OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2022. július 27., szerda 09:30

Pótfelvételi: állami ösztöndíjas képzések közül is választhatnak az Óbudai Egyetemre jelentkezők
    Budapest, 2022. július 27., szerda (OTS) - Július 26. és augusztus 5. között jelentkezhetnek a fiatalok az Óbudai Egyetem pótfelvételi eljárásban meghirdetett szakjaira. Műszaki, informatikai és gazdasági területeken piacképes diplomát nyújtó képzések közül választhatnak a felvételizők. Jó lehetőség a vidéken élőknek: Salgótarjánban mérnökinformatikus, Kaposváron pedig villamosmérnöki alapképzést biztosít az egyetem. Az ÓE alap- és mesterképzésein 20 szak közül választhatnak az érdeklődők, amelyek között állami ösztöndíjas formában is pályázhatók az informatika és a műszaki képzési terület alapképzési szakjai. Ezen túlmenően a leendő egyetemisták kizárólag az Óbudai Egyetemen jelentkezhetnek állami ösztöndíjas helyekre a villamos-üzemmérnöki alapképzési, valamint a gazdaságinformatikus mesterképzési szakokon.

    Az Óbudai Egyetem alap- és mesterszinten is biztosít lehetőséget a felsőfokú tanulásra a pótfelvételi eljárás során. A pótfelvételi eljárásban jelentkezhetnek műszaki, informatikai, természettudományi, gazdaságtudományi, valamint pedagógiai területeken Budapestre, Székesfehérvárra, Kaposvárra vagy Salgótarjánba.

Alapképzésben biztonságtechnikai mérnöki, földmérő és földrendező mérnöki, gazdálkodás és menedzsment, gazdaságinformatikus, gépészmérnöki, ipari termék- és formatervező mérnöki, kereskedelem és marketing, könnyűipari mérnöki, környezetmérnöki, mechatronikai mérnöki, mérnökinformatikus, műszaki menedzser, szakoktató, villamosmérnöki és teljesen új, most induló képzésként villamos-üzemmérnöki szakokra lehet jelentkezni.

Mesterképzésen alkalmazott matematikus, biztonságtechnikai mérnöki, gazdaságinformatikus, gépészmérnöki, ipari terméktervező mérnöki, mechatronikai mérnöki, mérnökinformatikus, tanári, vállalkozásfejlesztés és villamosmérnöki szakok indulnak. A mesterképzéseken a felvételi elbeszélgetéseket augusztus 15-16. között tartja az egyetem. Érdemes áttekinteni a felsőoktatási szakképzések kínálatát is, ahol ötféle szakból lehet választani.

Fontos tudni, hogy csak azok a tanulni vágyók jelentkezhetnek, akik idén az általános felvételi eljárás során egyetlen megjelölt képzésre sem kerültek be, vagy az idei felvételi eljárásban még egyáltalán nem is jelentkeztek szeptemberben induló képzésre. A mostani, igen rövid eljárás során csak egyetlen felsőoktatási intézmény, egyetlen képzésére lehet jelentkezni (ugyanazon jelentkezési hely mindkét finanszírozási formája egy jelentkezési helynek számít).
Jelentkezni a www.felvi.hu oldalon lehet 2022. július 26-augusztus 5-én 24 óráig önköltséges és bizonyos esetekben államilag finanszírozott képzésre is.

Az Óbudai Egyetemről és a képzéseiről bővebben az alábbi linken tájékozódhatnak az érdeklődők: https://uni-obuda.hu/felvetelizoknek/#potfelvetelizz_az_oe

Budapest, 2022. július 26.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.