vármegyéinek kézi atlasza mását. Az új kiadás előállítása követi az eredeti elkészítésnek technikáját, a kötészeti munkálatok aprólékos kézi munkával készültek ma is.

A vármegyék térképeit tartalmazó atlasz lapozgatása rendkívüli élmény, az egyes térképlapok nézegetése valóságos időutazás.

Az Atlasz új kiadásáról itt tájékozódhatnak az érdeklődők:
https://www.tinta.hu/Magyarorszag-varmegyeinek-kezi-atlasza
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.