OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 28. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)




2022. november 17., csütörtök 11:28

A Károli Szabadegyetem novemberi vendége: Böszörményi-Nagy Gergely
    Budapest, 2022. november 17., csütörtök (OTS) - November 28-án, 18.30 órai kezdettel kerül megrendezésre a Károli Szabadegyetem következő - a téli szünet előtti utolsó - rendezvénye. Az ismeretterjesztő rendezvénysorozat meghívott vendége Böszörményi-Nagy Gergely, a kezdő vállalkozások felkarolásával foglalkozó Design Terminal innovációs ügynökség vezetője, a 2015-ben létrejött Brain Bar jövőfesztivál alapítója, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemért Alapítvány elnöke, aki a Mi (nem) az innováció? címmel tart előadást.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20221117_002.jpg

Böszörményi-Nagy Gergely előadásában többek között arról lesz szó, hogy a Nyugat válsága mögött a valódi innovációk eltűnése áll. A technológia világa apró és lényegtelen újításokra fókuszál, míg a populáris kultúra csak ismétli önmagát. Hogyan menthető meg a jövő? A novemberi rendezvény a 2022 szeptemberében megjelent Nonkonform című könyve kapcsán az egyetemek szerepéről, feladatáról is szól - hogyan, miként tudnak az egyetemisták, fiatalok aktív részesei lenni a jövő építésének. Az előadás a nonkonform gondolkodók világába ígér utazást.

Böszörményi-Nagy Gergely 1984-ben született Budapesten, első diplomáját a Kodolányi János Főiskolán szerezte 2007-ben. Tanulmányait mesterszakon a Budapesti Corvinus Egyetemen folytatta nemzetközi tanulmányok szakon, emellett tanult még a CEU-n, a Stanford University üzleti karán, illetve a brit gazdasági egyetemen, a London School of Economicson.

Böszörményi-Nagy Gergely elsősorban közösségépítőnek vallja magát, aki tehetséges magyaroknak, ifjú vállalkozóknak igyekszik eszközöket adni a boldoguláshoz a kapcsolatrendszerük fejlesztésével, tudásuk és a jövőről felhalmozott ismereteik bővítésével. A közösség szolgálatának missziója családi gyökereiben is fellelhető: felmenői között orvosok, tanárok és művészek voltak, a közszolgálat iránti elkötelezettség és az alkotás, az új dolgok létrehozásának vágya egyszerre munkál benne.

Az évente mintegy 400 vállalkozást segítő Design Terminál 2014-ben megkapta az Európai Vállalkozások Ösztönzéséért Díjat. Böszörményi-Nagy Gergely a Design Terminál vezetőjeként, a Brain Bar alapítójaként 2020-ban a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozata elismerésben részesült az ország innovációs ökoszisztémájának fejlesztéséért.

A Brain Bar alapítójaként fontos küldetésének tekinti, hogy a fiatalok minél szélesebb körben tájékozódjanak az őket körülvevő világról, ezért a Brain Bar jövőfesztiváljain olyan hazai és külföldi tudósok, politikusok, üzletemberek és művészemberek lépnek fel, akik egy interaktív esemény keretében vitatják meg a 21. század legfontosabb kérdéseit. A Brain Bar az ismeretterjesztő tartalmak gyártásával, a jövőfesztiválok megrendezésével egyaránt azt a missziós célt szolgálja, hogy kaput nyisson a fiataloknak a jövő felé, hogy merjenek kilépni a megszokott keretek közül és gondolkodó értelmiségiként tudjanak választ adni napjaink kihívásaira. Ezt a célt szolgálja a 2022 szeptemberében megjelent Nonkonform című kötete is, amely "olyan szerzők műveit rendezte olvasókönyvbe, akik hozzá hasonlóan nem félnek szakítani a széles körben bevett véleménnyel, legyen szó hit és tudomány, többség és kisebbség, nők és férfiak kapcsolatáról, az éghajlatváltozásról vagy éppen a mesterséges intelligenciáról".

A Károli Szabadegyetem rendezvényére a belépés ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Regisztrálni az alábbi linken lehetséges: http://www.kre.hu/szabadegyetem/regisztracio/

Közkapcsolati és Kommunikációs Főigazgatóság
1088 Budapest, Reviczky u. 6.
sajto@kre.hu
www.kre.hu
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.