OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 29. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2022. december 9., péntek 14:45

A Mary Kay az Arbor Day alapítvánnyal partnerségben védelmezi a súlyosan veszélyeztetett makimajmokat és más vadon élő fajokat (1. rész)
    Dallas, 2022. december 9., péntek (Business Wire/OTS) - A mai napon, a Mary Kay Inc., a vállalati fenntarthatóság és a környezettudatos gazdálkodás globális szószólója, bejelentette, hogy befejeződött Madagaszkáron egy újraerdősítési projekt, amelyet az Arbor Day alapítvánnyal, az omahai Henry Doorly Állatkerttel és Akváriummal, valamint a Madagaszkári Biológiai Sokféleség Partnerséggel közösen valósított meg. A bejelentésre abból az alkalomból került sor, hogy Montrealban, az ENSZ biológiai sokféleségről szóló egyezményét aláíró felek konferenciáján (COP 15) gyűlnek össze a világ minden tájáról érkező képviselők, hogy megvitassák a világ biológiai sokféleségét fenyegető válság kezelését.

        Ez a sajtóközlemény multimédia-tartalommal rendelkezik. A teljes tartalmat itt találja: https://www.businesswire.com/news/home/20221208005702/hu/

A fenntartható erdőgazdálkodás alapvető fontosságú a biológiai sokféleség megőrzéséhez. A Délkelet-Madagaszkáron 42 000 fa ültetését magában foglaló projekt célja az évtizedek óta tartó erdőirtás folyamatának visszafordítása. Ez az erdőség a súlyosan veszélyeztetett makimajmok és egyéb, a világ más részein nem megtalálható fajok otthona. A faültetési erőfeszítések további feladata volt az erdőség és a szomszédos közösségek éghajlatváltozással szembeni ellenállóképességének javítása is.

Az Arbor Day alapítvány becslései szerint* a projekt az elkövetkező 40 évben a következő eredményeket hozza majd:
     -    10 562 metrikus tonna nettó széndioxid megkötése (ez egyenlő azzal, hogy 2296-tal kevesebb autó közlekedik az utakon)
     -    125 tonna légszennyezés kiszűrése (ez egyenlő 10 500 ember számára elegendő oxigénnel)
     -    2 627 176 gallonnyi esővíztöbblet elfolyása kerülhető el (ez egyenértékű azzal, hogy 29 854 ember jut tisztább vízhez)

"E partnerség hatása lehetővé tette számunkra, hogy nagy előrelépést tegyünk a biológiai sokféleség szempontjából egyik legkritikusabb erdős területen, ahol sok olyan faj él, amelyek túlélése ezektől a fáktól függ" - mondta Katie Loos, az Arbor Day alapítvány operatív igazgatója. "A Mary Kay továbbra is bizonyítja elkötelezett támogatását bolygónk leginkább szükséget szenvedő erdeinek megerősítésére. A legsebezhetőbb fajok védelme és megőrzése alapvetően fontos a biológiai sokféleséget érintő jelenlegi válság megoldásához, és büszkék vagyunk arra, hogy olyan partnerekkel dolgozhatunk együtt, akik számára ez ugyanolyan értékes, mint számunkra."

Éppen a múlt hónapban jelentette be a Mary Kay egy 28 hektáros újraerdősítési projekt befejezését, amely az Arbor Day alapítvánnyal partnerségben a floridai Econfina Creek Vadgazdálkodási Terület revitalizációjára irányult. Az alapítvány és a Mary Kay arra kötöttek partnerséget, hogy az északnyugat-floridai vízgazdálkodási terület mentén haladva 43 000 mocsári fenyőt ültetnek, amelyek elősegítik majd a kritikus vízi erőforrások védelmét a Florida állambeli Bay County-ban. A projekt kulcsfontosságú előnyös hatásai közé tartoznak a környezetvédelem és a biológiai sokféleség szempontjából: a Florida állambeli Bay County elsődleges ivóvízforrásának helyreállítása és megóvása, őshonos fafajok ültetése, hogy a terület visszanyerje természetes állapotát, valamint az élőhely javítása olyan vadon élő állatok számára, mint a szarvas, a virginiai fürj, a Sherman szürkemókus és az üregteknős.

Az év elején a Mary Kay közzétett egy jelentést is, amelyben részletezte az Arbor Day alapítvánnyal régóta fennálló partnerségi együttműködését. A Mary Kay Inc. és az alapítvány közös munkájuk során több, mint 1,2 millió fát ültettek szerte a világon, amellyel mérhető hatást gyakoroltak a létfontosságú erdei ökoszisztémákra.

Ha szeretne többet olvasni a Mary Kay fenntarthatóság melletti elkötelezettségéről, látogasson el a marykayglobal.com/sustainability weboldalra és töltse le a Mary Kay globális fenntarthatósági stratégiáját: Enriching Lives Today for a Sustainable Tomorrow (Az élet gazdagítása ma egy fenntartható holnap érdekében).

*A hatások becslése az i-Tree, az Amerikai Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériumának Erdőgazdálkodási Szolgálata által készített korszerű, szakértők által felülvizsgált szoftvercsomag használatával történt, amely városi és vidéki területek erdészeti elemzésére és az előnyök felmérésére nyújt eszközöket. (folyt.)



2022. december 9., péntek 14:45

A Mary Kay az Arbor Day alapítvánnyal partnerségben védelmezi a súlyosan veszélyeztetett makimajmokat és más vadon élő fajokat (2. rész)
    Dallas, 2022. december 9., péntek (Business Wire/OTS) -

    
Amit az Arbor Day alapítványról tudni érdemes

Az 1972-ben létrehozott, faültetéssel foglalkozó Arbor Day alapítvány mára a legnagyobb, tagsági alapú nonprofit szervezetté nőtte ki magát, melynek több mint egymillió tagja, támogatója és értékes partnere van. Az elmúlt 50 évben az Arbor Day alapítvány közel 500 millió fát ültetett városrészekben, közösségekben, városokban és erdőkben az egész világon. A célunk az, hogy olyan világ felé haladjunk, ahol a fákat a túlélés szempontjából kulcsfontosságú problémák megoldására használják.

A világ egyik legnagyobb működő természetvédelmi alapítványaként az Arbor Day alapítvány a tagjain, a partnerein és a programjain keresztül oktatja és arra ösztönzi az egész világon az érdekelteket és a közösségeket, hogy bekapcsolódjanak a fák ültetésére, nevelésére, tiszteletére és megbecsülésére irányuló küldetésébe. További információ a következő weboldalon érhető el: arborday.org.


Amit a Mary Kayről tudni érdemes

Mary Kay Ash, egyikeként azoknak a nőknek, akiknek sikerült áttörni a nők vezető pozíciókba kerülését akadályozó, sokszor "láthatatlan" korlátokat, egyetlen cél teljesítését tűzte ki az általa megálmodott és 1963-ban létrehozott szépségápolási cég elé: tegye gazdagabbá a nők életét. Ez az álom szolgált alapul annak a ma már több milliárd dolláros bevételt elérő vállalatnak a felépítéséhez, amely mintegy 40 országban több millió független szépségápolási tanácsadó munkatárs közreműködésével értékesíti termékeit. Vállalkozásfejlesztő szervezetként a Mary Kay elkötelezett aziránt, hogy képzés, mentorálás, érdekképviselet, hálózatépítés és innováció révén támogassa a nők szerepvállalását azon az úton, amely a gazdasági függetlenséghez vezet. A Mary Kay elkötelezett a szépségápolási termékek tudományos alapjait biztosító kutatások és innovatív bőrápolási, és dekorkozmetikai termékek, táplálékkiegészítők, illetve illatszerek előállítása iránt. A Mary Kay hisz abban, hogy életünk gazdagításával egy fenntartható jövőt biztosíthatunk, és szerte a világon együttműködik különféle szervezetekkel az üzleti kiválóság elérésének elősegítése, a rákkutatások támogatása, a nemek közti egyenlőség elérésének előrevitele, a családon belüli erőszak áldozatainak védelme és a közösségi életterek szépítése céljából, és arra törekszik, hogy támogatásával a gyermekek megvalósíthassák álmaikat. További információkért látogasson el weboldalunkra: marykayglobal.com, keressen meg minket a Facebook-on, az Instagram-on, valamint a LinkedIn-en, vagy kövessen minket a Twitter-en.

Forrásverzió a businesswire.com címen: https://www.businesswire.com/news/home/20221208005702/hu/

Contacts
Mary Kay Inc.
Vállalati kommunikáció
marykay.com/newsroom
972.687.5332 vagy media@mkcorp.com


Forrás: Mary Kay Inc.


Ez a közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.