OTS Üzleti Sajtószolgálat
2023. március 22. szerda
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)
2018. április 26., csütörtök 09:47

Az EUREKA programban fejlesztett 3D kamera már Ázsiában is siker
    Budapest, 2018. április 26., csütörtök (OTS) - 2018. április végén zárul a magyar Holografika és a német Raytrix cégek által 2016-ban indított LiveRay EUREKA projekt. A Széchenyi2020 NKFIH program 62 millió Ft-tal támogatta azt a fejlesztést, amelynek keretében létrejött integrált "light-field" kamera- és 3D display lehetővé teszi a "3D fénytér" közvetítését egy speciális kamerarendszerrel, és annak megjelenítését a Holografika szemüvegnélküli 3D HoloVízió kijelzőjén.

    
     A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20180426_001.jpg

A 3D fénytér (light field) a legújabb megközelítés és a kapcsolódó technológiák összessége, amely a 3D képi információt fénysugarak halmazaként írja le, de a fénysugár pozíciója és színe mellett rögzíti minden egyes fénysugár irányát is. A Holografika által fejlesztett és gyártott HoloVízió 3D light-field megjelenítők így egyedülálló természetes 3D élményt kínálnak, és úgy ahogy a valóságban is, akár a tárgyak mögé is benézhetünk a 3D térben.

A projekt során kifejlesztett nagyszámú kompakt kameramodulból álló 3D felvételi rendszert üvegszálon keresztül egy speciális, embernagyságú HoloVízió megjelenítőhöz kapcsolva, mint "Hologram konferenciát" már bemutatták Szöul központjában, az SKT toronyban lévő a "Jövő Zónában", ahol az egyik helyiségben 3D távjelenléti alkalmazással egyenesen 2047-be repítik a látogatót. A 3D kamerarendszer iránt azóta már Indiából és az USA-ból is érdeklődnek.

A projektről további információk: http://www.holografika.com/LiveRay/hu
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.