OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 29. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2022. november 2., szerda 14:22

Informatikai és műszaki területen nemzetközileg is a legjobbak között az Óbudai Egyetem
    Budapest, 2022. november 2., szerda (OTS) - Az informatikai tárgyterületen megőrizte korábbi hazai első helyét az Óbudai Egyetem a Times Higher Education (THE) október 27-én publikált tématerületi rangsorában, míg műszaki területen is vezető hazai intézménnyé vált - tájékoztatott Prof. Dr. Kovács Levente rektor megemlítve, hogy a természettudományi területen is előrelépett, és az ELTE mögött második Magyarországon.

    Informatikai területen az 501-600. közötti helyre sorolta a Times Higher Education az Óbudai Egyetemet, ezzel a tavalyi eredményét megerősítve továbbra is a legjobb magyar felsőoktatási intézményként került fel a listára - ismertette az adatokat Prof. Dr. Kovács Levente. A műszaki területén a 601-800-as tartományban maradtak, ezzel ezen a területen is a legjobb hazai egyetem lett az ÓE.  A Physical Sciences területen is a 601-800 közötti tartományba minősítették az Óbudai Egyetemet, az ELTE után a második legjobb hazai helyezést elérve.
Az Óbudai Egyetem ma Magyarország vezető gyakorlatorientált felsőoktatási intézménye - hangsúlyozta Prof. Dr. Kovács Levente. Az egyetemeket világszinten minősítő három legnagyobb szervezet egyike a Times Higher Education október közepén publikálta idei statisztikáit, amelyben az Óbudai Egyetem megtartotta pozícióit az egyre élesebb verseny ellenére - tette hozzá kiemelve, hogy a világ közel harmincezer intézménye között 1000-1200 közötti intervallumban foglal helyet az intézmény, ez az első ötszázalékot jelenti, a tavalyi országos hatodik helyezésüket idén a negyedikre tudták javítani.
A tárgyterületi rangsorok készítésénél ugyanazt az öt kategóriába sorolható 13 teljesítménymutatót alkalmazzák, mint a World University Rankings összesített nemzetközi listánál. Az általános módszert és a súlyozásokat azonban tovább finomítják, és az egyes tudományágak sajátosságaihoz igazítják minden tematikus rangsornál.

A Times Higher Education 2023-as tárgyterületi rangsora
Informatikai tárgyterületi rangsor: https://www.timeshighereducation.com/world-university-rankings/2023/subject-ranking/computer-science
Műszaki tárgyterületi rangsor: https://www.timeshighereducation.com/world-university-rankings/2023/subject-ranking/engineering-and-
Physical Sciences rangsor: https://www.timeshighereducation.com/world-university-rankings/2023/subject-ranking/physical-science

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.