OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2023. január 30., hétfő 09:55

A Toyota Tsusho, az IIJ, az NEC, valamint az NTT Com távközlési infrastruktúra fejlesztési projekt keretében szerződést ír alá az Uzbektelecommal (1. rész)
    Tokió, 2023. január 30., hétfő (Business Wire/OTS) - A digitális átalakulásra (DX) vonatkozó erőfeszítések támogatása Üzbegisztán információs és távközlési infrastruktúrájának fejlesztésével - A Toyota Tsusho Corporation ("Toyota Tsusho"), az Internet Initiative Japan Inc. ("IIJ"), az NEC Corporation ("NEC"), valamint az NTT Communications Corporation ("NTT Com") a mai napon bejelentette, hogy egy távközlési infrastruktúra-fejlesztési projekt keretében (a továbbiakban: "a projekt") szerződést kötött egy üzbegisztáni állami távközlési szolgáltatóval, az Uzbektelecommal, hogy adatközpontot és távközlési infrastruktúrát biztosítson egy fejlett adatkommunikációs rendszer (a továbbiakban: "a rendszer") számára.

    A rendszer telepítését a tervek szerint 2023-ban kezdik meg, és a műveletek egymást követő beindítása várhatóan jelentősen javítani fogja Üzbegisztán kommunikációs környezetét.

1. Háttérinformációk

A különféle iparágak digitalizációja miatt gyorsan növekvő adatkommunikációs igényekre válaszul, Üzbegisztán bővíti távközlési infrastruktúráját, amelynek célja a kommunikáció minőségének javítása, illetve a városi és vidéki területek közötti digitális szakadék megszüntetése. Ennek megfelelően Üzbegisztán kormánya úgy döntött, hogy felgyorsítja a digitális átalakulást (DX), és bevezeti a legújabb információs technológiákat digitalizációs stratégiája, a Digital Uzbekistan 2030 megvalósulása érdekében.

2. Áttekintés

A Digital Uzbekistan 2030 keretében elindított projekthez a négy vállalat három nagyvárosban (Taskent, Bukhara és Kokand) biztosítja az Uzbektelecom adatközpontjaihoz szükséges távközlési berendezéseket és szolgáltatásokat, a távközlési közlekedési és adathálózatok bővítését, valamint a nemzetközi adatkommunikációs hálózatot. Ez várhatóan jelentősen megnöveli majd a távközlési infrastruktúra sebességét, kapacitását és minőségét, valamint hozzájárul a digitális átalakulás (DX) üzbegisztáni elterjedéséhez, ezáltal elősegítve az ország digitális gazdaságra való átállását a jövőben.

A projektet a Japan Bank for International Cooperation (JBIC), a Nippon Export and Investment Insurance (NEXI) és a MUFG Bank, Ltd. finanszírozza.

3. Kitekintés

A projekten keresztül a négy vállalat hozzájárul egy elérhetőbb és gondtalanabb társadalom megvalósításához, valamint Üzbegisztán és más közép-ázsiai országok iparágainak fenntartható fejlődéséhez.

[A részt vevő vállalatok szerepe]
     -    Toyota Tsusho
A Toyota Tsusho, mint a projekt fővállalkozója lesz az általános koordinátor, amely biztosítja a projekt zökkenőmentes előrehaladását.

     -    IIJ
Az adattároló és adatfeldolgozó központok (adatközpontok) kiépítési projektjeiben az IIJ hozzájárul a fenntartható digitális infrastruktúra fejlesztéséhez Üzbegisztánban azáltal, hogy energiahatékony, kiváló minőségű és rendkívül hatékony "co-IZmo/I" konténeres informatikai modulokat hoz létre, felhőplatformot létesít, valamint biztosítja az Uzbektelecom adatközpont üzemeltetőinek képzését.

     -    NEC
Az Uzbektelecom távközlési szállítási hálózat- és adathálózat-bővítési projektjében az NEC az üzbegisztáni távközlési infrastruktúra támogatásában szerzett sokéves tapasztalatát hasznosítva optikai hullámhosszú multiplex kommunikációs berendezések biztosításával és az Uzbektelecom operatív személyzetének képzésével járul hozzá a nemzeti távközlési infrastruktúra működtetéséhez.

     -    NTT Com
A nemzetközi adatkommunikációs hálózat bővítési projektben az NTT Com az ország nemzetközi adatkommunikációs hálózatának bővítésével járul hozzá Üzbegisztán digitális átalakulásának (DX) megvalósításához a nagyszabású kommunikációs hálózathoz szükséges eszközök biztosításával és az Uzbektelecom operatív munkatársainak oktatásával. (folyt.)



2023. január 30., hétfő 09:55

A Toyota Tsusho, az IIJ, az NEC, valamint az NTT Com távközlési infrastruktúra fejlesztési projekt keretében szerződést ír alá az Uzbektelecommal (2. rész)
    Tokió, 2023. január 30., hétfő (Business Wire/OTS) -

    [A Toyota Tsusho áttekintése]
Vállalat neve    Toyota Tsusho Corporation
Telephelye        Nagoya város, Aichi prefektúra
Alapítás dátuma    1948. július 1.
Tőke            64,936 milliárd yen
Képviseli        Ichiro Kashitani elnök-vezérigazgató
Üzleti leírás    Belföldi és nemzetközi árukereskedelem, áruexport és -import, építőipari vállalkozás, biztosítási ügynökök stb.
Honlap        https://www.toyota-tsusho.com/english/

[Az IIJ áttekintése]
Vállalat neve    Internet Initiative Japan Inc.
Telephelye        Chiyoda-ku, Tokió
Alapítás dátuma    1992. december 3.
Tőke            23,023 milliárd yen
Képviseli        Eijiro Katsu elnök, társ-vezérigazgató és pénzügyi igazgató
Üzleti leírás    Internetkapcsolat és WAN szolgáltatás biztosítása, hálózattal kapcsolatos szolgáltatások, hálózati rendszerek kiépítése, üzemeltetése és karbantartása, távközlési berendezések fejlesztése és értékesítése
Honlap        https://www.iij.ad.jp/en/

[Az NEC áttekintése]
Vállalat neve    NEC Corporation
Telephelye        Minato-ku, Tokió
Alapítás dátuma    1899. július 17.
Tőke            427,8 milliárd yen
Képviseli        Takayuki Morita elnök-vezérigazgató (reprezentatív igazgató)
Üzleti leírás    ICT-megoldások biztosítása a nyilvános megoldások üzletága, a nyilvános infrastruktúra üzletág, a vállalati üzletág, a hálózati szolgáltatások üzletága és a globális üzletág területén
Honlap        https://www.nec.com/

[Az NTT Com áttekintése]
Vállalat neve    NTT Communications Corporation
Telephelye        Chiyoda-ku, Tokió
Alapítás dátuma    1999
Tőke            230,9 milliárd yen
Képviseli        Toru Maruoka elnök-vezérigazgató (a Vállalat Igazgatóságának képviselő tagja)
Üzleti leírás    Távolsági távközlés Japánban, nemzetközi távközlés, megoldási üzletág, IKT-szolgáltatások és -megoldások, valamint kapcsolódó vállalkozások
Honlap        https://www.ntt.com/en/index.html


Forrásverzió a businesswire.com címen: https://www.businesswire.com/news/home/20230126006029/hu/

Kapcsolatok
[Jelen közleménnyel kapcsolatos sajtóérdeklődéshez]
Toyota Tsusho Corporation
Vállalati Kommunikációs Osztály, Vállalati Kommunikációs Csoport, Tokió
Tel: +81-3-4306-8200

Internet Initiative Japan Inc.
Vállalati Kommunikációs Osztály
Tel: +81-3-5205-6310
E-mail: press@iij.ad.jp

NEC Corporation
Vállalati Kommunikációs Osztály
Tel: +81-3-3798-6511
E-mail: press@news.jp.nec.com

NTT Communications Corporation
Public Relations Iroda, Vállalati Stratégia Tervezési Osztály
Tel: +81-3-6700-4010

[Jelen közleménnyel kapcsolatos vevői érdeklődéshez]
NEC Corporation
Szolgáltatói Megoldások Részleg
E-mail: contact@spsl.jp.nec.com


Forrás: NTT Communications Corporation


E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.