OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 16. kedd
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2019. március 5., kedd 09:46

A Wiley és a Magyar Elektronikus Információszolgáltatás Nemzeti Program partnerségi megállapodást kötött a tudományos kutatás és publikálás elősegítése céljából
    Hoboken, N.J., 2019. március 5., kedd (Business Wire/OTS) - A globális kutatási és oktatási kiadványok piacának egyik vezető cége, a John Wiley & Sons, Inc. (NYSE:JWA) (NYSE:JWB) ma bejelentette, hogy nyílt hozzáférési és előfizetési megállapodást kötött a Magyar Elektronikus Információszolgáltatás Nemzeti Programmal (a továbbiakban "EISZ"). Ennek a tudományos eredményekhez való hozzáférést alapjaiban átformáló, három évre szóló megállapodásnak köszönhetően az EISZ 13 tagintézményének kutatói számára egyrészt elérhetővé, olvashatóvá válnak a Wiley által publikált folyóiratok, másrészt jogot nyernek arra, hogy ún. "open access" cikkeket publikáljanak a Wiley lapjaiban.

    Monok István professzor, a Magyar Tudományos Akadémia Könyvtár és Információs Központjának főigazgatója és az EISZ Programtanácsának elnöke elmondta: "A tudományos eredményekhez biztosított szabad és egyetemes hozzáférés elengedhetetlen a tudomány, a tudás és az innováció fejlesztéséhez. Büszkén terjesztjük ki a Wiley-val eddig is szoros együttműködésünket, mivel ez jelentős előrelépést tesz lehetővé azon célunk teljesítésében, hogy minden állami finanszírozással megjelenő kiadvány bárki számára elérhető legyen szerte a világon. Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki részt vett ennek a fontos változást hozó megállapodásnak a megkötésében, amely amellett, hogy láthatóbbá teszi a magyar kutatók munkásságát és hozzájárul ahhoz, hogy a magyar tudományos eredmények nagyobb hatást gyakoroljanak a nemzetközi tudományos életre, teljesen átformálja és új alapokra helyezi a kutatási eredményekhez való hozzáférésnek, a tudományos információk közzétételének és megismerésének jelenlegi rendszerét."

Annak érdekében, hogy a hozzáférésre jogosult minden kutató és diák részesüljön az EISZ-szel kötött új megállapodás nyújtotta előnyökből, a Wiley folyamatosan újabb és újabb technológiai megoldásokat vezet be, köztük az Author Services platformot, ahol a szolgáltatás igénybevételére jogosult szerzők automatikusan azonosításra kerülnek, és értesítést kapnak a díjmentes, nyílt hozzáférésű közzététel lehetőségéről. Az EISZ tagintézményei emellett hozzáférést kapnak egy kezelőfelülethez is, amelynek segítségével egyszerűen és könnyen kezelhetik fiókadataikat, jóváhagyhatják a szerzői igényeket és részletes jelentéseket készíthetnek.

Judy Verses, a Wiley kutatási ügyvezető alelnöke elmondta, hogy "a Wiley számára a kutatók szükségletei jelentik az iránymutatást, és a Wiley azt tekinti legfontosabb feladatának, hogy támogassa ezeknek az igényeknek a kielégítését. Ahogy a tudományos közösség egyre inkább a nyitott kutatási környezet felé fordul, az olyan szoros partnerségek, mint amely most az EISZ-szel is létrejött, lehetővé teszik számunkra, hogy sikerrel teljesítsük küldetésünket, és hozzájáruljunk egy jobb jövő építéséhez."

Amit az EISZ-ről tudni kell…

A magyar nemzeti konzorciumként működő Elektronikus Információszolgáltatás Nemzeti Program mintegy 60 tudományos folyóirat-gyűjteményhez és adatbázishoz biztosít hozzáférést több mint 220 magyar tagintézménye számára. A Nemzeti Program a Magyar Tudományos Akadémia Könyvtár és Információs Központjának szervezeti keretei között működik, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal támogatásával. További információk: http://eisz.mtak.hu/index.php/en

Amit a Wiley-ról tudni kell…

A Wiley globális kutatási és oktatási kiadványok és szolgáltatások piacának egyik vezető vállalata. Online tudományos, műszaki, orvosi és kutatási szakfolyóirataink és digitális képzési, értékelési, tanúsítási és a hallgatókat tanulmányaik teljes időszakában támogató szolgáltatásaink és megoldásaink segítik az egyetemeket, akadémiai társaságokat, üzleti vállalkozásokat, kormányokat és magánszemélyeket abban, hogy elérjék tudományos és szakmai céljaikat. A kiadó magas szintű teljesítményt nyújtva már 200 éve támogatja a tudományos élet szereplőit. A vállalat honlapja a következő linken érhető el: www.wiley.com.

Tekintse meg az eredeti közleményt a következő internetes címen: businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20190304005236/en/

Kapcsolat:
Média:
Wiley
Tom Griffin, +44 (0) 1865476213
tgriffin@wiley.com
newsroom@wiley.com

Forrás: Wiley

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.