OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 16. kedd
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2022. július 28., csütörtök 10:46

Tizedszer is Színházi Szemle a Városmajorban!
    Budapest, 2022. július 28., csütörtök (OTS) - A közönség és a szakma által is kedvelt és elismert Városmajori Színházi Szemle versenyprogramja idén kibővült; 2022. augusztus 27. és szeptember 10. között hét nagyszerű vidéki és határon túli, valamint egy fővárosi, független előadás mutatkozik be a budapesti közönségének. A rendezvény minőségi szórakozást ígérő darabjait a színház művészeti tanácsadója, Peremartoni Krisztina választotta ki a kőszínházi kínálat több tucatnyi előadásából.

    A Szemle a Budaörsi Latinovits Színház Shakespeare: Szentivánéji álom című komédiájával (Fehér Balázs Benő rendezése) startol augusztus végén. Gogol A revizor című darabját Béres Attila rendezte és a Miskolci Nemzeti Színház előadásában láthatja a budapesti publikum. Egy lassan kétszáz éves mű, amely biztosan aktuális lesz még száz év múlva is. Csokonai több mint 220 éves alkotása pedig, Az özvegy Karnyóné s két szeleburdiak egyfajta abszurd élőszereplős bábjáték, a Szegedi Pinceszínház és az Aradi Kamaraszínház közös produkciójaként érkezik a fővárosba. A kiaknázásra váró lehetőségeket játékosan felszínre hozva, sok zenével vitte színre Tapasztó Ernő. Két Csehov-mű is színpadra kerül a rendezvénysorozatban: a Sebestyén Aba rendezte Három nővér, a Szabadkai Népszínház Magyar Társulatának vendégjátéka, amely az egyedüllétről, a megszenvedett magányról, az idő múlásának könyörtelenségéről beszél, de egy eleven, sok humorral és zenével átitatott világban, amelyből lüktet az élet lehetősége. Valamint a Szolnoki Szigligeti Színház előadása, a Székely Kriszta által újragondolt Sirály, amely szeptember 10-én egyben a zárása is lesz a mustrának. A Gyulai Várszínház és a Yorick Stúdió 2022-es Kortárs Magyar Dráma-díjas előadása, a Lázadni veletek akartam szintén Sebestyén Aba rendezésében lesz látható a Szemlén. 2022-ben egy fővárosi előadás töri meg a sort: Alföldi Róbert Frivol című kortárs néptánc rendezése nem a határon túlról, sem vidékről, csupán az Átriumból kerül át egy estére a Városmajorba.

A Városmajori Színházi Szemle 2022-es programja:

Shakespeare: Szentivánéji álom (augusztus 27. 19:00) - Budaörsi Latinovits Színház (rendező: Fehér Balázs Benő)

Gogol: A revizor (augusztus 31. 19:00) - Miskolci Nemzeti Színház (rendező: Béres Attila)

Csokonai Vitéz Mihály: Az özvegy Karnyóné s két szeleburdiak (szeptember 2. 20:00) - Szegedi Pinceszínház és az Aradi Kamaraszínház (rendező: Tapasztó Ernő)

Csehov: Három nővér (szeptember 4. 19:00) - Szabadkai Népszínház Magyar Társulata (rendező: Sebestyén Aba)

Alföldi Róbert - Vári Bertalan: Frivol (szeptember 6. 20:00)  - Átrium (rendező: Alföldi Róbert)

Bódi Attila: Lázadni veletek akartam (szeptember 7. 20:00) - Gyulai Várszínház és a Yorick studio (rendező: Sebestyén Aba)

Csehov: Sirály (szeptember 10. 19:00) - Szolnoki Szigligeti Színház (rendező: Székely Kriszta)

A 2022-es Szemle programjában szereplő előadásokat négyfős zsűri díjazza, melynek tagjai: Benkő Nóra, a Városmajori Szabadtéri Színpad ügyvezető igazgatója, Tóth Ildikó színésznő, Szinetár Miklós rendező, forgatókönyvíró, érdemes és kiváló művész, valamint - a Revizor - a kritikai portállal létrejött együttműködés keretében - László Ferenc színikritikus. A zsűri a már megszokott módon hat kategóriában - Legjobb előadás, Legjobb rendezés, Legjobb női- és férfi szereplő, valamint Legjobb női- és férfi mellékszereplő - oszt ki díjakat.

A Városmajori Színházi Szemle különdíjasa az idén 20 esztendős Fidelio 2.000.000 Ft értékű médiacsomagját nyeri el. Az elismerést az egyik legolvasottabb összművészeti portál szakújságírói szavazzák meg. Az elmúlt évekhez hasonlóan a közönség is leadhatja majd voksát az általa legjobbnak tartott előadásra.

Az egyre nagyobb presztízsű Színházi Szemle programját évről évre telt házas, kiemelt érdeklődés kíséri, mind a szakma, mind a közönség részéről, hiszen a Szabad Tér Színház által alapított Színházi Szemle díjak átadásával erős szakmai elismerésben részesítjük a díjazottakat, és a nyári szezon végén ezzel a gesztussal jelképesen is visszaadjuk a kulcsot a kőszínházaknak.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.