OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2022. december 21., szerda 11:10

"Autópálya matrica - mit tegyünk, ha megbüntettek?"
    Budapest, 2022. december 21., szerda (OTS) - Mi a teendő, ha megbüntettek jogosulatlan úthasználat miatt? A matricavásárlás során is becsúszhat néhány olyan felhasználói hiba, amely később bírsághoz vagy egyébként elkerülhető ügyintézéshez vezetnek. A tipikus felhasználói tévesztések és javításuk a https://e-autopalyamatrica.hu/hirek/mi-a-teendo-buntetes-eseten címen érhetőek el.

    Jövőre nem csak a matricaárak, hanem a büntetések terén is drágulásra számíthatunk. A D1 és D2 kategóriában 60 napon belüli fizetés esetén 18.750, azon túl 74.970 forintra nő a büntetés összege. A B2 kategóriában 60 napon belül 84.330, azon túli fizetés esetén pedig már 337.290 forintra rúg a tartozás. A figyelmetlen, ugyanakkor jóhiszemű autósok számára a tévesztés (téves díjkategória, rendszámelírás, téves felségjel) korrigálásáért befizetendő ügyintézési díj a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. ügyfélszolgálati szolgáltatásaként egységesen 1470 Ft.

Pótdíjmaximalizálás - nem automatikusan kapjuk

Több pótdíjfizetési felszólítás érkezése esetén az első fizetési felszólítás kézhezvételét követő 75 napon belül a jármű tulajdonosa vagy üzembentartója a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. ügyfélszolgálati irodájában, vagy a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. által biztosított egyéb módon kérheti a tartozása maximalizálását legfeljebb két alap pótdíj vagy különbözeti pótdíj összegére.

Pótdíjfizetés helyett éves matricát is vásárolhatunk utólag. 2021-es bevezetése óta a jogosulatlan úthasználat miatt kiszabott pótdíjak a fizetési felszólítást követően kiválthatóak éves országos matrica megvásárlásával. Az úthasználók dönthetnek úgy, hogy a pótdíjfizetés helyett alapáron, utólag megvásárolják az éves országos autópálya matricát.

Reklamáció előtt érdemes a pótdíjazás adatait összevetni az autópályamatrica-vásárlás során kapott visszaigazolással, szelvénnyel, e-maillel. Tapasztalatunk szerint a legtöbb esetben könnyen megállapítható a bírságolás oka. Az https://e-autopalyamatrica.hu/ oldalon vásárolt matricák visszaigazolása bármikor utólag is lekérhető automatizált ügyfélszolgálati szolgáltatás segítségével.

Amire még szintén érdemes figyelni: a rövidebb időszakokra - 10 napos, havi - szóló jogosultságok ára számottevően nő 2023-ban, míg az éves országos és éves megyei matricák esetében az áremelkedés mindössze 5% körül alakult. Emiatt érdemes fontolóra venni az éves jogosultság megvásárlását, amennyiben korábban évente legalább 5-6 alkalommal vásároltunk heti vagy havi matricát.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.