OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 28. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2022. november 21., hétfő 10:41

A teamLab Planets TOKYO tengerentúli jegyértékesítése 136%-kal bővült 2019 azonos hónapjához (vagyis a Covid19-világjárvány előtti időszakhoz) képest - látogatóinak harmada a tengerentúlról érkezik (1. rész)
    Tokió, 2022. november 21., hétfő (Business Wire/OTS) - A világjárvány alatt új terek nyíltak meg a nagyközönség előtt, például egy több mint 13 ezer lebegő orchideából álló műalkotás a díszkertben és egy vegán ramen étterem, ahol a látogatók a teamLab által kialakított művészi környezetben fogyaszthatják el ételeiket. - A teamLab Planets egy múzeum, amelyben a látogatók vízben sétálhatnak, díszkertjében pedig eggyé válhatnak a virágokkal. Az érzékeket és a tapasztalást középpontba állító múzeum 2018 júliusi megnyitása óta összesen több mint 3 millió látogatót fogadott.

        Ez a sajtóközlemény multimédia-tartalommal rendelkezik. A teljes tartalmat itt találja: https://www.businesswire.com/news/home/20221117005645/hu/

[A világjárvány alatt több új tér nyílt meg a látogatók előtt]

A koronavírus-világjárvány okozta 2020. évi mélyrepülés ellenére a múzeum a járvány alatt több új teret is megnyitott, amiről olyan neves hírcsatornák is beszámoltak, mint a CNN. Elkészült többek között két nagyszabású műalkotás a díszkertben, és közvetlen szomszédságában egy eredetileg Kiotóból származó ramen étterem.

     -    CNN
https://edition.cnn.com/style/article/teamlab-orchid-garden-tokyo/
     -    TIME OUT
https://www.timeout.com/tokyo/news/teamlab-planets-tokyo-is-getting-two-new-installations-and-they-a

[A Japánba irányuló egyéni utazásokat érintő tilalom feloldásának és az új terek kialakításának köszönhetően megugrott a külföldi látogatók száma]

2022. október 11-én a japán kormány jelentős mértékben enyhített a Covid19-világjárvány nyomán bevezetett határellenőrzési intézkedéseken. Feloldották a Japánba irányuló egyéni utazásokat érintő tilalmat, helyreállították a vízumkötelezettség alóli mentességeket, és eltörölték a Japánba utazók létszámára vonatkozó napi korlátozást. Az intézkedéseknek köszönhetően a Japánba irányuló idegenforgalom két és fél év óta először kapott jelentősebb lendületet.

Mintegy egy hónappal azután, hogy október 11-én feloldották a Japánba irányuló egyéni utazást érintő tilalmat, a tengerentúli látogatók által vásárolt belépőjegyek száma 136%-kal növekedett 2019 azonos hónapjához (a világjárvány előtti időszakhoz) képest, így a látogatók harmada immár a tengerentúlról érkezik. (*1)
A tengerentúli látogatók több mint fele még Japánba érkezése előtt megvásárolta belépőjegyét, így kirajzolódni látszik az a tendencia, hogy a múzeum Tokió egyik fő vonzerejévé vált. (*2)
A látogatók által kitöltött kérdőíveken a tengerentúlról érkezők pozitívan nyilatkoznak, például: "a felújítás óta szerettem volna eljutni a múzeumba".

(*1) A teamLab Planets hivatalos weboldalán szereplő jegyvásárlási adatok szerint - a vizsgált időszakok: 2022. október 11. keddtől november 6. vasárnapig és 2019. október 11. péntektől november 6. szerdáig
(*2) A teamLab Planets hivatalos weboldalán szereplő jegyvásárlási adatok szerint - a vizsgált időszak: 2022. október 11. keddtől november 6. vasárnapig

[Kiváló értékelés utazási magazinoktól]

Az elmúlt években a múzeum több neves kiadványban is szerepelt, például a világhírű útikalauzban, a Lonely Planetben, amely úgy aposztrofálta a múzeumot, mint a "7 legjobb tokiói múzeum egyike, amelynek megtekintéséért még a tokióiak is sorban állnak", a Condé Nast Traveler magazin pedig felvette "A 26 legjobb tokiói program" listájára.

     -    A 7 legjobb múzeum Tokióban: (Lonely Planet)
https://www.lonelyplanet.com/amp/articles/best-museums-in-tokyo
     -    A 26 legjobb program Tokióban: (Condé Nast Traveler)
https://www.cntraveler.com/gallery/best-things-to-do-in-tokyo

A nemrégiben új, művészien kialakított terekkel bővült múzeum örömmel fogadja a Tokióba látogató turistákat.

A múzeum a világ minden szegletéből érkező látogatóinak a teamLab Planets koncepcióján alapuló élményt nyújt, amely így foglalható össze: "Merülj bele teljes testeddel, és másokkal együtt válj eggyé a világgal".

Díszkert

A 2021. júliusában megnyitott díszkert két nagyszabású műalkotásnak ad otthont: egy több mint 13 ezer élő orchideából álló kertnek és egy szürreális művészeti térnek, ahol valódi mohával borított ovális formák hevernek művészi összevisszaságban a padlón. A csak ezen a helyszínen megtekinthető új művészeti terek lehetővé teszik a látogatók számára, hogy digitális technológián keresztül feltárják a természethez és a világhoz fűződő kapcsolatukat. Mivel az alkotók a természetes fényt is beengedték a térbe, a műalkotások más arcukat mutatják nappal és naplemente után.

Lebegő virágoskert; A virágok és én azonos gyökérből származunk, a kert és én egyek vagyunk

Műalkotás: https://planets.teamlab.art/tokyo/ew/ffgarden_planets/
A rezonáló mikrokozmosz mohás kertje - A megszilárdult fény színe, napfelkelte és naplemente

Műalkotás: https://planets.teamlab.art/tokyo/ew/resonating_microcosms_mossgarden_planets/
(folyt.)



2022. november 21., hétfő 10:42

A teamLab Planets TOKYO tengerentúli jegyértékesítése 136%-kal bővült 2019 azonos hónapjához (vagyis a Covid19-világjárvány előtti időszakhoz) képest - látogatóinak harmada a tengerentúlról érkezik (2. rész)
    Tokió, 2022. november 21., hétfő (Business Wire/OTS) -

    A kulináris élvezetek és a művészet találkozása: vegán ramen művészi környezetben

A Vegan Ramen UZU Tokyo, egy eredetileg Kiotóból származó vegán ramen étterem 2021 októberében nyitotta meg kapuját a teamLab Planets területén. Vendégei a teamLab Visszafordítható forgás - nem objektív tér művészeti terében, valamint az éttermen kívül elhelyezett Ég és tűz asztalánál és az Egy vonás padnál fogyaszthatják el ételeiket. A Vegan Ramen UZU Tokyo kínálatában a ramenen kívül szerepelnek még vegán fagylaltok és csak Tokióban kapható különleges teák. Az étterembe beülhetünk úgy is, hogy nem váltunk belépőjegyet a teamLab Planets múzeumba.
Vegan Ramen UZU Tokyo: https://vegan-uzu.com/pages/uzu-tokyo

Közkinccsé tett műalkotás, amelyet mindenki megcsodálhat

Az Égből aláhulló lángnyelvek univerzuma egy köztéren elhelyezett, lángokat ábrázoló műalkotás, amely 2021 áprilisában került kiállításra. Az alkotás az égés során keletkező fény- és hőjelenséget, a lángokat a gyúlékony gáz áramába elegyedő vonalak együtteseként ábrázolja. A szabadtéri műalkotás múzeumi belépőjegy megvásárlása nélkül is megtekinthető.

Az Égből aláhulló lángnyelvek univerzuma
Műalkotás: https://planets.teamlab.art/tokyo/ew/universe_fireparticles_falling/

[ teamLab Planets TOKYO DMM ]

A teamLab Planets múzeum négy hatalmas kiállítóterében és két díszkertjében a látogató átkel a vízen, majd elérkezik egy kertbe, ahol eggyé válik a virágokkal.

Azáltal, hogy teljes testünkkel, másokkal együtt belemerülünk ezekbe a végtelen műalkotásokba, feloldódnak a testet a műalkotásoktól elválasztó határvonalak. Saját lényünk összeolvad másokkal és a világgal, így feltárul egy új, határok nélküli kapcsolat önmagunk és a világ között.

Lépjen be mezítláb, másokkal együtt merüljön el teljes testével a műalkotásokkal teli terekben, és váljon eggyé a világgal.

[A kiállításról]

teamLab Planets TOKYO DMM
Helyszín: teamLab Planets TOKYO, 6-1-16 Toyosu, Koto-ku, Tokió

[Nyitvatartási idő]

(Novembertől januárig)
Hétfőtől péntekig: 10:00-20:00
Szombat, vasárnap és ünnepnapokon: 9:00-21:00
* December 26. hétfő és december 30. péntek között, valamint január 2. hétfő és január 6. péntek között: 9:00-21:00
* December 31. szombat és január 1. vasárnap: 9:00-20:00
* Utolsó belépés zárás előtt 1 órával

Zárvatartás:
December 8. csütörtök és január 11. szerda

* A nyitvatartási idő változhat. Az aktuális nyitvatartási időről a múzeum hivatalos weboldalán tájékozódhat.

Hivatalos weboldal: https://planets.teamlab.art/tokyo/jp/
A teamLab Planets bemutatkozó videója: https://youtu.be/oiQoe9Ow9o0

* A teamLab Planets 2023 végéig tekinthető meg Tokió Toyosu kerületében.

[Belépőjegyek]

Felnőtt: 3200 jen
Diák: 2000 jen
Gyermek (4-től 12 éves korig): 1000 jen
3 éves és fiatalabb gyermekek: ingyenes
Fogyatékkal élők kedvezménye: 1600 jen
A teamLab Planets TOKYO DMM jegyirodája: https://teamlabplanets.dmm.com

[A koronavírus terjedésének megelőzése érdekében hozott intézkedések]

Kérjük, az alábbi hivatkozáson keresztül tájékozódjon a teamLab Planets múzeumban bevezetett fertőzés elleni intézkedésekről:
https://teamlabplanets.dmm.com/covid-19

[Hivatalos weboldal/közösségimédia-oldalak]

Hivatalos weboldal: https://planets.teamlab.art/tokyo/
Instagram: https://www.instagram.com/teamlab.planets/
Facebook: https://www.facebook.com/TL.Planets/
Twitter: https://twitter.com/teamLabPlanets
#teamLabPlanets

[Étterem és üzlet]

Vegan Ramen UZU Tokyo: https://vegan-uzu.com/pages/uzu-tokyo
teamLab virágüzlet és művészbolt
* Kérjük, a nyitvatartási időről tájékozódjon a hivatalos weboldalon
* Zárva tart, amikor a teamLab Planets múzeum is zárva van

[Új koronavírus elleni intézkedések (az étteremben és az üzletben)]
     -    Rendszeres takarítás és fertőtlenítés
     -    Ülőhelyek fertőtlenítése minden látogató után
     -    Belépést követő kézfertőtlenítés
     -    Zárt térben tartózkodók számának korlátozása
     -    Kellő távolság biztosítása az ülőhelyek között
     -    Alkalmazottak számára kötelező maszkviselés
     -    Asztali díszítőelemek eltávolítása
     -    Testhőmérséklet mérése

[Sajtóanyag]
https://goo.gl/tQXMLm
(folyt.)



2022. november 21., hétfő 10:44

A teamLab Planets TOKYO tengerentúli jegyértékesítése 136%-kal bővült 2019 azonos hónapjához (vagyis a Covid19-világjárvány előtti időszakhoz) képest - látogatóinak harmada a tengerentúlról érkezik (3. rész)
    Tokió, 2022. november 21., hétfő (Business Wire/OTS) -

    
[PLANETS Co., Ltd.]

Alapításának éve: 2017. Üzemelteti és igazgatja a teamLab Planets TOKYO létesítményeit.
Címe: Tokyo Nihonbashi Tower 10F, 2-7-1 Nihonbashi, Chuo-ku, Tokió
Képviselője: Takumi Nomoto

[teamLab]

A teamLab (2001) egy nemzetközi művészeti kollektíva. Tagjai egymással szoros együttműködésben navigálnak a művészet, a tudomány, a technológia és a természet határmezsgyéjén. A művészekből, programozókból, mérnökökből, animátorokból, matematikusokból és építészekből álló interdiszciplináris csoport a művészeten keresztül igyekszik feltárni az önvaló és a világ közötti kapcsolatot, valamint az észlelés új formáit.

Annak érdekében, hogy megértsük a körülöttünk lévő világot, mi, emberek különálló entitásokká bontjuk univerzumunkat, amelyeket érzékelhető határok választanak el egymástól. A teamLab arra törekszik, hogy áthágja a világ, a világ és az önvaló közötti összeköttetés, valamint az idő folytonosságának észlelése során tapasztalt határokat. Minden egy hosszú, törékeny, ugyanakkor varázslatos és határtalan folytonosságban létezik.

A teamLab a világ számos nagyvárosába elvitte már kiállítását, többek között New York-ba, Londonba, Párizsba, Szingapúrba, a Szilícium-völgybe, Pekingbe és Melbourne-be. A teamLab múzeumai és nagyszabású állandó kiállításai között említhetjük a teamLab Borderless és a teamLab Planets tokiói kiállítást, a sanghaji teamLab Borderless és a makaói teamLab SuperNature kiállítást, és a tervek között szerepel továbbiak megnyitása is Abu-Dzabiban, Pekingben, Hamburgban, Dzsiddában és Utrechtben.

Emellett a teamLab műalkotásai megtalálhatók több múzeum állandó kiállításában: Museum of Contemporary Art, Los Angeles; Art Gallery of New South Wales, Sydney; Art Gallery of South Australia, Adelaide; Asian Art Museum, San Francisco; Asia Society Museum, New York; Borusan Contemporary Art Collection, Isztambul; National Gallery of Victoria, Melbourne; és Amos Rex, Helsinki.

teamLab: https://www.teamlab.art/
Instagram: https://instagram.com/teamlab/
Facebook: https://www.facebook.com/teamLab.inc
Twitter: https://twitter.com/teamLab_net
YouTube: https://www.youtube.com/c/teamLabART

Forrásverzió a businesswire.com címen: https://www.businesswire.com/news/home/20221117005645/hu/

Kapcsolat
[Sajtóközleményekkel és interjúkkal kapcsolatos megkeresések]
PLANETS Co., Ltd. Public Relations Department
E-mail: pr-info@planets.art
Interjú: https://forms.gle/fAtnDKLpQKFME6XR9


Forrás: PLANETS Co., Ltd.


E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.