OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)






2015. november 4., szerda 11:40

Új korszakot nyit a BÁV
    Budapest, 2015. november 4., szerda (OTS) - A BÁV műkereskedelmi tevékenysége új korszakba lépett, kinőtte az Aukciósház kereteit, ezért művészeti aukciói novembertől visszatérnek a sokak által szép emlékeket idéző MOM Kulturális Központba, amely még Művelődési Házként a 70-es 80-as évek nagy művészeti árveréseinek hagyományos színhelye volt. A háromnapos aukciók rendje és a műtárgycsoportok beosztása nem változik: az első napon az ékszerek és az órák, a másodikon a festmények és bútorok, míg a harmadikon a műtárgyak árverésére kerül sor délután 17 órától a színházteremben. Az aukció első tételének, egy briliáns nyakéknek a teljes bevételét a BÁV az Országos Mentőszolgálat életmentő eszközeinek fejlesztésére ajánlja fel.

    
     A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20151104_002.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20151104_003.jpg

A mintegy 250 darabos, rekordnak számító, közel 100 millió forint kikiáltási árról induló, gazdag aukciós választék már a karácsonyi ajándékozás lehetőségét is kínálja. A sokszínű anyagban a 20. század ékszerművészetének kimagasló darabjai és kollekciói fedezhetők fel. Szinte minden ékszertípusból a drágább, a mívesebb és a mutatósabb darabok. Az ékszereket a brillek csillogása uralja, legszebb példái ennek a fehérarany art deco melltűk, valamint a magyar aukciókon ritkán előforduló, nagyméretű, 4.5 karátos briliánssal díszített szoliter gyűrű. A férfi vásárlókat az első nap anyagából rendszerint az órakínálat vonzza leginkább. A nagy óramárkák rendkívül igényes választékát kínáljuk.

A BÁV szakértői ezúttal is igen változatos festményanyagot állítottak össze, amelyben egyaránt megtalálhatók a régi korok mesterei, a külföldi és hazai kismesterek és az aukciós piac által nagyra értékelt komoly mesterek, valamint jelentős kortárs alkotók munkái. Nem kerülheti el a gyűjtők figyelmét Ferenczy Károly csendélete, Rippl-Rónai pasztell női portréja, Márffy Ödön, Csók István, Vaszary János, Egry József, Tóth Menyhért és Kádár Béla rendkívül kvalitásos művei. Az aukció utolsó blokkjában a klasszikus modern és kortárs alkotások jelentős számban képviselik a magyar festészet utóbbi néhány évtizedét is.

Az aukció harmadik napján a nemzetközi műtárgypiacon is keresettnek számító, különleges Zsolnay-k rendkívül gazdag kollekciója várja a vásárlókat. A műtárgy anyag több mint fele a Zsolnay-gyár termékeiből nyújt átfogó választékot. Az aukciós tételek segítségével szinte napjainkig végigkísérhetjük a gyár múltját, kiemelkedő alkotóinak munkáit, forma és mintakincsük gazdagságát. A napjainkban igen kedvelt szecessziós és art deco mintás Zsolnay-kerámiák között megtalálhatók a gyár legjelentősebb művészeinek munkái. A fegyvergyűjtőknek ajánlhatók a 19. századi kardok és lőfegyverek mesteri darabjai, a kisplasztikák kedvelőinek pedig Albert főherceg és I. Ferenc József jelzett ezüst lovasszobra.

Az aukció anyaga megtekinthető november 8.ig 10-19 óráig a BÁV Aukciósházban (1052 Budapest, Bécsi u. 1.), valamint a www.bav.hu/aukcio honlapon. Az árverés időpontja nov. 10-11-12. 17 óra, színhelye a MOM Kulturális Központ.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.