OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 29. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2022. december 16., péntek 09:09

Megjelent a Mary Kay Inc. 2020-2022-es fenntarthatósági és szociális hatásvizsgálati jelentése (1. rész)
    Dallas, 2022. december 16., péntek (Business Wire/OTS) - A Mary Kay Inc., a vállalati szintű társadalmi felelősségvállalás globális szószólója ma kiadott egy jelentést, amely a márka "Életek gazdagítása ma a fenntartható holnapért" (ELTFAST) című globális fenntarthatósági programjának előrehaladását részletezi.

        Ez a sajtóközlemény multimédia-tartalommal rendelkezik. A teljes tartalmat itt találja: https://www.businesswire.com/news/home/20221214005007/hu/

"Büszkék vagyunk a fenntarthatósági küldetésünk során eddig elért eredményekre, és abból merítünk inspirációt, hogy mai lépéseink hogyan hatnak a jövő generációinak globális kihívásaira" - mondta Deborah Gibbins, a Mary Kay Inc. operatív igazgatója. "A Mary Kay közel 35 országban működik - mi ezt nagy teljesítménynek tartjuk, ugyanakkor felelősséggel is jár. Az "Életek gazdagítása ma a fenntartható holnapért" az üzleti stratégiánkat, környezeti hatásunk csökkentését, valamint a működési területünkön található közösségek támogatását szolgáló menetrendünk."

Az "Életek gazdagítása ma a fenntartható holnapért" kiterjeszti a Mary Kay jövőképét 2030-ig, sőt azon túl is. Képet formál arról, mit jelent a jó a Mary Kay, valamint a független szépségtanácsadók, az ügyfelek és - ami a legfontosabb - a bolygó számára. Az "Életek gazdagítása ma a fenntartható holnapért" programot a Mary Kay kulcsfontosságú érdekelt feleivel közösen fejlesztette ki, és összhangban áll az ENSZ fenntartható fejlődési céljaival, ezáltal a Mary Kay a jobb jövőt biztosító globális koalíció kulcsszereplőjévé vált.

A 2020 - 2022-es teljes jelentés itt tekinthető meg (https://marykayglobal.com/sustainability/?utm_source=wirewax_8276128).
A jelentés vezetői összefoglalója itt érhető el (https://marykayglobal.com/wp-content/uploads/2022/12/2020-2022-Sustainability-So cial-Impact-Executive-Summary-Report_MARKETS_FINAL.pdf).

Az ELTFAST 2020-as indítása óta, a COVID-19 járvány jelentette számos kihívás ellenére a Mary Kay jelentős előrehaladást ért el a céljai felé vezető úton. A 2022-es jelentés részletezi a 2020 - a cselekvések évtizedének kezdete - óta tett erőfeszítéseit, és megerősíti a vállalat azon törekvését, hogy fenntartható változást hozzon létre.

Üzleti kiválóság
     -    A vállalati kultúra ápolására összpontosítva a Mary Kay 13 munkaadói / nagyszerű munkahelyi díjat gyűjtött össze, és a 8. helyre került a Resume.io által közzétett "Vállalatok, ahonnan az alkalmazottak nem akarnak eljönni" elnevezésű listán.
     -    Nyilvánosságra hozott adatok a vezetők nemek szerinti megoszlásáról: a vezetőségi csoport 54%-a, a menedzserek és a felsőbb pozíciót betöltők 59%-a, míg a teljes munkaerő 62%-a nő.
     -    2021-ben 75%-os munkavállalói elkötelezettséget ért el, ami a 2019-es teljes elkötelezettségi felméréshez képest 6%-os növekedést jelent (Ez 10%-kal meghaladja a munkavállalói elkötelezettség globális átlagát).
     -    38 vállalati díj az üzleti kiválóság, a társadalmi hatás és a fenntarthatóság terén.
     -    A Deloitte a Mary Kay Inc. vállalatot 2022-ben az Egyesült Államok egyik legjobban menedzselt vállalatának nevezte.

Termékfelügyelet
     -    Megszerezte az Erdőgondnoksági Tanács (FSC) tanúsítványát (csak az Amerikai Egyesült Államokban). Az FSC-tanúsítvány biztosítja, hogy a termékek felelősen kezelt erdökből származnak, amelyek környezeti, társadalmi és gazdasági előnyöket nyújtanak.
     -    Közvetett beszállítóink 12%-a női, kisebbségi vagy veterán tulajdonban van (csak az Amerikai Egyesült Államokban).
     -    A pálmaolaj 88%-ban, a pálmamag 72%-ban tanúsított.
     -    A vállalat székhelyén fenntarthatóságra összpontosító beszállítói csúcstalálkozót tartott.
     -    2022-ben a beszállítói sokszínűség és társadalmi befogadás versenyén ezüstérmes lett.
     -    A SPICE (Sustainable Packaging Initiative for CosmEtics) irányítóbizottságának jelölt és jóváhagyott tagja.

Felelős gyártás
     -    Az Arbor Day Alapítványt három globális újraerdősítési projektben támogatta Brazíliában, Madagaszkáron és az Egyesült Államokban.
     -    További vízhasználati elemzéseket folytatott új vízmennyiségmérők telepítése céljából.
     -    Támogatta a "The Nature Conservancy" korallzátonyokkal foglalkozó globális programját 12 egyedi hatásprogramon keresztül.
     -    Csatlakozott az ENSZ Globális Megállapodásának égisze alatt működő Óceánvédelmi Koalícióhoz
     -    Richard R. Rogers, a gyártás/K&F létesítmény (R3) vezetője bejelentette, hogy az OSHA VPP Star újraminősítést megállapítás és ajánlás nélkül szerezte meg.
     -    Megszerezte az OSHA Star újraminősítést.
(folyt.)



2022. december 16., péntek 09:09

Megjelent a Mary Kay Inc. 2020-2022-es fenntarthatósági és szociális hatásvizsgálati jelentése (2. rész)
    Dallas, 2022. december 16., péntek (Business Wire/OTS) -

    
A nők szerepvállalása
     -    Kiadta "A fenntartható fejlődési célok lokalizációjának kísérlete a falu szintjén: Nőkre összpontosító szegénységcsökkentési és fenntartható fejlődési projekt a kínai Yunnan tartományban" című hatásjelentést (1. fázis: 2017-2021).
     -    Befejezte a női szerepvállalás elveinek és a nemek közötti különbségek elemzését (WEPs Tool), ami az ENSZ Globális Megállapodásának égisze alatt működő, a nemek közötti egyenlőség megvalósulását célzó programjában való részvétel részeként valósult meg.
     -    A "The Nature Conservancy" által megvalósított nyolc projekten keresztül elősegítette, hogy a mexikói halászati ágazatban a nők vezető szerephez jussanak.
     -    Hajtóereje volt a Nemzetközi Kereskedelmi Központ "SheTrades" kezdeményezése által fejlesztett, hat nyelvű ingyenes vállalkozói program globális elindításának.
     -    14 STEAM-támogatást ítélt oda fiatal nőknek szerte a világon, akik valamely STEAM-iparágban valósítják meg álmaikat.
     -    Csatlakozott az ENSZ Globális Megállapodásának égisze alatt működő, a nemek közötti egyenlőség megvalósulását célzó programjához, hogy elmélyítse a nők szerepvállalására vonatkozó alapelvek megvalósítását.
     -    Felmérést nyújtott be a kötelezettségvállalások végrehajtásáról a generációs egyenlőség cselekvési koalíciókban; ennek megállapításai az ENSZ a nők generációs egyenlőségének elszámoltathatóságával foglalkozó 2022. évi jelentésben találhatók.

Társadalmi hatás
     -    2008 óta a "Pink Changing Lives" program több mint 3250 szervezettel együttműködve és 17 millió dollárt meghaladó adományával több mint hatmillió nőre és családjukra volt hatással. 2022-ben az ügy felhatalmazását célzó program több mint 20 civil szervezetet támogatott világszerte.
     -    A Mary Kay és a Mary Kay Ash Alapítvány adományai támogatták a "GBV Útmutató a fejlesztési programokhoz" kidolgozását és elindítását, illetve annak 10 intervenciós országban történő bevezetését, valamint egy gyakorlati közösség létrehozását, amely eddig 240 taggal rendelkezik 16 országból.
     -    A Mary Kay és a Mary Kay Ash Alapítvány adományai 157 nemi alapú erőszak (GBV) projekten keresztül segítettek az ENSZ Vagyonkezelői Alapjának megváltoztatni 54 822 erőszakot túlélt nő és lány életét 68 országban és öt régióban, beleértve fogyatékkal élő nőket és lányokat, lakóhelyüket országon belül elhagyni kényszerült vagy menekült nőket és lányokat, valamint őslakos nőket és lányokat.
     -    Több mint 1,3 millió dollárt adományozott olyan globális szervezeteknek, amelyek segítik a nők életének gazdagítását.


Amit a Mary Kayről tudni érdemes

Mary Kay Ash, egyikeként azoknak a nőknek, akiknek sikerült áttörni a nők vezető pozíciókba kerülését akadályozó, sokszor "láthatatlan" korlátokat, egyetlen cél teljesítését tűzte ki az általa megálmodott és 1963-ban létrehozott szépségápolási cég elé: tegye gazdagabbá a nők életét. Ez az álom szolgált alapul annak a ma már több milliárd dolláros bevételt elérő vállalatnak a felépítéséhez, amely mintegy 40 országban több millió független szépségápolási tanácsadó munkatárs közreműködésével értékesíti termékeit. Vállalkozásfejlesztő szervezetként a Mary Kay elkötelezett aziránt, hogy képzés, mentorálás, érdekképviselet, hálózatépítés és innováció révén támogassa a nők szerepvállalását. A Mary Kay elkötelezett a szépségápolási termékek tudományos alapjait biztosító kutatásokba való befektetés és innovatív bőrápolási és dekorkozmetikai termékek, táplálékkiegészítők, illetve illatszerek előállítása iránt. A Mary Kay hisz abban, hogy ha ma cselekszünk életünk gazdagítása érdekében, ezzel fenntartható jövőt biztosíthatunk, és szerte a világon együttműködik különféle szervezetekkel az üzleti kiválóság elérésének elősegítése, a rákkutatások támogatása, a nemek közti egyenlőség előrevitele, a családon belüli erőszak áldozatainak védelme és a közösségi életterek szépítése céljából, és arra törekszik, hogy támogatásával a gyermekek megvalósíthassák álmaikat. További információért, kérjük, látogasson el a marykayglobal.com internetes címre, és kövessen minket a Facebookon, az Instagramon, illetve a LinkedIn-en vagy a Twitteren.

Forrásverzió a businesswire.com címen: https://www.businesswire.com/news/home/20221214005007/hu/

Kapcsolatok
Mary Kay Inc. vállalati kommunikáció
marykay.com/newsroom
972.687.5332 vagy media@mkcorp.com

Forrás: Mary Kay Inc.

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.