OTS Üzleti Sajtószolgálat
2023. március 22. szerda
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2018. április 27., péntek 12:20

"Átölelném az egész világot"
    Budapest, 2018. április 27., péntek (OTS) - Május elsején újabb névvel gazdagodik egyházi, eszmei és kulturális örökségünk - Brenner János boldoggá avatása a Duna Televízió műsorán.

    Május elsején újabb névvel gazdagodik egyházi, eszmei és kulturális örökségünk - Brenner János boldoggá avatása a Duna Televízió műsorán.

2018. május 1-jén, Szombathelyen, Angelo Amato, a Szenttéavatási Ügyek Kongregációjának prefektusa boldoggá avatja Brenner Jánost. Az 1956-os forradalom utáni kommunista megtorlások egyik első vértanúját, a mindössze 26 éves János atyát 32 késszúrással ölték meg 1957 decemberében.

Meggyilkolása reggelén így szólt a plébánia házvezetőnőjéhez, aki a reggelit készítette: "Málcsi néni, olyan gyönyörű ez a nap, átölelném az egész világot."

Ferenc pápa 2017. november 8-án engedélyezte Brenner János boldoggá avatását. A közmédia május elsején 10.15-től a Dunán az Isten kezében: A hivatás vértanúja - Brenner János című dokumentumfilmet közvetíti, majd 11.00-tól kapcsoljuk Szombathelyet, így a csatorna nézői élőben követhetik a boldoggá avatási szertartást, ahol a szentbeszédet Erdős Péter bíboros tartja.

Május elsején Brenner Jánosra emlékezik a közmédia, 10.15-től a Duna Televízió műsorán


MTVA Sajtóosztály
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.