OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)




2015. november 6., péntek 08:54

Határ a csillagos ég - Megközelítőleg 150 millió forint értékű abroncsadomány a Hankook Tire-től (1. rész)
    Budapest, 2015. november 6., péntek (OTS) - A Hankook Tire Magyarország Kft. 2015. november elején tartotta idei adomány-átadó ünnepségét a zsámbéki Driving Camp Közlekedésbiztonsági és Vezetéstechnikai Központban. Az immár negyedik éve futó program keretében idén több mint 2000 abroncs talált gazdára, a kedvezményezettek a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos Mentőszolgálat fejér megyei állomásai és megközelítőleg 300 kisebb közhasznú szervezet volt. A Hankook Tire a biztonságos közlekedés iránti elkötelezettség jeleként idén is speciális téli vezetéstechnikai tréninget ajánlott fel 40 kisebb non-profit szervezet azon járművei és gépkocsivezetői részére, akik szolgálatukat részben az utakon teljesítik. A Hankook Tire Abroncsadományozási Programja Magyarország eddigi legnagyobb ilyen jellegű akciója. A 2012-ben útjára indított kezdeményezés során mostanáig közel 7000 gumiabroncsot osztottak ki, megközelítőleg 150 millió forintértékben.

    
     A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20151106_001.jpg

Folytatódik a Hankook Tire Magyarország Kft. által életre hívott Hankook Abroncsadományozási Program, amelyben olyan közhasznú szervezetek részesülnek gumiabroncs-adományban, amelyek munkájukkal a társadalom számára fontos szolgálatot tesznek. Az elmúlt évek során három kiemelten közhasznú szervezet - a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos Mentőszolgálat, a Magyar Vöröskereszt - és több mint 500 kisebb közhasznú szervezet kapott támogatást gumiabroncs formájában. 2015-ben a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos Mentőszolgálat fejér megyei állomásai és megközelítőleg 300 kisebb közhasznú szervezet lett a kedvezményezett, továbbá 40 kisebb közhasznú szervezet gépkocsivezetője részt vehetett egy speciális elméleti és gyakorlati modulokból álló téli vezetéstechnikai tréningen a zsámbéki Driving Camp pályán.

- Abroncsadományozási Programunk célja továbbra is az, hogy olyan kisebb és nagyobb közhasznú szervezeteket támogassunk, amelyek tevékenységükkel a társadalom számára fontos szolgálatot tesznek. Kiemelt figyelmet és jelentős erőforrásokat szentelünk annak, hogy minden lehetséges módon támogassuk őket, hisz tudjuk, hogy ezek a szervezetek sokszor rendkívül korlátozott anyagi lehetőségek mellett, láthatatlanul végzik áldozatos munkájukat. Az elmúlt két évben a fő hangsúlyt a kisebb szervezetek támogatására helyeztük, hisz Ők méretükből fakadóan más módon nagyon ritkán és csak nagy erőfeszítések útján jutnának támogatáshoz. Számukra sokszor ezek a felajánlások jelentik az egyedüli esélyt a túlélésre. Mindezek mellett nagyon fontosnak tartjuk a közúti közlekedés biztonságának elősegítését is hazánkban. Ezért a Hankook fontosnak tartja, hogy hosszú távon folytassa programját - mondta el a programmal kapcsolatban Lee Sang Il, a Hankook Tire Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

 A kisebb közhasznú szervezetek idén is a www.hankookadomany.hu weboldalon pályázhattak legfeljebb 12 darab, azaz három garnitúra Hankook gumiabroncsra. Továbbhaladva a tavaly megkezdett úton, a vállalat az idén a következő területeken tevékenykedő kisebb szervezetek részére nyújtott támogatást: vér- vagy szervszállítás, betegszállítás, gyermekmentés, koraszülött mentés, gyermek edukáció vagy bűnmegelőzés, környezet-, természet vagy tájvédelemmel, fenntartható fejlődéssel foglalkozó vagy ezekhez kapcsolódó oktató tevékenységet folytató, illetve gyermekek idegen nyelvű oktatásával, vagy biztonságos közlekedésre való nevelésével foglalkozó kisebb non-profit szervezetek. 2015-ben az átadott több mint 2000 abroncs mintegy háromegyedét a 300 kisebb közhasznú szervezet kapta.

- Örülünk annak, hogy vannak olyan vállalatok, amelyek elismerik azon egyesületek munkáját, amelyek értékteremtőek, és a társadalom számára hasznos tevékenységet végeznek. Önkénteseink áldozatos munkát végeznek, nemcsak a saját szabadidejüket áldozzák a munkára, hanem saját gépjárműveiket is. Amikor a pályázatot beadtuk, nem gondoltuk, hogy ránk esik a választás. Nagyon jó hasznát fogjuk venni az adománynak és nagyon hálásak vagyunk a cégnek, hiszen nemcsak mi, de nagyon sok hasonló szervezet dolgozik sokszor rendkívül korlátozott anyagi lehetőségek mellett. - mondta el a Hulladékkommandó Társadalmi Járőrszolgálat elnöke, Tápai Mónika. (folyt.)



2015. november 6., péntek 08:54

Határ a csillagos ég - Megközelítőleg 150 millió forint értékű abroncsadomány a Hankook Tire-től (2. rész)
    Budapest, 2015. november 6., péntek (OTS) -

    
- Pozitív dolognak tartom azt, hogy a Hankook többedszerre is kiírta ezt a pályázatot, amely programhoz kapcsolódóan a katasztrófavédelem idén is részesülhetett támogatásban gumiabroncsok formájában. Veszélyes helyzetekben rendkívül fontos, hogy kollégáink felkészülten, a lehető legjobb felszereléssel és eszközökkel induljanak útjukra, ezért nagyra értékeljük ezt az adományt. - emelte ki Dr. Tollár Tibor, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója.

A Hankook Tire Magyarország Kft. hosszútávú CSR stratégiájának része a már meglevő programok folytatása, valamint ezek közül néhány kiterjesztése, így a Hankook a jövőben tovább bővítheti Abroncsadományozási Programját, illetve néhány helyi eseményt regionális vagy országos szintre emelhet. A 2016-os pályázatról az érdeklődők továbbra is majd a www.hankookadomany.hu weboldalon kaphatnak információt.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.